Köröstarcsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2021. (VI. 28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 6/2021.(II.23.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 28- 2022. 06. 29

Köröstarcsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2021. (VI. 28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 6/2021.(II.23.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Köröstarcsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 23. § (1) bekezdése alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 11. §. (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. §. (4) bekezdése alapján a képviselő-testület egyetértésével, a polgármester, mint a települési önkormányzat képviselő-testületének és bizottságainak feladat és hatáskörében eljáró személy az alábbi rendeletet alkotja:

1. § Az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló Köröstarcsa község képviselő testületének 6/2021 (II.23..) önkormányzati rendelete 19. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„19. § (1) A képviselő-testület 2021. évre az önkormányzatnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában az alábbiakat határozza meg

  • a) köztisztviselői illetményalap 46 380 Ft,
  • b) köztisztviselők cafetéria juttatás kerete 232 000 Ft/év/fő,
  • c) a képernyő előtti munkavégzés miatt szükséges szemüvegtérítés - szemüveg és szemüvegkeret együttesen - legmagasabb összege személyenként 25 ezer forint, mely összeg elszámolása kétévente lehetséges.

(2) A képviselő-testület az önkormányzattal és az önkormányzati intézményekkel munkaviszonyban, illetve közalkalmazotti jogviszonyban álló munkavállalók számára természetbeni juttatásként 60 000 Ft/év/fő SZÉP kártyát biztosít - ide nem értve a (3) bekezdés szerint érintett munkavállalókat. Az (1) bekezdés c) pontja szerinti szemüvegtérítésre jogosultak a Háziorvosi Szolgálatok asszisztensei.

(3) A képviselő-testület a Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde minden dolgozója, valamint a Szabó Károly Művelődési Ház és Könyvtár, Közszolgáltató Intézmény, Konyha szervezeti egységében a közétkeztetésben érintett foglalkoztatottjai számára, ledolgozott munkanaponként – nem kötelező igénybevétel – lehetőségével – napi egyszeri, térítésmentes munkahelyi melegétkeztetést biztosít, kedvezményes, a felnőttétkeztetésre megállapított, általános forgalmi adóval növelt nyersanyagnormával számított érték alkalmazásával.

(4) A Képviselő-testület - az önkormányzat egyéb rendeletében szabályozott eseteken túl - csak határozatlan idejű foglalkoztatottjai részére engedélyez indokolt esetben fizetési előleget. A fizetési előleg juttatására és visszafizetésére a személyi jövedelemadóról szóló törvényben meghatározottak az irányadók, azzal a kitétellel, hogy a nyújtható fizetési előleg legmagasabb összege a fizetési előleget igénylő munkavállaló havi bruttó illetménye.

(5) Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete munkavállalói részére juttatható költségtérítéseket a következők szerint szabályozza:

  • a) kiküldetésben, saját gépjármű használatakor a gépjármű kopására 15 Ft/km térítést engedélyez a hivatalos NAV üzemanyagárak figyelembevételével történő költségmeghatározáson túlmenően,
  • b) a saját gépjárművel történő munkába járás térítése esetében a 15 Ft/km, illetve a bérletek esetében a 86%-os térítést engedélyez.”

2. § Ez a rendelet 2021. június 28-án lép hatályba.