Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2021. (X. 11.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 6/2021. (II.23.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 11

az önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló 6/2021. (II.23.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Végső előterjesztői indokolás

Előterjesztésre kerül Köröstarcsa Község Önkormányzata és intézményei 2021. évi költségvetésének 2. számú módosítása. Az előterjesztett módosítások - melyek beépítésre kerülnek az önkormányzat 2021. évi költségvetési rendeletébe - többek között a következők:

A helyi iparűzési adó mértékének 1 %-ra való csökkentése miatt önkormányzatunk 5.549 eFt összegű kiegészítő támogatáshoz jutott június hónapban. Ezen összeggel megegyező összegű támogatásra október hónapban is jogosultak leszünk. Mivel a költségvetés tervezésekor az adómérték csökkentése miatt kieső összeg is adóbevételnek lett megtervezve, szükséges most a költségvetési előirányzatok korrigálása ezen támogatási összegekkel.

Önkormányzatunk által benyújtott pályázatok közül az elmúlt időszakban 3 projekt is sikeres lett. 20 millió Ft összegű támogatás érkezett a Belügyminisztérium által kiírt belterületi utak felújítására kiírt pályázat támogatói okirata alapján. A pályázatból a Róna, a Bajcsy, illetve a Bocskai utcák aszfaltos útburkolatainak felújítása valósul meg. A pályázathoz az önkormányzat közel 3,6 millió Ft összegű saját erőt biztosított.

A Magyar Falu Program két pályázati kiírásán közel 50 millió forintot nyert önkormányzatunk. A Pipa úti lakások 29,2 millió forintból, az Aradi, a Széchenyi, a Pipa és a Holt-Körös utcák kőzuzadékos felújítása 19,2 millió forintos összköltségvetésű, 100 %-ban támogatott projekt által fog megvalósulni. A nyertes pályázatok költségvetései kerültek beépítésre az önkormányzati költségvetésbe.

Továbbá tartalmaz az előterjesztés több önkormányzati és intézményi kisebb mértékű előirányzatmódosítások, illetve korrekciók, a mellékletek szerint.