Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 29/2000 (XII. 2.) önkormányzati rendelete

az önkéntes községgyarapító munkák szervezéséről

Hatályos: 2001. 01. 01

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 29/2000 (XII. 2.) önkormányzati rendelete

az önkéntes községgyarapító munkák szervezéséről

2001.01.01.

Gádoros Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az önkéntes községgyarapító munkák szervezéséről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § E rendelet célja azoknak a helyi szabályoknak a megállapítása, amelyek biztosítják Gádoros nagyközség közigazgatási területén az önkéntes községgyarapító munkák elvégzését.

2. § A rendelet hatálya kiterjed Gádoros nagyközség közigazgatási területére.

3. § Önkéntes községgyarapító munkának minősül az a tevékenység, amelyet térítés nélkül a község polgárai végeznek környezetük szebbé, hasznosabbá, egészségesebbé tétele érdekében. Az önkormányzat a Polgármesteri Hivatalon keresztül – az éves költségvetésben meghatározott keretösszeg erejéig – biztosít anyagot a munkák elvégzéséhez.

4. § A községgyarapító önkéntes munkák szervezése és szakmai irányítása a Polgármesteri Hivatal feladata. A Polgármesteri Hivatal egy évben kétszer (tavasszal és ősszel) akciónapokat hirdet, és a hirdetésekben közli az igényelhető anyagok fajtáit.

5. § A Polgármesteri Hivatal a lakossági, az utcalakók közössége, az önkormányzati intézmények, a települési képviselő által benyújtott igényekről nyilvántartást vezet (igénylő neve, címe, az igénylés időpontja). A Polgármesteri Hivatal a beérkezett igényeket hatósági előírások, fejlesztési elképzelések, illetve szakmai szempontok alapján felülvizsgálja, ennek figyelembevételével gondoskodik az anyagok kiszállításáról. Az igényelt anyagokat a kérvényező átvételi elismervény ellenében veheti át.

6. § A teljesítés során felmerülő költségeket a Polgármesteri Hivatal a Képviselő-testület által biztosított „város és községgazdálkodás” szakfeladatról fedezi. A pénzfelhasználásról elszámolási kötelezettséggel tartozik.

7. § A Polgármesteri Hivatal köteles ellenőrizni a kiszállított anyagok közcélú felhasználását.

8. § (1) Ez a rendelet 2001. január 1-jén lép hatályba