Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének

az önkormányzati vagyonról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól

Hatályos: 2018. 12. 01- 2018. 12. 18

Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének

2/2012. (III. 2.) önkormányzati rendelete az önkormányzati vagyonról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól

2018.12.01.

Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (továbbiakban: Ötv.) 16. §-ának (1) bekezdésében, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzati vagyonról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól az alábbi rendeletet (a továbbiakban: Vagyonrendelet) alkotja.

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Gádoros Nagyközség Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában álló, és tulajdonába kerülő dologra, pénzügyi eszközre, társasági részesedésre, az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogra.

Az Önkormányzat vagyona

2. § (1) Az önkormányzat vagyona törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll.

(2) Forgalomképtelen törzsvagyonná az olyan önkormányzati tulajdonú forgalomképtelen dolog, pénzügyi eszköz, társasági részesedés, az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog nyilvánítható, amely közvetlenül kötelező önkormányzati feladat- és hatáskör ellátását, a közhatalom gyakorlását szolgálja, és nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű.

3. § (1) Az önkormányzat forgalomképtelen vagyonából nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyonelemeket vagy vízmű vagyon vízmű vagyon részesedést az 1/a. melléklet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonát e rendelet 1. melléklete tartalmazza.

4. § (1) Korlátozottan forgalomképes törzsvagyontárgyak

a) a közművek,

b) az önkormányzati költségvetési szervek használatában lévő ingatlan vagyon,

c) a középületek,

d) az önkormányzat által alapított gazdasági társaságnak, vállalatnak működtetésre átadott vagyon,

e) a közüzemi tevékenységet ellátó közhasznú társaságban lévő önkormányzati részesedések,

f) a köztemető,

g) a sportpályák és sportcélú létesítmények,

h) a műemlékek,

i) a muzeális gyűjtemények és muzeális emlékek,

j) mindazon vagyon, melyet törvény vagy a Képviselő-testület rendeletével annak nyilvánít.

(2) Az Önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyonát e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3) Az (2) bekezdés szerinti vagyontárgyakat elidegeníteni, megterhelni csak abban az esetben lehet, ha megszűnt az az önkormányzati feladat, amelynek ellátását a vagyonelem szolgálta.

5. § (1) Üzleti vagyon – ha jogszabály másként nem rendelkezik – mindazon vagyontárgy, amely nem tartozik a törzsvagyon körébe, különösen:

a) lakások,

b) beépítetlen ingatlanok,

c) nem lakás céljára szolgáló helyiségek.

(2) Az Önkormányzat egyéb (forgalomképes) vagyonát e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

Forgalomképtelen törzsvagyon

6. § A közterület használatáról helyi rendelet rendelkezik.

A vagyongazdálkodás irányelvei

7. § (1) A vagyongazdálkodás célja és alapvető feladata az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatai eredményes ellátásának elősegítése.

(2) A vagyongazdálkodás során a vagyontárgyak hasznosítása nem veszélyeztetheti az önkormányzat kötelező feladatainak ellátását.

(3) E rendelet alkalmazásában vagyonnal való rendelkezésnek minősül a vagyontárgyon fennálló jog vagy kötelezettség megváltoztatása, megszüntetése, így különösen:

a) az elidegenítés,

b) a vagyon gazdasági társaságba történő apportálása,

c) a vagyon bérbe- vagy haszonbérbe adásával, valamint egyéb módon a használat átengedésével történő hasznosítása,

d) a vagyon megterhelése,

e) gazdasági társaság üzletrésze alapján az önkormányzatot megillető jog gyakorlása,

f) önkormányzatot megillető jog gyakorlása önkormányzati vagyont érintő hatósági, polgári jogi eljárásban,

g) közérdekű célra történő kötelezettségvállalás,

h) ingatlan tulajdonjogának jogszabályon alapuló kedvezményes átadása, átvétele,

i) pénzeszközökkel való gazdálkodás, hitelfelvétel,

j) öröklés, lemondás estén a vagyon elfogadása.

(4) A tulajdonosi jogok gyakorlója gondoskodik a vagyontárgyak hasznosítására irányuló megállapodások, szerződések megkötéséről, valamint a tulajdonosi pozícióból eredő jognyilatkozatok kiadásáról. A rendelkezési jog gyakorlása különösen bérleti szerződések, továbbá használati jogra vonatkozó megállapodások és reklámjog biztosítására irányuló megállapodások, valamint a telekrendezési eljárás végrehajtását szolgáló megállapodások megkötését foglalja magában.

(5) A vagyonnal való rendelkezésre vonatkozó szabályokat a vagyont érintő megállapodások módosítása, kiegészítése és megszüntetése, felmondása estén is alkalmazni kell.

Vagyonkezelés

8. § Az ingatlankezelés – függetlenül az ingatlan jellegétől, megnevezésétől, rendeltetésétől, elhelyezkedésétől, nyilvántartásától – kiterjed az ingatlan határain belül valamennyi természetben is meghatározható ismert alkotóelemére, azaz a földre, ezen lévő nyílt vízre, növényzetre, burkolatokra, felszíni és felszín alatti üzemelő műtárgyakra, műalkotásokra, épületekre, a részben használt, vagy használaton kívüli ingatlanra, valamint az ingatlan határain kívül törvény, vagy rendelet által előírt feladatok elvégzésére.

9. § (1) Vagyonkezelési feladatot látnak, láthatnak el

- Gádoros Nagyközségi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala,
- költségvetési szervek (intézmények),
- önkormányzati kizárólagos (100 %-os) tulajdonú gazdasági társasága.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott vagyonkezelők a kezelési feladatokat a velük kötött szerződés és jelen rendeletben foglalt alapelvek figyelembevételével látják el.

10. § (1) A vagyonkezelő kötelezettségei különösen:

a) karbantartás,

b) felújítás és átalakítás (a tulajdonossal kötött külön megállapodás esetén),

c) korszerűsítés,

d) üzemeltetés,

e) a kezelésbe átadott vagyontárgy értékének megőrzéséről gondoskodás, ennek keretében viselni a dolog fenntartásával, karbantartásával, felújításával, őrzésével kapcsolatos terheket és a közterheket,

f) gondoskodni a kezelésében lévő önkormányzati vagyon nyilvántartásáról, leltározásáról, állományváltozásainak átvezetéséről és a tulajdonos felé történő elszámolásáról,

g) a kezelésében lévő, de birtokából kikerült vagyon használatának, hasznosításának ellenőrzéséről.

(2) A vagyonkezelő a kezelésében lévő ingatlanvagyon állapotában, értékében bekövetkező változásokról a vagyonkataszter vezetésével megbízott szervezeti egységnek a megfelelő bizonylatokat, dokumentumokat a jogszabályban előírt határidőben köteles átadni.

(3) A vagyonkezelési feladatok ellátásával kapcsolatos mindennemű felelősség kizárólag a vagyonkezelőt terheli.

11. § (1) Vagyont kezelésbe adni, illetve onnan kivonni a tulajdonosi jogok gyakorlója jogosult.

(2) A kezelésből kivont vagyon birtokba adását a vagyonkezelő nem tagadhatja meg, feltételhez nem kötheti.

(3) A vagyonkezelő mindaddig köteles az ingatlant kezelni, amíg azt a kezelésből ki nem vonták, és birtokba nem vették.

(4) Ha a kezelésbe adott ingatlan a kezelést nem alapfeladatként végző intézmény alapfeladatainak ellátásához nem szükséges, a vagyonkezelő azt köteles a polgármesternek jelezni.

12. § (1) Önkormányzati tulajdonba került, illetve onnan kikerült ingatlant a Polgármesteri Hivatal veszi, illetve adja birtokba.

(2) Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan vagyonkezelőjének változása esetén a kezelésbe adott ingatlant kezelésbe és birtokba kell adni, illetve venni az alábbi szabályok szerint:

A volt vagyonkezelőnek a birtokba adás előtt
- rendeznie kell az ingatlanra fennálló közterheket és az általa létesített jogviszonyból származó és esedékes kifizetéseket, vagy teljesítéseket,
- a folyamatban lévő befejezetlen beruházások kivételével el kell végeznie a megkezdett, de még be nem fejezett kezelési feladatokat,
- vagyonleltárt kell készítenie,
- az ingatlant – megállapodás hiányában – ki kell üríteni és rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotba kell hozni.
(3) A birtokba adási és vételi eljárás során jegyzőkönyvet kell felvenni, melyet a kataszter vezetéséért felelős szerv részére 15 napon belül meg kell küldeni.

Üzleti vagyon hasznosítása és eljárási szabályai

13. § (1) A Képviselő-testület az egyéb ingatlan vagyon elidegenítéséről, cseréjéről és ennek módjáról esetenként határoz. Építési telkek értékesítésre történő kijelölése során a Képviselő-testület az eladási árat ingatlanonként határozza meg a helyben szokásos forgalmi érték figyelembe vételével.

(2) Az Önkormányzat vagyonát érintő kérdésekben a Képviselő-testület dönt a polgármester által elkészített előterjesztés alapján (pl. szerződés-tervezet). A tulajdonosi döntést követően a polgármester jogosult a szerződések megkötésére.

(3) Az önkormányzati lakások és helyiségek bérbeadását a Képviselő-testület a polgármesterre ruházza át. A bérlet útján történő hasznosításról a polgármester évente beszámol a Képviselő-testületnek.

Mezőgazdasági rendeltetésű földek hasznosítása

14. § Haszonbérletbe adás:

a) csak határozott időre történhet,

b) a haszonbérbe adható ingatlanok körét a Képviselő-testület jelöli ki,

c) a haszonbérelhető földek jegyzékét minden év szeptember 1-ig a helyben szokásos módon közzé kell tenni (Polgármesteri Hivatal hirdetőtáblája),

d) a haszonbérbe adható ingatlanok éves bérleti díját, fekvésenként, művelési áganként, a föld minőségét figyelembe véve, az ingatlanra vonatkozó adható kedvezményekkel együtt a Képviselő-testület határozza meg,

e) a haszonbérleti szerződéseket a polgármester írja alá.

Önkormányzati vagyonértékesítés eljárási szabályai

15. § (1) A polgármester rendelkezik a nem törzsvagyon körébe tartozó, 500.000 Ft egyedi forgalmi értékhatár alatti önkormányzati ingó vagyon szerzéséről, elidegenítéséről, megterheléséről, bérbeadásáról, használatba adásáról és gazdasági társaságba történő beviteléről, melyről az azt követő első Képviselő-testületi ülésen be kell számolnia.

(2) A Képviselő-testület rendelkezik a nem törzsvagyon körébe tartozó ingatlan vagyonról, valamint az 500.000 Ft vagy a feletti egyedi forgalmi értékhatár önkormányzati ingó vagyon szerzéséről, elidegenítéséről, megterheléséről, bérbeadásáról, használatba adásáról és gazdasági társaságba történő beviteléről, illetve bármilyen más tulajdonjog-változásról.

(3) Önkormányzati vagyon értékesítése jelen rendeletben foglaltak szerint történhet versenyeztetési eljárással, illetve versenyeztetési eljárás lefolytatása nélkül.

(4) Versenyeztetési eljárás útján kell értékesíteni az önkormányzati vagyont, amennyiben a vagyontárgy:

a) ingatlan esetén a független ingatlanforgalmi értékbecslő által meghatározott forgalmi értéke a bruttó 5 millió forintot,

b) ingóság esetén forgalmi értéke a bruttó 1 millió forintot meghaladja.

(5) Az értékesítésre kijelölt ingatlan forgalmi értékének meghatározására független ingatlanforgalmi értékbecslő által készített szakvéleményt kell figyelembe venni.

16. § (1) Versenyeztetési eljárás esetén az értékesítendő vagyont a helyben szokásos módon kell meghirdetni. A helyben szokásos módnak minősül: a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő meghirdetés. A hirdetésnek tartalmaznia kell különösen a vagyontárgy megnevezését, lényeges adatait, a pályázat benyújtási határidejét, az esetleges versenytárgyalás időpontját.

(2) Az első hirdetésnél a hirdetményi ár nem lehet kevesebb:

a) ingatlan esetében: mint a független ingatlanforgalmi értékbecslő által meghatározott forgalmi értéke,

b) ingóság esetén: mint az ingóság forgalmi értéke.

(3) Abban az esetben, amennyiben határidőn belül nem érkezik érvényes pályázat, meg kell ismételni a hirdetést az (1) bekezdés szerint.

(4) Az első hirdetés sikertelensége esetén sorra kerülő második hirdetés alkalmával a (2) bekezdésben meghatározott hirdetményi árnál alacsonyabb összegű új ár is meghatározható.

(5) Amennyiben a második hirdetés is eredménytelen, vagy a második hirdetésre csak egy pályázat került benyújtásra, amelynek összege nem éri el a hirdetményi árat, abban az esetben versenyeztetési eljárás lefolytatása nélkül, a Képviselő-testület döntése alapján értékesíthető a vagyontárgy, a megállapított árhoz képest 5 %-kal alacsonyabb értéken.

(6) Érvényes pályázatnak az minősül, ami határidőben benyújtásra került és maradéktalanul megfelel a hirdetésben előírt formai és tartalmi követelményeknek.

(7) Több érvényes pályázat esetén árverést kell lefolytatni, a pályázat benyújtására rendelkezésre álló határidő utolsó napját követő 15 napon belül, melynek időpontját előzetesen a hirdetésnek tartalmazni kell.

17. § (1) Az árverést a tulajdonos képviselője folytatja le, melyen az érintetteken kívül jogosultak részt venni a települési képviselők.

(2) Az árverést a legmagasabb összegű ajánlatot tevő pályázó nyeri.

(3) Sikeres árverés esetén, az árverést követő 15 napon belül megkötésre kerül a szerződés a nyertes pályázóval.

(4) Önkormányzati tulajdonú lakások értékesítésére külön jogszabály rendelkezései az irányadóak.

Az önkormányzati vagyon ingyenes vagy kedvezményes átengedése és megszerzése

18. § (1) Az önkormányzati vagyon tulajdonjogát és használati jogát magánszemély vagy átlátható szervezet szerezheti meg.

(2) Önkormányzati vagyon tulajdonjogát átruházni csak törvényben, és e rendeletben meghatározottak szerint lehet.

(3) Önkormányzati vagyon kedvezményes vagy ingyenes használati joga csak közfeladat ellátása céljából, a közfeladat ellátásához szükséges mértékben ruházható át.

(4) A helyi nemzetiségi önkormányzat részére önkormányzati vagyon törvényi felhatalmazás alapján létrejött megállapodásban térítésmentesen biztosítható.

(5) Az önkormányzati vagyon kedvezményes átruházásáról értékhatártól függetlenül a Képviselő-testület határoz minősített többségű döntéssel.

A felajánlott vagyon elfogadása

19. § (1) Öröklés, valamint vagyonról önkormányzat javára történő lemondás esetén az örökség, valamint a vagyon elfogadásáról, annak átvételéről a polgármester dönt, kivéve önkormányzati költségvetési szerv javára történő lemondás esetében.

(2) Ha vagyonról az önkormányzati költségvetési szerv javára mondtak le, az intézményvezető általi elfogadáshoz nettó 5 millió forint értékhatár felett a Képviselő-testület hozzájárulása szükséges.

(3) Értékhatártól függetlenül a Képviselő-testület hozzájárulása szükséges az olyan költségvetési szerv javára történő vagyonlemondáshoz, amely vagyon nem per-, teher- és igénymentes.

Az önkormányzat követeléseinek elengedése

20. § A polgármester a Képviselő-testület nevében a következő esetekben mondhat le részben, vagy egészben az önkormányzatot megillető követelésről:

a) csődegyezségi megállapodásban;

b) bírói egyezség keretében;

c) felszámolási eljárás során, ha a felszámoló által írásban adott nyilatkozat alapján az várhatóan nem térül meg;

d) ha a követelés bizonyítottan csak veszteséggel vagy aránytalanul nagy költségráfordítással érvényesíthető csak;

e) a kötelezett bizonyítottan nem lelhető fel.

Az üzleti titokra vonatkozó rendelkezések

21. § (1) A Képviselő-testületnek a pályázat útján történő vagyonhasznosításáról szóló döntésein alapuló ajánlati kiírások, árverési vagy pályázati dokumentációk tartalmát a Polgármesteri Hivatal köteles titkosan kezelni, ilyen iratokba a pályázati hirdetmény megjelenéséig betekintést nem engedélyezhet, a hirdetmény megjelenését követően dokumentációt csak a hirdetményben közölt feltételekkel adhat át más személynek.

(2) A pályázat útján történő vagyonhasznosításoknál a pályázat elbírálásának szempontjai nem hozhatók kívülállók tudomására, a pályázati hirdetmény közzétételéig.

(3) Önkormányzati vagyonszerzés esetén az ingatlanszerzés tárgyában kötendő jogügylet feltételei a szerződés megkötéséről szóló döntés meghozataláig nem hozhatók nyilvánosságra.

(4) Ha az Önkormányzat olyan szerződési ajánlat címzettje, melyben az ajánlattevő kiköti, hogy ajánlatát szerződéskötésig titkosan kell kezelni, az ajánlat tartalma kívülálló tudomására nem hozható.

Záró rendelkezések

22. § (1) Az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos Képviselő-testület elé kerülő előterjesztéseket a Pénzügyi Bizottság véleményezi. A polgármester hatáskörébe átruházott vagyoni ügyekben kérheti a Pénzügyi Bizottság állásfoglalását.

(2) Az Önkormányzat által nyújtott céljellegű támogatások folyósításának, elszámoltatásának és nyilvántartásának szabályaira külön jogszabály rendelkezései az irányadóak.

(3) E rendelet rendelkezései nem érintik a hatálybalépése előtt megkötött jogügyletek, szerződések érvényességét.

23. § (1) Ez a rendelet 2012. március 1-én lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg az önkormányzati vagyonról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 15/2008. (IV: 24.), valamint az azt módosító 9/2009. (V. 15.) önkormányzati rendeletek hatályukat vesztik.

(3) E rendelet az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvével a belső piaci szolgáltatásokról összeegyeztethető szabályozást tartalmaz.

1. melléklet

Forgalomképtelen önkormányzati törzsvagyon
(belterület)
Közterek, köztéri műalkotások

S.sz.

Hrsz.

Megnevezés

Terület

1.

823

Kossuth tér

1949 m2

2.

897

Szobor (Turul emlékmű)

1538 m2

3.

1422/10

Emlékmű park (II. vh.)

4.

1762/6

Piac tér

4255 m2

5.

468

Béke tér

7445 m2

6.

545

Játszótér

2905 m2

7.

592

Kisliget

753 m2

8.

761

Kispiactér

887m2

9.

879

Fő utcai közt.

561m2

10.

762/19

Hétvezér park

16150 m2

11.

733

Közpark Bajcsy u.

2027 m2

12.

1485/2

Kivett közterület Bajcsy u.

931 m2

Utak, közutak

S.sz.

Hrsz.

Megnevezés

Terület

1.

1798

Hajnal

7348 m2

2.

1058

Árpád

2295 m2

3.

211

Hősök

8573 m2

4.

1359

Damjanich

2353 m2

5.

760

Muskátli

458 m2

6.

1209

Darányi

7179 m2

7.

1603

Justh

12669 m2

8.

370

Mátyás király

8355 m2

9.

1288

Hétvezér

4154 m2

10.

243

Bajcsy

587 m2

11.

1042

Kiszug

733 m2

12.

1817

Alföld

7861 m2

13.

1261

Határút

3612 m2

14.

1299

Móricz

3971 m2

15.

1333

Táncsics

2288 m2

16.

1111

Széchenyi

5184 m2

17.

58

Hősök tere

3113 m2

18.

1501

Akácfa

2185 m2

19.

1424

Kastély

1500 m2

20.

661

Bánfalva

3842 m2

21.

593

Szent István

4564 m2

22.

326

Munkácsy

8401 m2

23.

1780

Szőlő

23497 m2

24.

31

Nincs név

778 m2

25.

157

Bocskai

13255 m2

26.

1490

Május 1.

5418 m2

27.

1691

Erkel

6041 m2

28.

104

Bokányi

12531 m2

29.

203

Kölcsey

11242 m2

30.

607

Határút(k)

6148 m2

31.

1836

Tavasz

9052 m2

32.

616

Toldi

4488 m2

33.

1390

Báró Rudnyánszki

3668 m2

34.

506

Esze Tamás

8492 m2

35.

1567

Mező

10845 m2

36.

842

Petőfi

6420 m2

37.

806

Jókai

12028 m2

38.

1331

Hunyadi

10880 m2

39.

23

Dózsa

9160 m2

40.

282

Vörösmarty

8352 m2

41.

42

Kinizsi

14114 m2

42.

1456

Október 6.

4376 m2

43.

731

Nagy

8899 m2

44.

1019

Deák

3287 m2

45.

730

Dobó

13474 m2

46.

775

Iskola

6709 m2

47.

1018

Rákóczi

12375 m2

48.

414

Béke

12724 m2

49.

1594

Ady

11788 m2

50.

949

Arany

14142 m2

51.

1422/10

Madách

4402 m2

52.

1595

Határút (É)

4288 m2

53.

880

Kossuth

11553 m2

54.

707

Attila

3800 m2

55.

258

Dr. Hidasi

14253 m2

56.

1873/24

József A.

4724 m2

57.

1651

Bartók

6136 m2

58.

467

Bem J.

13422 m2

59.

1873/40

Radnóti

2260 m2

60.

546

Zrínyi

7592 m2

61.

1157

Szabadság

6615 m2

62.

544

Béke

3430 m2

63.

1401

Rózsa köz

1373 m2

64.

1389

Határút (Ny)

6612 m2

65.

1762/5

Piac téri út I.

2062 m2

66.

1762/7

Piac téri út II.

2348 m2

67.

1871

Névtelen utca

4676 m2

68.

1781

Mártírok

2907 m2

69.

1552

Bajcsy

13395 m2



FORGALOMKÉPTELEN ÖNKORMÁNYZATI TÖRZSVAGYON (KÜLTERÜLET)

S.sz.

Hrsz.

Megnevezés

Jellege

Terület

1.

081/2

Dűlő (Lesetár)

Út

318 m2

2.

039

Békési Dűlő

Út

74302 m2

3.

081/1

Dűlő

Út

5742 m2

4.

0126

Dűlő (Páli)

Út

4684 m2

5.

011

Dűlőút

3733 m2

6.

024

Dűlőút

3090 m2

7.

034

Dűlőút

7134 m2

8.

043

Dűlőút

3767 m2

9.

078

Dűlőút

17538 m2

10.

0103

Dűlőút

8421 m2

11.

0107

Dűlőút

1972 m2

12.

0125

Dűlőút

7041 m2

13.

0123

Dűlőút

5374 m2

14.

0124/177

Kivett út

2245 m2

15.

0124/165

Kivett út

2258 m2

16.

075/44

Kivett út

3732 m2

17.

032/2

Kivett út

21753 m2

18.

029/80

Kivett út

4257 m2

19.

064/49

Kivett út

2479 m2

20.

064/36

Kivett út

3058 m2

21.

040/1

Kivett út

1017 m2

22.

029/67

Kivett út

3638 m2


1/a. melléklet
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyonelemek
I. Belterület

S.sz.

Megnevezés

Hrsz.

Terület

1.

Köztemető

2001

31544 m2

- Köztemető

079/36

3716 m2

- Köztemető

079/35

4117 m2

2.

Öregtemető

1256

5351 m2

II. Külterület

S.sz.

Megnevezés

Jelleg

Hrsz.

Terület

1.

Árok (Eperjes)

Árok

09

1316 m2

2.

Taraji Csat.

Árok

062

4178 m2

3.

Eperjesi árok

Árok

038/3

3366 m2

4.

Eperjesi árok

Árok

013

1914 m2

5.

Árok

Árok

065

3768 m2

6.

Toldi u. volt Sz. T

Szántó

077/11

4439 m2

7.

Régi temető

Kivett

023/7

5362 m2

8.

Dögtér

Kivett

082/3

68 m2

9.

Agyaggödör

Kivett

084

1652 m2

10.

Szántó

079/34

41606 m2

11.

Termőföld

069/94

18682 m2

12.

Termőföld

069/95

9827 m2

13.

Termőföld

069/99

60430 m2

14.

Szántó

023/16

6945 m2

15.

Szántó

010/42

2117 m2

16.

Szántó

1269

7332 m2

17.

Szántó

1267

8225 m2

18.

Szántó

1264

26871 m2

19.

Vízmű földterülete

1612

3791 m2

20.

Szántó

1873/41

54769 m2

21.

Szántó

04/1

805 m2

22.

Gödör

Kivett

548

867 m2

23.

Gödör

Kivett

549

940 m2

24.

Véderdő

0124/164

5771 m2

25.

Kivett szántó szeméttelep

0124/128

28732 m2

26.

Szántó

073/2

3604 m2

27.

Szántó

097/33

1057 m2

28.

Szeméttelep

0124/163

11294 m2

29.

Szántó

029/21

13332 m2

30.

Szántó (2371/7484-ed rész)

0782/72

21507 m2

31.

Szántó (3850/10236-od rész)

0782/73

29413 m2

Részesedés

1. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. II. melléklet b) pontja alapján az Alföldvíz Zrt.-ben lévő 1686 db 23.604.000,- Ft értékű törzsrészvény.

2. Az önkormányzat által alapított PROGÁDOR Településüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft.-ben lévő 58.000.000,- Ft értékű törzstőke. 3. A Csongrád Megyei Településtisztasági Kft.-ben az önkormányzati üzletrész 100.000,-Ft

2. melléklet

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES ÖNKORMÁNYZATI TÖRZSVAGYON
MŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK

1. Béketéri Óvoda Gádoros, Béketér 6. 505 hrsz.

2. Központi Óvoda Gádoros, Kossuth u. 17. 903 hrsz.

3. Központi Iskola Gádoros, Iskola u. 4. 767 hrsz.

4. Nagy utcai Iskola Gádoros, Nagy u. 76. 456 hrsz.

5. Pártház Isk. (résztul. 1505/1997 rész.)Gádoros, Iskola u. 19. 779 hrsz.

6. Művelődési Ház Gádoros, Kossuth u. 18. 766/2 hrsz.

EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK

1. Körzeti orvosi rendelő Gádoros, Nagy u. 52. 565 hrsz.

2. 3. Gyermekorvosi rendelő Gádoros, Kossuth u. 13. 905 hrsz.

4. Anya és Gyermekvédelmi Kör Gádoros, Kossuth u. 27. 898 hrsz.

5. Fogorvosi rendelő Gádoros, Kossuth u. 27. 898 hrsz.

6. Szociális Otthon Gádoros, Fő u. 30. 948 hrsz.

7. Idősek Klubja Gádoros, Fő u. 30. 948 hrsz.

SPORT INTÉZMÉNYEK
Sporttelep és öltöző Gádoros, Dobó u. 16. 1268/2 hrsz.
EGYÉB INTÉZMÉNYEK

1. Községháza + Irattár Gádoros, Kossuth u. 16. 766/1 hrsz.

2. Házi Brigád épület együttese Gádoros, Kossuth u. 1. 911 hrsz.

3. Rendőr őrszoba Gádoros, Bajcsy u. 43. 774/4 hrsz.

SZOLGÁLATI LAKÁSOK ÉS NEM LAKÁS CÉLJÁRA SZOLGÁLÓ HELYISÉGEK
SZOLGÁLATI LAKÁSOK

1. Rendőr szolgálati lakás Gádoros, Bajcsy u. 43. 774/4 hrsz.

2. Gyermekorvosi szolgálati lakás Gádoros, Kossuth u. 13. 905 hrsz.

3. Óvónői szolgálati lakás Gádoros, Kossuth u. 17. 903 hrsz.

4. Védőnői szolgálati lakás Gádoros, Kossuth u. 27. 898 hrsz.

5. Óvónői szolgálati lakás Gádoros, Béke tér 6. 505 hrsz.

6. Pedagógus szolgálati lakás Gádoros, Muskátli u. 42. 737/4 hrsz.

7. Orvosi szolgálati lakás Gádoros, Nagy u. 52. 565 hrsz.

8. Óvónői szolgálati lakás Gádoros, Nagy u. 56. 466 hrsz.

9. Orvosi szolgálati lakás Gádoros, Bajcsy u. 80. 1566/4 hrsz.

NEM LAKÁS CÉLJÁRA SZOLGÁLÓ HELYISÉGEK

1. Garázs Gádoros, Bajcsy u. 80. 1566/4 hrsz.

2. Garázs Gádoros, Kossuth u. 13. 905 hrsz.

3. Garázs Gádoros, Kossuth u. 27. 898 hrsz

4. Garázs Gádoros, Nagy u. 52. 565 hrsz.

5. Garázs Gádoros, Muskátli u. 42. 737/4 hrsz.

6. Tűzoltó szertár Gádoros, Kossuth u. 18. 766/2 hrsz.

7. Ravatalozó Gádoros, Tanya 112. 2001 hrsz.

8. Halottas kelléktároló Gádoros, Dobó u. 16. 1268/2 hrsz.

9. Mázsaház Gádoros, Fő u. 2. 1280/2 hrsz.

10. Faház húsbolt (3/5-öd rész) Gádoros, Bajcsy u. 110. 1583 hrsz.

11. Garázs (93/675-öd rész) Gádoros, Kossuth u. 14. 765/2 hrsz.

3. melléklet

ÖNKORMÁNYZATI ÜZLETI VAGYON
Telek Május 1. u. 1881 hrsz. – 1888. hrsz-ig 8 db
TELKEK

1. Gádoros Muskátli u. 48. 735/1 hrsz.

2. Gádoros Fő u. 51. 1411 hrsz.

3. Gádoros Dobó u. 8. 1273/2 hrsz.

4. Gádoros Táncsics u. 1332 hrsz.

5. Gádoros Radnóti u. 1873/37 hrsz.

6. Gádoros Hajnal u. 1842 hrsz.

7. Gádoros Dobó u. 1274 hrsz.

8. Gádoros Munkácsy u. 35. 332 hrsz.

9. Vízműtorony telke 762/3 hrsz.

10. Telek Árpád u. 11. 1067 hrsz.

11. Telek Nagy u. 1. 1057 hrsz.

12. Telek Szent István u. 9. 585 hrsz.

13. Telek (kivett terület) Szeszfőzde 0108/34 hrsz.

14. Telek Szent I. u. 26. 630 hrsz.

15. Telek Bánfalva u. 34. 699 hrsz.

16. Telek Bánfalva u. 12. 672 hrsz.

INGATLANOK

1. Gádoros Arany J. u. 54. lakás 947 hrsz.

2. Gádoros Piactér ABC 1762/2 hrsz.

3. Gádoros Fő u. 30. Bolt 948 hrsz.

4. Gádoros Kossuth u. 1. Húsbolt 911 hrsz.

5. Gádoros Darányi u. 25. Varroda 1194 hrsz.

6. Gyomaendrődi üdülő résztulajdon

7. Gádoros Kossuth u. 26. Lakás 777 hrsz.

8. Gádoros Kossuth u. 42. Közösségi Ház 843 hrsz.

9. Gádoros Bánfalva u. 5. Lakás 648 hrsz.

10. Gádoros Attila u. 5. Lakás 684 hrsz.

11. Gádoros Szent I. u. 5. 550 hrsz.

12. Gádoros Nagy u. 21. 1046 hrsz.

13. Gádoros Árpád u. 1. (8/40 rész) 1077 hrsz.

14. Gádoros, Jókai u. 5. 822 hrsz..

15. Gádoros Jókai u. 5. Szolgálati lakás 822 hrsz.

16. Gádoros Bajcsy u. 144. Szolgálati lakás 230 hrsz.

17. Garázs Bajcsy u. 144. 230 hrsz.

18. Gazdasági épület Bajcsy u. 144. 230 hrsz.

(22) Gádoros, Muskátli u. 42. 734/4 hrsz

(23) Gádoros, Bajcsy-Zs. u. 80. 1566/4/A/1 hrsz