Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VIII. 3.) önkormányzati rendelete

óvodai és iskolakezdési támogatásról

Hatályos: 2022. 08. 04- 2022. 10. 30

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VIII. 3.) önkormányzati rendelete

óvodai és iskolakezdési támogatásról

2022.08.04.

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § Gádoros Nagyközség Önkormányzata elismeri a gádorosi lakosok, gyermeket vállaló családok társadalmi felelősségvállalását, és a település lakosságmegtartó erejének fenntartása érdekében a gádorosi családok részére a 2022/2023. nevelési év és tanév kezdéséből adódó többletköltségekhez települési támogatás formájában hozzájárul.

2. § (1) Gádoros Nagyközség Önkormányzata a 2022/2023. nevelési év/tanévkezdéssel adódó többletköltségekhez egyszeri alkalommal óvodai és iskolakezdési támogatást (a továbbiakban: támogatás) nyújt.

(2) A kérelem benyújtására kizárólag a gyermek törvényes képviselőjének egyike jogosult, aki a kérelem benyújtásakor Gádoros Nagyközség közigazgatási területén életvitelszerűen élő, bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és a gyermeket saját háztartásában neveli.

3. § (1) A Képviselő-testület a rendeletben meghatározott feladat- és hatáskörét a polgármesterre ruházza át.

(2) A támogatás a 2022. szeptember hónapban óvodai nevelésben részesülő gyermekek, valamint a tanköteles korú gyermekek részére állapítható meg.

(3) Gádoros Nagyközség Önkormányzata azon gyermeket nevelő gádorosi családoknak nyújt támogatást, ahol az egy főre eső havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 800 %-át nem haladja meg.

(4) A támogatás egy alkalommal állapítható meg, melynek mértéke gyermekenként 7.000.- Ft.

(5) A támogatás iránti kérelem az 1. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be a jogosultságot alátámasztó dokumentumokkal a Polgármesteri Hivatalba.

(6) A támogatás megállapítása szempontjából a személyi adat- és lakcímnyilvántartásban foglaltak az irányadóak.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2022. október 31-én hatályát veszti.