Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020. (II. 27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 02. 28- 2020. 06. 25

Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020. (II. 27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

2020.02.28.

Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet személyi hatálya Csorvás Város Önkormányzatára (a továbbiakban: Önkormányzat), és az Önkormányzat költségvetési szerveire terjed ki, a rendelet 1. mellékletében meghatározott címrend szerint.

2. § Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az önkormányzat költségvetése 2020. évi

a.) bevételi főösszegét 828.239 ezer forintban,
b.) kiadási főösszegét 828.239 ezer forintban,
állapítja meg.

3. § (1) Az Önkormányzat összesített bevételi forrásait és kiadási előirányzatait kötelező, önként vállalt és igazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat bevételeinek címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(3) A Csorvási Polgármesteri Hivatal bevételeinek címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) A Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje bevételeinek címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 5. melléklete tartalmazza.

(5) A Csorvás Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye bevételeinek címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(6) Az Önkormányzat kiadásainak címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(7) A Csorvási Polgármesteri Hivatal kiadásainak címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(8) A Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje kiadásainak címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(9) A Csorvás Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye kiadásainak címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 10. melléklete tartalmazza.

(10) Az Önkormányzat működési célú államháztartáson belülre és kívülre történő pénzeszköz-átadásainak kimutatását a rendelet 11. melléklete tartalmazza. Ez a melléklet tartalmazza a közvetett támogatásokat is.

(11) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú költségvetési bevételi és kiadási előirányzatait – tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen – a rendelet 12. melléklete tartalmazza.

4. § A Képviselő-testület az Önkormányzat, és az Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési intézményekben foglalkoztatottak, továbbá a közfoglalkoztatottak létszámát 102 főben, az Önkormányzat költségvetésében szereplő képviselő-testületi tagok, valamint a Képviselő-testület bizottságainak nem települési képviselő tagjai együttes létszámát 2020. évre 11 főben határozza meg, a rendelet 13. mellékletében foglalt részletezés szerint.

5. § A Képviselő-testület az Önkormányzat 2020. évi költségvetése várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről szóló előirányzat-felhasználási ütemtervet mind a bevételi, mind a kiadási főösszeget tekintve, a rendelet 14. mellékletében foglaltak szerint, 828.239 ezer Ft-ban határozza meg.

6. § A Képviselő-testület az Önkormányzat 2020. évi költségvetése bevételeinek és kiadásainak várható teljesítéséről szóló likviditási ütemtervet a rendelet 15. melléklete szerint határozza meg.

6/A. § A Polgármester 2 millió forint értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, és döntéséről tájékoztatja a Képviselő-testületet.

6/B. § A költségvetési rendelet bevételi és kiadási előirányzatainak módosítása, a címek közötti átcsoportosítás a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

7. § A Képviselő-testület a Csorvási Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját 2020. évre vonatkozóan 46.380,- Ft-ban határozza meg.

Záró rendelkezések

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit 2020. január 01. napjától kell alkalmazni.