Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015.(VI.30.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat által teljesített szolgáltatásokhoz kapcsolódó behajthatatlan követelések elengedéséről

Hatályos: 2015. 07. 01

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2015.(VI.30.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat által teljesített szolgáltatásokhoz kapcsolódó behajthatatlan követelések elengedéséről

2015.07.01.

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete – Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97. § (2) bekezdésében foglaltak alapján – az Önkormányzat és intézményei által nyújtott szolgáltatások behajthatatlan követeléseinek elengedésére vonatkozó szabályokat a következők szerint állapítja meg:

1. § Behajthatatlan követelésnek minősül az a teljesített szolgáltatás vevő felé számlázott ellenértéke, amely a számla kibocsátását követő 5. év végéig a foganatosított behajtási cselekmények ellenére sem került kiegyenlítésre.

2. § A behajtási cselekmények meglétét a számla kibocsátását követő 5. év végéig – negyedévenként – a szolgáltatást biztosító intézménynek dokumentálni kell.

3. § A behajthatatlan követelések elengedését a szolgáltatást biztosító intézmény kezdeményezi a jegyzőnél minden év november hó 30-ig.

4. § A Képviselő-testület felhatalmazza a jegyzőt, hogy az 1 – 2. § szerinti behajthatatlan követelések elengedéséről évente – Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.1.) kormányrendelet szerinti könyvviteli mérleg elkészítését megelőző év december 31-ig – intézkedjék a szolgáltatást biztosító intézmény által kimutatott jegyzék és dokumentáció alapján.

5. § Az e rendelet alapján behajthatatlanság címén elengedett teljesített szolgáltatásokhoz kapcsolódó követelésekről az éves költségvetési beszámoló keretében kell tájékoztatást adni.

6. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép életbe, rendelkezéseit először a 2015. évi könyvviteli mérleg készítését megelőzően kell alkalmazni. Kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon intézkedik.

Egyidejűleg az Önkormányzat által teljesített szolgáltatásokhoz kapcsolódó behajthatatlan követelések elengedéséről szóló 23/2003. (XII.15.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.

Lap tetejére