Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017.(VI.28.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn túli anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól és díjairól

Hatályos: 2018. 04. 27- 2024. 03. 10

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2017.(VI.28.) önkormányzati rendelete

A hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn túli anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól és díjairól

2018.04.27.

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, és a 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya a (2) bekezdésben foglalt hivatali helyiségben, továbbá a hivatali helyiségeken kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő anyakönyvi eseményekre terjed ki.

(2) Az anyakönyvi események megtartására alkalmas hivatali helyiség (továbbiakban: hivatali helyiség) Békésszentandrási Polgármesteri Hivatal 5561 Békésszentandrás , Hősök tere 1.

nagy tanácskozóterme, illetve a Polgármesteri Hivatal kertje, amely a Körös holtág partján helyezkedik el.

2. § (1) Anyakönyvi esemény munkaidőn kívüli és hivatali helyiségen kívüli megünneplésének engedélyezése iránti kérelmet a szándék bejelentésével egyidejűleg kell az anyakönyvvezetőnél benyújtani.

(2) Szabadtéren anyakönyvi esemény kizárólag április 1. és október 15. napja között engedélyezhető azzal a feltétellel, hogy kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén az anyakönyvi eseményen résztvevő személyek védelme érdekében az anyakönyvi esemény csak a hivatali helyiségben tartható meg.

(3) Kedvezőtlen időjárási viszonynak tekintendő a zápor, zivatar, jégeső, szélvihar, 18 Celsius fok alatti, 30 Celsius fok feletti hőmérséklet.

3. § (1) Az önkormányzat hivatali munkaidőben biztosítja az anyakönyvi esemény lebonyolításához alkalmas hivatali helyiséget. (5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. - nagytanácskozó terem, illetve a Polgármesteri Hivatal kertje, amely a Körös holtág partján helyezkedik el.

(2) [1]

(3) [2]

(4) [3]

(5) [4]

(6) [5]

4. § A hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívüli anyakönyvi eseményen közreműködő anyakönyvvezetőt közreműködéséért választása szerint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározott szabadidő vagy a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben meghatározott szabadidő helyett eseményenként 10.000,- Ft díjazás illeti meg a 3. § (2)-(4) bekezdésében megállapított díj terhére.

5. § [6]

6. § (1) Ez a rendelet 2017. július 1. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a hivatali helyiségen kívüli, és a hivatali munkaidőn túli házasságkötések engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 2/2017.(III.13.) önkormányzati rendelet.