Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2020.(VI.23.) önkormányzati rendelete

Az államháztartáson kívüli forrás átadásról-átvételről szóló 16/2013.(XII.02.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 06. 24- 2020. 06. 24

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 16/2013.(XII.02.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 6. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:


„ 6. § (3) A pénzügyi támogatásról szóló, 2. melléklet szerinti megállapodást a polgármester köti meg”



2. § A Rendelet 10. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„10. § (1) Az államháztartáson kívüli forrás végleges átvételéről a Képviselő-testület dönt, figyelembe véve az átvételre felajánlott ingó vagy ingatlan vagyon esetében annak forgalmi értékét, a vagyon működtetésével, fenntartásával kapcsolatos költségeket és egyéb kötelezettségeket, a hasznosítás módját, valamint a vagyon besorolását.”


3. § A Rendelet a következő 10/A. §-sal egészül ki:


„10/A. § (1) Működési és fejlesztési célú végleges államháztartáson kívüli forrás (pénzeszköz) átvételéről a Képviselő-testület dönt. Fejlesztési célú támogatás különösen az utak, járdák, közösségi terek fejlesztése.


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott forrás átvételénél vizsgálni kell az átvétel következményeként az önkormányzatnál esetlegesen felmerülő kiadásokat, a pénzeszköz átvétel következményeit.


(3) Az (1) bekezdésben meghatározott forrás átvételére a polgármester a soron következő képviselő-testületi ülésen javaslatot tesz, és egyidejűleg indítványozza a költségvetési rendelet módosítását.


(4) Az (1) bekezdésben meghatározott pénzeszközöket az Önkormányzat elkülönítve tartja nyilván és kizárólag a megjelölt célra fordítja.


(5) Az (1) bekezdés szerinti átvett pénzeszközök célra történő felhasználásáról, a fejlesztések, megvalósításáról a Képviselő-testület évente egy alkalommal közmeghallgatás keretében beszámol.


(6) Az (1) bekezdésben meghatározott forrás átvételéről szóló megállapodást a polgármester köti meg. (3. melléklet)”


4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A Rendelet az 1. melléklet szerinti 2. melléklettel egészül ki.

(3) A Rendelet a 2. melléklet szerinti 3. melléklettel egészül ki.