Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2020.(II.25.) önkormányzati rendelete

A Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2016.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 02. 26- 2020. 02. 26

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A Rendelet 1.§ (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„1. § (5) Az Önkormányzat hivatalos lapja: a Szentandrási Híradó (továbbiakban: önkormányzati lap). Az önkormányzati lap megjelentésével az Önkormányzat eleget tesz tájékoztatási kötelezettségének, valamint elősegíti a nagyközség hely- és kultúrtörténetének ápolásával kapcsolatos feladatok ellátását is. Az önkormányzati lap alapítója Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata, kiadója a polgármester. Az önkormányzati lap ingyenes, működési költségeit a Képviselő-testület az éves költségvetésében biztosítja. Az önkormányzati lap működését a felelős szerkesztő irányítja, akinek személyéről és a szerkesztő bizottság tagjainak személyéről alapítói jogkörében eljárva a Képviselő-testület dönt. A felelős szerkesztő, és a tagok személyére vonatkozó javaslatot a polgármester terjeszti a Képviselő-testület elé, amely arról minősített többséggel határoz. Az önkormányzati lap működésének részletes szabályait a Szentandrási Híradó kiadásáról szóló szabályzat tartalmazza.”


2. § Jelen rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.