Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2016.(XI.7.) önkormányzati rendelete

a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról

Hatályos: 2016. 11. 08- 2020. 12. 20

Mucsony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében az alábbiakat rendeli el:


  1. Fejezet


Általános rendelkezések


  1. A rendelet hatálya


1.§


(1) A rendelet hatálya a Mucsonyi Polgármesteri Hivatalnál (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselőkre és a közszolgálati jogviszonyban álló ügykezelőire terjed ki.


(2) Jelen rendeletnek a juttatásokról, támogatásokról rendelkező 2. és 3. §-aiban foglaltakat a Hivatalnál a Munka Törvénykönyve hatálya alá eső munkavállalókra is megfelelően alkalmazni kell.


(3) A polgármesterre az e rendeletben foglaltakat kell alkalmazni.


(4) A polgármestert megillető juttatások feltételei tekintetében a Közszolgálati Szabályzat rendelkezései az irányadók.


  1. Fejezet


Juttatások, támogatások


2.§


(1) Mucsony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a költségvetési rendeletében megállapított keretből a Hivatal köztisztviselői, valamint a közszolgálati jogviszonyban álló ügykezelői részére az alábbi szociális juttatásokat állapítja meg:


a.) szociális támogatás,

- rendkívüli (eseti) pénzbeni szociális segély

- kegyeleti támogatás

b.) illetményelőleg,

c.) képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás tanulmányi szerződés kötése esetén,

d.) üdülési támogatás.


(2) A Képviselő-testület a költségvetési rendeletében megállapított keretből a köztisztviselő, valamint a Hivatalnál közszolgálati jogviszonyban álló ügykezelők részére az alábbi egészségügyi juttatásokat biztosítja:


a.) évente egészségügyi szűrővizsgálat megszervezése és támogatása,

b.) szemüveg (kontaktlencse) térítési díjához történő – vissza nem térítendő – hozzájárulás,

c.) fogászati ellátáshoz történő - vissza nem térítendő – hozzájárulás.


3.§


(1) A köztisztviselő bankszámla hozzájárulásra jogosult. A bankszámla-hozzájárulás összege a mindenkori központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott legmagasabb összeg.


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott összeg kifizetésére tárgyév végén egy összegben november 30. napjáig – amennyiben a jogviszony év közben szűnik meg, a jogviszony megszűnésekor, időarányosan – folyószámlára történő átutalással kerül sor.


4.§


(1) A rendelet 2. §-ában meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és indokolt esetben az elszámolás rendjét, a visszatérítés szabályait a munkáltatói jogkört gyakorló jegyző állapítja meg a Közszolgálati Szabályzatban.


(2) A juttatásokra és a támogatásokra adott évben kifizethető keretösszeget a képviselő- testület a költségvetési rendeletében egy összegben állapítja meg.


  1. Fejezet


Záró rendelkezések


5.§


(1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Mucsony Nagyközség Önkormányzatának 17/2001. (XI.05.) sz. , 13/2006.( III.31.) sz. és 1/2010.(I.12.) sz. rendelete a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint szociális és kegyeleti támogatásról.




                                        Viszlai Viktor                                                  Urrné Gál Emese

                                        polgármester                                                            jegyző



Záradék:

A rendeletet kihirdetésének napja: 2016. november 07.




Urrné Gál Emese

jegyző