Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2018.(II.28.) önkormányzati rendelete

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 11/2015.(VI.29.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2018. 03. 01- 2018. 03. 01

Mucsony Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvé y 32. cikk (1) bekezdésében, a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35.§ és a 88.§ (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 11/2015.(VI.29.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) 3.§ (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:



(3) Mucsony nagyközség közigazgatási területén a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást közszolgáltatási szerződés alapján kizárólagos joggal a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Közszolgáltató) látja el.



2.§

A rendelet 3.§-a az alábbi (4) bekezdéssel egészül ki:



(4) A közszolgáltató alvállalkozók igénybevétele útján biztosítja a (3) bekezdésben meghatározott hulladékgazdálkodási közszolgáltatási tevékenység ellátását, ahol az alvállalkozók a közszolgáltatás egészéhez viszonyítottan 100%-ban látják el a közszolgáltatást.

3.§



A rendelet 7.§ (1) bekezdés a) pontja az alábbiak szerint módosul:


(1) A közszolgáltatás díját a Koordináló szerv által kiállított számla alapján

a) a természetes személy ingatlanhasználók negyedévente utólag,



4.§

A rendelet 7.§ (3a) pontja az alábbiak szerint módosul:



(3a) Díjhátrálék keletkezése esetén a beszedésről a 2016.március 31. napjáig kiállított számlák vonatkozásában a számla kiállítója, a 2016. április 1. napjától kiállított számlák vonatkozásában a Koordináló szerv intézkedik.



5.§



A rendelet 9.§ (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul:



(2) Ingatlanhasználó legalább 15 nappal a kívánt időpont előtt írásban kérelmezheti Közszolgáltatónál a közszolgáltatás szüneteltetését, mely kérelméhez csatolnia kell teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatát, mely szerint az érintett ingatlan vonatkozásában semmilyen közszolgáltatást, valamint közüzemi szolgáltatást nem vesz igénybe.

6.§

A rendelet 12.§-a az alábbiak szerint módosul:

12.§

  1. Az ingatlanokon felhalmozódó, a rendszeres gyűjtőjárat méreténél, mennyiségénél fogva nem elszállítható települési hulladék szervezett összegyűjtéséről és elszállításáról (lomtalanítás) közszolgáltató évente 2 alkalommal házhoz menő lomtalanítás keretében az ingatlanhasználóval egyeztetett módon és időpontban gondoskodik.



  1. A lomtalanításról a Közszolgáltató az ingatlanhasználó – társasház és lakásszövetkezet esetében a törvényes képviseletre jogosult – igénybejelentése alapján gondoskodik.



  1. A lomtalanítási szolgáltatást az az ingatlanhasználó veheti igénybe, aki az esedékes közszolgáltatási díjfizetési kötelezettségének igazolható módon eleget tett.



  1. A lomtalanítási szolgáltatásra vonatkozó igénybejelentés közlését követően a Közszolgáltató az ingatlanhasználóval egyeztetett időpontban, de legfeljebb az igénybejelentést követő 30 napon belül köteles a lomtalanításról gondoskodni.



  1. Közszolgáltató legkésőbb a lomhulladék szállítását megelőző munkanapon köteles az igénybejelentővel a szállítás pontos időpontját közölni.



(6) Az igénybejelentő köteles a Közszolgáltató által megjelölt szállítási időpontban vagy időtartamban a lomhulladék átadására készen állni, átvételére lehetőséget biztosítani azzal, hogy a lomhulladék közterületen nem helyezhető el



7.§

A rendelet 15.§ (1) bekezdés b) pontja az alábbiak szerint módosul:



b) 110-120 literes gyűjtőedény esetében legfeljebb 27 kg,



8.§

A rendelet 15.§ (1) bekezdés f) pontja hatályát veszti.



9.§

A rendelet 16.§ (1) bekezdése hatályát veszti.





10.§

A rendelet 17.§-a az alábbiak szerint módosul:





17. §Az ingatlanhasználó az ingatlanán alkalmilag keletkezett települési hulladékot – negyedévente 250 kg mennyiségben – a Közszolgáltató által meghatározott létesítménybe, valamint az Önkormányzat illetékességi területén lévő hulladékudvarba saját maga is elszállíthatja, és ott díjmentesen elhelyezheti lakcímkártya, valamint a közszolgáltatás megfizetését igazoló készpénzátutalási megbízás feladóvevény felmutatásával.



11.§

A rendelet 1 melléklete e rendelet 1 melléklete szerint módosul.



Záró rendelkezések

12. §



(1) A rendelet 2018. március 01. napján lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.




            Urrné Gál Emese                                                                          Viszlai Viktor

                      jegyző                                                                                    polgármester




Záradék:

A rendeletet kihirdetésének napja: 2018. február 28.

                                                                                                                                  Urrné Gál Emese

                    jegyző

Mellékletek