Szendrő város képviselő testületének 4/2020 (III.13..) önkormányzati rendeletének indokolása

a gyermekétkeztetési intézményi térítési díjak megállapításáról

Hatályos: 2020. 04. 01
a gyermekétkeztetési intézményi térítési díjak megállapításáról
Részletes indokolás
Az 1–4. §-hoz és az 1. melléklethez
Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekétkeztetés és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról szóló 6/2014.(III.26.) rendeletében szabályozta a gyermekétkeztetés térítési díjait.
A rendeletet a jogszabályi változások miatt hatályon kívül kellett helyezni, ezért a gyermekétkeztetés intézményi térítési díjait új, önálló rendeletben szükséges szabályozni.
1. §-hoz
A rendelet hatálya az önkormányzat közigazgatási területén az állami intézményfenntartó központ által fenntartott oktatási-nevelési intézménybe étkező gyermekekre terjed ki
2. §-hoz
Szendrő Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2013. október 30-i ülésén döntött arról, hogy a normatív kedvezményeken túl valamennyi szendrői lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező gyermek számára térítésmentesen biztosítja az étkezést. Ezt a szabályt kívánja fenntartani.
3. §-hoz
A rendelet a 2019.. évi térítési díjakhoz képest a megnövekedett költségekhez igazodó emelést tartalmaz.
4. §-hoz
A rendelet 2020. április 1-jén lép hatályba és egyidejűleg hatályát veszti a Szendrő Város Önkormányzatának a gyermekétkeztetés és egyéb étkezési térítési díjak megállapításáról szóló 6/2014.(III.26.) rendelete.