Encs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 28

Encs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.28.

Encs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés f) pontjában, valamint a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 75. § (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § [A rendelet hatálya]

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

(2) A rendelet rendelkezéseit 2024. január 01. napjától kell alkalmazni.

2. § [A költségvetés bevételei és kiadásai]

(1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését 2 003 473 382 Ft költségvetési bevétellel, 4 163 220 866 Ft költségvetési kiadással, 2 159 747 484 Ft költségvetési egyenleggel (ebből működési: 442 181 039 Ft, felhalmozási 1 717 566 445 Ft), 2 203 964 558 Ft finanszírozási bevétellel, 44 217 074 Ft finanszírozási kiadással, 2 159 747 484 Ft finanszírozási egyenleggel, a bevételek és kiadások főösszegét 4 207 437 940 Ft-ban állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonként, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, és azon belül a kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontását a képviselő-testület rendelet 1. melléklete szerint határozza meg.

(3) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. melléklet részletezi.

(4) A hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

3. § [A költségvetés részletezése]

(1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.

(2) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.

(4) Az önkormányzat a költségvetésében szereplő beruházások kiadásának beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet tartalmazza.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, polgármesteri hivatali, további költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot, valamint a közfoglalkoztatottak létszámát, költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9. melléklet tartalmazza.

(8) Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról tartalmi elmeit a 10. melléklet tartalmazza.

(9) A 2024. évi általános működés és ágazati feladatok támogatását alakulása jogcímenként a 11. melléklet tartalmazza.

(10) A 2024. évi céljelleggel juttatott támogatások részletezését a 12. melléklet tartalmazza.

(11) Az önkormányzat a kiadások között 40 000 000 Ft általános tartalékot állapít meg.

4. § [A költségvetés végrehajtásának szabályai]

(1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek esetében normatív jutalmak és céljuttatás, projektprémium költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen a törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 15%-ig vállalható kötelezettség.

(5) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírás szerinti számára előírt feladatra nem fizethető, más esetben díjfizetésre a feladatra vonatkozó előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szeriont igazolt teljesítés után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett.

(6) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű, elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(7) A költségvetési szerv vezetője a rendelet 10. mellékletébe foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességűként elismert tartozásállomány tekintetében- nemleges adat esetén is - havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5. napjáig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(8) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(9) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja.

5. § [Az előirányzatok módosítása]

(1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és a (4) bekezdés kivételével a képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 50 millió Ft összeghatárig - mely esetenként a 10 millió Ft összeghatárt nem haladhatja meg - a polgármesterre átruházza.

(3) A (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2024. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A képviselő-testület a (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i alkalmazással módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a testületet tájékoztatja.

(8) Ab képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

(9) Az önkormányzat saját forrásai terhére - a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően - az illetményalapot 65 000 Ft-ban állapítja meg.

6. § [A gazdálkodás szabályai]

(1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladataik ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben önállóan rendelkeznek, egyéb előirányzatok átcsoportosításához fenntartói engedély szükséges.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. § [A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése]

(1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért. működtetéséért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról, megállapodás alapján, az Encsi Többcélú Kistérségi Társulás belső ellenőrzése útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. § [Hatályon kívül helyező rendelkezés]

Hatályát veszti a 2024. évi illetményalapról szóló 31/2023. (XII. 12.) önkormányzati rendelet.

9. § [Záró rendelkezés]

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat összevont mérlege, kötelező feladatok mérlege, önként vállalt feladatok mérlege, államigazgatási feladatok mérlege

1. Összevont mérleg

B E V É T E L E K

Forintban

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

1 457 784 135

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

236 006 005

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

389 742 530

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

299 474 685

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

254 018 267

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

14 048 124

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

1 193 289 611

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

264 494 524

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

301 199 151

24

Magánszemélyek jövedelemadói

25

Építményadó

17 000 000

26

Magánszemélyek kommunális adója

13 000 000

27

Telekadó

10 000 000

28

Iparűzési adó

260 000 000

29

Talajterhelési díj

300 000

30

Késedelmi pótlék

899 151

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

228 490 096

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

83 461 628

34

Közvetített szolgáltatások értéke

27 735 486

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

88 660 766

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

18 614 216

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

10 018 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

16 000 000

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

2 003 473 382

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

2 203 964 558

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 203 964 558

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

2 203 964 558

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

4 207 437 940

K I A D Á S O K

Forintban

Sorszám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2 429 654 421

2

Személyi juttatások

1 121 322 040

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

147 908 002

4

Dologi kiadások

982 447 891

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

15 000 000

6

Egyéb működési célú kiadások

162 976 488

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

40 706 680

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

6 769 808

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

75 500 000

19

- Tartalékok

40 000 000

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

40 000 000

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

1 733 566 445

23

Beruházások

2 797 732

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

1 730 768 713

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

1 503 866 525

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

4 163 220 866

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

2 500 000

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

2 500 000

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

41 717 074

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

41 717 074

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

44 217 074

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

4 207 437 940

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-2 159 747 484

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

2 159 747 484

2. Kötelező feladatok mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

1 314 262 011

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

236 006 005

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

389 742 530

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

299 474 685

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

254 018 267

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

14 048 124

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

1 193 289 611

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

120 972 400

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

301 199 151

24

Magánszemélyek jövedelamadói

25

Építményadó

17 000 000

26

Magánszemélyek kommunális adója

13 000 000

27

Telekadó

10 000 000

28

Iparűzési adó

260 000 000

29

Talajterhelési díj

300 000

30

Késedelmi pótlék

899 151

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

172 128 641

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

75 314 309

34

Közvetített szolgáltatások értéke

19 535 986

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

49 067 818

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

18 370 528

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

9 840 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

16 000 000

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

1 803 589 803

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

383 866 699

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

383 866 699

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Központi irányító szervi támogatás

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

383 866 699

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

2 187 456 502

K I A D Á S O K

Forintban

Sorszám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

1 789 673 891

2

Személyi juttatások

935 876 746

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

124 025 789

4

Dologi kiadások

575 294 868

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

15 000 000

6

Egyéb működési célú kiadások

139 476 488

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

40 706 680

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 269 808

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

55 500 000

19

- Tartalékok

40 000 000

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

40 000 000

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

229 699 920

23

Beruházások

2 797 732

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

226 902 188

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

2 019 373 811

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

2 500 000

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

2 500 000

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

165 582 691

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

41 717 074

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Központi irányító szervi támogatás

123 865 617

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

168 082 691

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

2 187 456 502

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-215 784 008

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

215 784 008

3. Önként vállalt feladatok mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

143 522 124

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

143 522 124

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Magánszemélyek jövedelemadói

25

Építményadó

26

Magánszemélyek kommunális adója

27

Telekadó

28

Iparűzési adó

29

Talajterhelési díj

30

Késedelmi pótlék

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

56 361 455

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

8 147 319

34

Közvetített szolgáltatások értéke

8 199 500

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

39 592 948

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

243 688

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

178 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

199 883 579

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

1 820 097 859

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 820 097 859

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

116 768 847

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Központi irányító szervi támogatás

116 768 847

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

1 936 866 706

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

2 136 750 285

K I A D Á S O K

Forintban

Sorszám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

632 883 760

2

Személyi juttatások

179 191 294

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

23 111 443

4

Dologi kiadások

407 081 023

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

23 500 000

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 500 000

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

20 000 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

1 503 866 525

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

1 503 866 525

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

1 503 866 525

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

2 136 750 285

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

2 136 750 285

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-1 936 866 706

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

1 936 866 706

4. Államigazgatási feladatok mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Magánszemélyek jövedelemadói

25

Építményadó

26

Magánszemélyek kommunális adója

27

Telekadó

28

Iparűzési adó

29

Talajterhelési díj

30

Késedelmi pótlék

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

7 096 770

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Központi irányító szervi támogatás

7 096 770

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

7 096 770

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

7 096 770

K I A D Á S O K

Forintban

Sorszám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

7 096 770

2

Személyi juttatások

6 254 000

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

770 770

4

Dologi kiadások

72 000

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

7 096 770

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

7 096 770

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-7 096 770

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

7 096 770

2. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Működési célú és felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege

1. Működési célú bevételek és kiadások mérlege önkormányzati szinten

Forintban

Sorszám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi
előirányzat

Megnevezés

2024. évi
előirányzat

A

B

C

D

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 457 784 135

Személyi juttatások

1 121 322 040

2

1.-ból EU-s támogatás

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális
hozzájárulási adó

147 908 002

3

Közhatalmi bevételek

301 199 151

Dologi kiadások

982 447 891

4

Működési bevételek

228 490 096

Ellátottak pénzbeli juttatásai

15 000 000

5

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

162 976 488

6

5.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

7

Egyéb működési bevételek

8

9

Az 5-ből -Tartalékok

40 000 000

10

11

12

13

Költségvetési bevételek összesen (1+3+4+5+7+…+12.)

1 987 473 382

Költségvetési kiadások összesen (1+...+8+10+…12)

2 429 654 421

14

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

486 398 113

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15

Költségvetési maradvány igénybevétele

486 398 113

Likviditási célú hitelek törlesztése

16

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

2 500 000

18

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+21)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések
törlesztése

41 717 074

22

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származé-
kos ügyletek

23

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos
ügyletek bevételei

Váltókiadások

24

Működési célú finanszírozási bevételek
összesen (14+19+22+23)

486 398 113

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+23)

44 217 074

25

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13+24)

2 473 871 495

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13+24)

2 473 871 495

26

Költségvetési hiány:

442 181 039

Költségvetési többlet:

-

27

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

2. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege önkormányzati szinten

Forintban

Sorszám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi
előirányzat

Megnevezés

2024. évi
előirányzat

A

B

C

D

1

Felhalmozási célú támogatások államháztar-
táson belülről

Beruházások

2 797 732

2

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3

Felhalmozási bevételek

16 000 000

Felújítások

1 730 768 713

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök
átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

1 503 866 525

5

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6

Egyéb felhalmozási célú bevételek

7

8

9

10

11

12

Költségvetési bevételek összesen: (1+3+4+6+…+11)

16 000 000

Költségvetési kiadások összesen: (1+3+5+...+11)

1 733 566 445

13

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

1 717 566 445

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 717 566 445

Hitelek törlesztése

15

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi
értékpapírok vásárlása

19

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Államháztartáson belüli megelőlegezések
törlesztése

22

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23

Értékpapírok kibocsátása

24

Államháztartáson belüli megelőlegezések

25

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13+19)

1 717 566 445

Felhalmozási célú finanszírozási
kiadások összesen
(13+...+24)

26

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

1 733 566 445

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

1 733 566 445

27

Költségvetési hiány:

1 717 566 445

Költségvetési többlet:

-

28

Bruttó hiány:

-

Bruttó többlet:

-

3. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Adósságot keltekeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

1. Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettség

Forintban

Sorszám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2025.

2026.

2027.

A

B

C

D

E

1.

Sporteszköz beszerzés

1 250 000

-

-

1 250 000

2.

Gépjármű beszerzés

559 900

-

-

559 900

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

1 809 900

-

-

1 809 900

4. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Saját bevételek részletezése

1. Saját bevételek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban

Sorszám

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

300 000 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből
és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy
privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

1 199 151

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

301 199 151

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

5. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési célok

1. Adósságot keletkeztető fejlesztési célok

Forintban

Sorszám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

Sporteszköz beszerzés

2 500 000

2.

Gépjármű beszerzés

671 880

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

3 171 880

* Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkezető ügyletek.

6. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Beruházási kiadások előirányzata beruházásonként

1. Felhalmozási kiadások beruházásonként

Forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés
kezdési és
befejezési éve

Felhasználás
2023. XII. 31-ig

2024. évi
előirányzat

2024. utáni
szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Önkormányzat gépjármű beszerzés

3 359 400

2020

2 127 620

671 880

559 900

Eszközbeszerzés (fénymásológép)

1 143 000

2024

1 143 000

Eszközbeszerzés (konditermi felszerelés)

1 050 000

2024

1 050 000

ÖSSZESEN:

5 552 400

2 127 620

2 864 880

559 900

7. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

1. Felújítási kiadások felújításonként

Forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és
befejezési éve

Felhasználás 2023. XII. 31-ig

2024. évi
előirányzat

2024. utáni
szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00002

82 555 879

2024

-

82 555 879

-

TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00047

63 500 000

2024-2025

-

63 500 000

-

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BO1-2022-00001

79 200 000

2024

-

79 200 000

-

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BO1-2022-00050

79 200 000

2024

-

79 200 000

-

TOP_PLUSZ-1.1.1-21-BO1-2022-00004

691 663 520

2024-2025

-

691 663 520

- 0

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00019

209 890 360

2024-2025

-

209 890 360

-

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BO1-2022-00046

297 856 766

2024

-

297 856 766

-

Táncsics út 4. konyha felújítása

11 654 187

2023-2024

10 600 000

1 054 187

-

Vasút út 2. 2 lakás kialakítása;
Foglalkoztatók kialakítása

28 000 000

2023-2024

25 400 000

2 600 000

-

Szociális lakások fejlesztése - kazánok cseréje

11 000 000

2023-2024

6 350 000

4 650 000

-

Piac fejlesztés - felső épület felújítás,
tetőcsere, parkoló

17 777 988

2023-2024

4 084 987

13 693 001

-

Új lakóövezet - makadámút kialakítása,
víz- és szennyvíz

80 000 000

2024-2026

990 600

54 705 000

24 304 400

Közvilágítás felújítása

26 000 000

2023-2024

21 000 000

5 000 000

-

Mátyás Király út felújítása, Szeles út
(Kossuth útig) felújítása

13 139 880

2024

-

8 139 880

5 000 000

Abaújdevecser - Kossuth út járda
felújítása

18 000 000

2024

-

18 000 000

-

Ravatalozók felújítása

6 000 000

2024

-

6 000 000

-

Encsi temető járdaépítés - 300 m2

3 500 000

2024

-

3 500 000

-

Petőfi út zebra kialakítása - Posta-video-
téka között, kerékpársávok felfestése

3 500 000

2024

-

3 500 000

-

Encs, Jókai köz járdafelújítás, Encs
Gagarin út - Petőfi út járda felújítás

8 000 000

2024

-

4 860 120

3 139 880

Váci úti járda kialakítása Rózsa út-
Keglevich út közötti szakasz

8 000 000

2024

-

8 000 000

-

Játszóterek kialakítása közterületen

20 000 000

2024

-

20 000 000

-

Millenniumi park felújítása, fejlesztése

10 000 000

2024

-

10 000 000

-

Sportpályák fejlesztése - Szabadság út,
Abaújdevecser

3 000 000

2024

-

3 000 000

-

Petőfi park, Városi Galéria előtti terület
felújítása

15 000 000

2024-2025

-

12 700 000

2 300 000

Fügöd, Petőfi út makadámút felújítása

1 000 000

2024

-

1 000 000

-

3. sz. főút körforgó zöldterület felújítása

1 000 000

2024

-

1 000 000

-

Rozmaring út vége lezárása, részleges
útszakasz felújítás

1 000 000

2024

-

1 000 000

-

Baross Gábor út park menti szakaszának egyirányusítása, parkolók kialakítása

5 000 000

2024

-

5 000 000

-

Petőfi út 79/b parkolók kialakítása

5 000 000

2024

-

5 000 000

-

Petőfi út 49/b makadámút felújítása, bontási munkálatok

2 000 000

2024

-

2 000 000

-

Művelődési Központ nagyterem felújítása, tetőszigetelés részleges felújítása

15 000 000

2024

-

15 000 000

-

Fügöd, Óvoda parkoló fejlesztése

5 000 000

2024

-

5 000 000

-

Butik sor, zöldterület-fejlesztés

1 000 000

2024

-

1 000 000

-

39. sz. út kerékpárút felújítása - Rákóczi
út - közig. határ

10 000 000

2024

-

10 000 000

-

Fügöd óvoda felújítása, bővítése

150 000 000

2024-2026

-

1 500 000

148 500 000

ÖSSZESEN:

1 982 438 580

57 825 587

1 730 768 713

183 244 280

8. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

1. Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei és kiadásai

EU-s projekt neve, azonosítója:* TOP-3.2.1.-21-BO1-2022-00010 - Másképpen, más képben

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előttre ütemezett bevétel, kiadás

2024. évre ütemezett bevétel, kiadás

2024. utánra ütemezett bevétel, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

68 153 362

68 153 362

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

68 153 362

68 153 362

Személyi jellegű

13 008 820

13 008 820

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

56 381 893

20 000

56 361 893

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

69 390 713

13 028 820

56 361 893

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-3.2.1-16-B01-2018-00130 Energetikai korszerűsítés

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás,
kiadás

2024. évi eredeti
előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

1 236

Források összesen:

1 236

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

1 236

1 236

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

1 236

1 236

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-PLUSZ-1.2.1-21-B01-2022-00046 Közcélú szabadidő központ

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás,
kiadás

2024. évi eredeti
előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

400 000 000

400 000 000

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

400 000 000

400 000 000

Személyi jellegű

12 067 330

6 699 830

5 367 500

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

387 932 670

17 872 992

370 059 678

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

400 000 000

24 572 822

375 427 178

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-PLUSZ-1.2.1-21-B01-2022-00019 Csapadékvízhelyben tartása

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás,
kiadás

2024. évi eredeti
előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

239 221 868

239 221 868

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

239 221 868

239 221 868

Személyi jellegű

10 976 180

5 608 680

5 367 500

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

233 854 368

18 409 011

215 445 357

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

244 830 548

24 017 691

220 812 857

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-PLUSZ-1.2.3.-21-BO1-2022-00050 Encs DK-i lakóövezetben található belterületi útjainak fejlesztése

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás,
kiadás

2024. évi eredeti
előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

88 596 000

88 596 000

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

88 596 000

88 596 000

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

88 596 000

4 755 680

83 840 320

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

88 596 000

4 755 680

83 840 320

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-PLUSZ-1.2.3.-21-BO1-2022-00001 Encs Város belterületi útjainak fejlesztése

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás,
kiadás

2024. évi eredeti
előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

88 596 000

88 596 000

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

88 596 000

88 596 000

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

88 646 800

4 489 413

84 157 387

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

88 646 800

4 489 413

84 157 387

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-PLUSZ-1.1.1.-21-BO1-2022-00004 Az Encsi Ipari Park fejlesztése

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás,
kiadás

2024. évi eredeti
előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

762 999 945

762 999 945

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

762 999 945

762 999 945

Személyi jellegű

201 060

201 060

Beruházások, beszerzések

226 343 869

226 343 869

Szolgáltatások igénybe vétele

686 945 916

19 435 543

667 510 373

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

913 490 845

245 980 472

667 510 373

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-PLUSZ-1.1.3.-15-BO1-2019-00045 Encs Város gazdaságfejlesztése II. ütem

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás,
kiadás

2024. évi eredeti
előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

150 999 724

150 999 724

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

150 999 724

150 999 724

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

114 813 383

114 813 383

Szolgáltatások igénybe vétele

39 517 450

37 632 200

1 885 250

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

154 330 833

152 445 583

1 885 250

EU-s projekt neve, azonosítója: TOP-PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00047 Szociális alapszolgáltatások fejlesztése a PAX
Hálózatfejlesztő - Gondozási Központban

Forintban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projektre
jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2024. előtti forrás,
kiadás

2024. évi eredeti
előirányzat

2024. év utáni tervezett forrás, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

98 927 920

98 927 920

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

98 927 920

98 927 920

Személyi jellegű

1 116 998

1 116 998

Beruházások, beszerzések

Szolgáltatások igénybe vétele

98 062 920

98 062 920

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

99 179 918

1 116 998

98 062 920

9. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és az egyes intézményei összes bevételének, kiadásának, valamint a kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatai bevételének és kiadásának alakulása

1. Önkormányzat - összes bevétele és kiadása

Forintban

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

1 313 119 611

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

236 006 005

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

389 742 530

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

299 474 685

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

254 018 267

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

14 048 124

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

1 193 289 611

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

119 830 000

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

301 199 151

24

Magánszemélyek jövedelemadói

25

Építményadó

17 000 000

26

Magánszemélyek kommunális adója

13 000 000

27

Telekadó

10 000 000

28

Iparűzési adó

260 000 000

29

Talajterhelési díj

300 000

30

Késedelmi pótlék

899 151

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

57 463 659

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

48 666 628

34

Közvetített szolgáltatások értéke

5 396 000

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 283 031

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

1 118 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

16 000 000

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

1 687 782 421

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

1 997 226 616

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 997 226 616

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

1 997 226 616

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

3 685 009 037

Forintban

Sorszám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

707 379 019

2

Személyi juttatások

174 000 970

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

22 194 641

4

Dologi kiadások

335 339 728

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

15 000 000

6

Egyéb működési célú kiadások

160 843 680

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

40 706 680

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

4 637 000

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

75 500 000

19

- Tartalékok

40 000 000

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

40 000 000

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

1 648 817 566

23

Beruházások

604 732

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

1 648 212 834

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

1 503 866 525

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

2 356 196 585

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

2 500 000

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

2 500 000

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 326 312 452

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

41 717 074

51

Központi, irányító szervi támogatás

1 284 595 378

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 328 812 452

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

3 685 009 037

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

82

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

61

2. Önkormányzat - kötelező feladatok bevétele és kiadása

Forintban

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

1 313 119 611

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

236 006 005

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

389 742 530

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

299 474 685

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

254 018 267

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

14 048 124

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

1 193 289 611

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

119 830 000

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

301 199 151

24

Magánszemélyek jövedelemadói

25

Építményadó

17 000 000

26

Magánszemélyek kommunális adója

13 000 000

27

Telekadó

10 000 000

28

Iparűzési adó

260 000 000

29

Talajterhelési díj

300 000

30

Késedelmi pótlék

899 151

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

57 463 659

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

48 666 628

34

Közvetített szolgáltatások értéke

5 396 000

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 283 031

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

1 118 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

16 000 000

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

16 000 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

1 687 782 421

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

379 912 047

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

379 912 047

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

379 912 047

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

2 067 694 468

Forintban

Sorszám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

511 375 096

2

Személyi juttatások

158 271 370

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

20 149 793

4

Dologi kiadások

180 610 253

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

15 000 000

6

Egyéb működési célú kiadások

137 343 680

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

40 706 680

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1 137 000

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

55 500 000

19

- Tartalékok

40 000 000

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

40 000 000

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

227 506 920

23

Beruházások

604 732

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

226 902 188

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

738 882 016

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

2 500 000

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

2 500 000

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

1 326 312 452

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

41 717 074

51

Központi, irányító szervi támogatás

1 284 595 378

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

1 328 812 452

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

2 067 694 468

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

80

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

61

3. Önkormányzat - önként vállalt feladatok bevétele és kiadásai

Forintban

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Magánszemélyek jövedelemadói

25

Építményadó

26

Magánszemélyek kommunális adója

27

Telekadó

28

Iparűzési adó

29

Talajterhelési díj

30

Késedelmi pótlék

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

1 617 314 569

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 617 314 569

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

1 617 314 569

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

1 617 314 569

Forintban

Sorszám

Kiadási jogcímek

Előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

196 003 923

2

Személyi juttatások

15 729 600

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 044 848

4

Dologi kiadások

154 729 475

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

23 500 000

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 500 000

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

20 000 000

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

1 421 310 646

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

1 421 310 646

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

1 421 310 646

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

1 617 314 569

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

1 617 314 569

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

4. Önkormányzat - államigazgatási feladatok bevételei és kiadásai

Sorszám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Magánszemélyek jövedelemadói

25

Építményadó

26

Magánszemélyek kommunális adója

27

Telekadó

28

Iparűzési adó

29

Talajterhelési díj

30

Késedelmi pótlék

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

Forintban

Sorszám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

5. Encsi Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: PH) - összes bevétele és kiadása

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

9 500 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

9 500 000

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

9 500 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

179 829 988

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

3 318 257

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

176 511 731

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

189 329 988

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

188 186 988

2

Személyi juttatások

137 924 420

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

19 229 135

4

Dologi kiadások

30 133 433

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

900 000

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

1 143 000

8

Beruházások

1 143 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

189 329 988

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

22

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

6. PH - kötelező feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

9 500 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

9 500 000

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

9 500 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

172 733 218

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

3 318 257

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

169 414 961

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

182 233 218

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

181 090 218

2

Személyi juttatások

131 670 420

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18 458 365

4

Dologi kiadások

30 061 433

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

900 000

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

1 143 000

8

Beruházások

1 143 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

182 233 218

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

21

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

7. PH - önként vállalt feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

8. PH - államigazgatási feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

7 096 770

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

7 096 770

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

7 096 770

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

7 096 770

2

Személyi juttatások

6 254 000

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

770 770

4

Dologi kiadások

72 000

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

7 096 770

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

9. Encsi Csoda-Vár Óvoda és Bölcsőde (továbbiakban: Óvoda) - összes bevétele és kiadása

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

7 388 782

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

4 639 986

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

1 496 000

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 252 796

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

7 388 782

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

474 812 330

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

474 812 330

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

482 201 112

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

482 201 112

2

Személyi juttatások

381 233 392

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

50 651 366

4

Dologi kiadások

50 316 354

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

482 201 112

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

57

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

10. Óvoda - kötelező feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

7 388 782

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

4 639 986

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

1 496 000

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 252 796

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

7 388 782

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

474 812 330

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

474 812 330

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

482 201 112

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

482 201 112

2

Személyi juttatások

381 233 392

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

50 651 366

4

Dologi kiadások

50 316 354

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

482 201 112

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

57

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

11. Óvoda - önként vállalt feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

12. Óvoda - államigazgatási feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

13. Encsi Művelődési és Sportközpont, Könyvtár (továbbiakban: EMSK) - összes bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

22 014 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

19 120 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 894 000

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

22 014 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

105 943 971

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

636 395

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

105 307 576

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

127 957 971

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

126 907 971

2

Személyi juttatások

60 452 388

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 505 531

4

Dologi kiadások

57 950 052

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

1 050 000

8

Beruházások

1 050 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

127 957 971

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

14. EMSK - kötelező feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

22 014 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

19 120 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 894 000

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

22 014 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

105 943 971

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

636 395

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

105 307 576

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

127 957 971

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

126 907 971

2

Személyi juttatások

60 452 388

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 505 531

4

Dologi kiadások

57 950 052

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

1 050 000

8

Beruházások

1 050 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

127 957 971

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

15. EMSK - önként vállalt feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16. EMSK - államigazgatási feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

17. Encsi Területi Egészségügyi Központ (továbbiakban: ETEK) összes bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

15 231 500

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

7 032 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

8 199 500

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

144 664 524

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

144 664 524

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

159 896 024

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

216 502 761

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

202 783 290

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

13 719 471

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

376 398 785

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

293 842 906

2

Személyi juttatások

80 663 745

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 442 474

4

Dologi kiadások

202 736 687

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

82 555 879

8

Beruházások

9

Felújítások

82 555 879

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

376 398 785

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

9

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

18. ETEK - kötelező feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

1 142 400

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

1 142 400

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

1 142 400

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

1 142 400

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

1 142 400

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

1 142 400

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

1 142 400

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

19. ETEK- önként vállalt feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

15 231 500

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

7 032 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

8 199 500

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

143 522 124

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

143 522 124

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

158 753 624

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

216 502 761

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

202 783 290

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

13 719 471

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

375 256 385

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

292 700 506

2

Személyi juttatások

80 663 745

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 442 474

4

Dologi kiadások

201 594 287

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

82 555 879

8

Beruházások

9

Felújítások

82 555 879

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

375 256 385

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

9

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

20. ETEK - államigazgatási feladatok bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

21. PAX Hálózatfejlesztő-Gondozási Központ (továbbiakban: PAX HGK) - összes bevétele és kiadása

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

116 892 155

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

8 643 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

87 164 766

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

12 184 389

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

8 900 000

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

116 892 155

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

494 244 270

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

494 244 270

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

611 136 425

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

611 136 425

2

Személyi juttatások

287 047 125

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

36 884 855

4

Dologi kiadások

285 971 637

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

1 232 808

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

611 136 425

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

69

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

22. PAX HGK kötelező feladatainak bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

75 762 200

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

7 527 681

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

47 571 818

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

11 940 701

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

8 722 000

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

75 762 200

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

391 194 894

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

391 194 894

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

466 957 094

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

466 957 094

2

Személyi juttatások

204 249 176

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

26 260 734

4

Dologi kiadások

235 214 376

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

1 232 808

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

466 957 094

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

52

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

23. PAX HGK önként vállalt feladatainak bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

41 129 955

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

1 115 319

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

39 592 948

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

243 688

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

178 000

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

41 129 955

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

103 049 376

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

103 049 376

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

144 179 331

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

144 179 331

2

Személyi juttatások

82 797 949

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 624 121

4

Dologi kiadások

50 757 261

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

144 179 331

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

17

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

24. PAX HGK - államigazgatási feladatainak bevételei és kiadásai

Forintban

Sorszám

Előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

10. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

1. Elismert tartozásállomány:

Költségvetési szerv neve:

Encs Város Önkormányzata

Költségvetési szerv számlaszáma:

10402142-21423530-00000000

Éves eredeti kiadási előirányzat: 4 207 437 940 Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: 248 175 Ft

Forintban

Sorszám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

4 025 952

248 175

4 274 127

7.

Összesen:

4 025 952

248 175

4 274 127

11. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

A 2024. évi általános működési és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

1. Általános működési és ágazati feladatok támogatása

Forintban

2023. évi LV. törvény 2. melléklete száma

Jogcím

2024. évi tervezett támogatás
összesen

A

B

C

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

151 840 815

1.1.1.2.

Zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

12 175 800

1.1.1.3.1

Közvilágítás fenntartásának támogatása

13 768 500

1.1.1.4.

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

3 114 060

1.1.1.5.

Közutak fenntartásának támogatása

8 139 880

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

17 774 400

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2 550

1.1.1.3.2.

Közvilágítás kiegészítő támogatás

29 190 000

1.1

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

236 006 005

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás (gyermekek nevelése a napi 8 órát eléri, vagy meghaladja)

52 970 530

1.2.1.3

Óvodaműködtetési támogatás - üzemeltetési támogatás

1.2.2.1

Pedagógusok átlagbér-alapú támogatása

231 904 400

1.2.3.1.1.1.

Pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

2 581 200

1.2.3.1.1.2..

Mesterpedagógus kiegészítő támogatása

9 626 400

1.2.5.1.1.

Pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők támogatása

84 288 000

1.2.5.1.2.

Pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők támogatása

8 372 000

1.2

A települési önkormányzatok köznevelési feladatainak támogatása

389 742 530

1.3..1..

A települési önkormányzat szociális feladatainak egyéb támogatása

1.3.2.1..

Család- és gyermekjóléti szolgálat

13 286 200

1.3.2.2..

Család- és gyermekjóléti központ

47 525 190

1.3.2.2.2.

Család- és gyermekjóléti központ - óvodai és iskolai szociális tevékenység támogatása

21 474 560

1.3.2.3.1

Szociális étkeztetés

13 153 300

1.3.2.4.2.

Házi segítségnyújtás - személyi gondozás

21 690 000

1.3.2.6.1.

Időskorúak nappali intézményi ellátása

5 597 280

1.3.2.14.1.

Támogató szolgálat- alaptámogatás

3 000 000

1.3.2.14.2..

Támogató szolgálat- teljesítménytámogatás

12 871 000

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

8 522 000

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

64 961 000

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

11 586 800

1.3.4.1.

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

50 742 300

1.3.4.2.

Intézmény-üzemeltetési támogatás

25 065 055

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

299 474 685

1.4.1.1..

Intézményi gyerekétkeztetés - bértámogatás

75 621 800

1.4.1.2..

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

169 408 707

1.4.2..

A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

8 987 760

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

254 018 267

1.5.2.

Kulturális feladatok támogatása

14 048 124

Összesen:

1 193 289 611

12. melléklet az 1/2024. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Céljellegű juttatott támogatások kimutatása

1. Céljellegű támogatások

Forintban

Sorszám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összege

1.

Civil szervezetek

működési támogatása

2 000 000

2.

RSE Abaúj-Zemplén utánpótlás (Encs)

működési támogatása

6 000 000

3.

RSE Abaúj-Zemplén felnőtt labdarúgás (Encs)

működési támogatása

4 000 000

4.

EVKSK (ETV)

működési támogatása

5 800 000

5.

EVFK,EVSZHJK

működési támogatása

1 300 000

6.

Borsodi Állatmentő Egyesület

működési támogatása

900 000

Összesen:

20 000 000