Méra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2006. (V. 9.) önkormányzati rendelete

Méra Község Önkormányzata 16/2006./V.9.sz. rendelete a magánerős közműtársulásban megvalósult víziközművekre való rácsatlakozás szabályainak megállapításáról

Hatályos: 2006. 05. 09

Méra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2006. (V. 9.) önkormányzati rendelete

Méra Község Önkormányzata 16/2006./V.9.sz. rendelete a magánerős közműtársulásban megvalósult víziközművekre való rácsatlakozás szabályainak megállapításáról

2006.05.09.

Méra Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi LXV.tv.16. §./1/ bek-ében kapott felhatalmazás alapján a magánerős közműtársulásban megvalósult víziközművekre (vezetékes ivóvízhálózat és szennyvízhálózat) való rácsatlakozás szabályainak megállapítására a következő rendeletet alkotja.

1. § A rendelet 2. §-3. §-aiban írt rendelkezések Méra község közigazgatási területén magánerős közműtársulásban megvalósult önkormányzati tulajdonú vezetékes vízhálózatra való utólagos rácsatlakozásra terjednek ki, de csak s kizárólag azon, be nem épített, de beépíthető ingatlanok vonatkozásában, amelyek kialakítására e rendelet hatálybalépése után kerül sor. Ezek közül is kivéve a korábban beépített területként, vagy építési telekként nyilvántartott ingatlanok megosztása során keletkezett ingatlanokat.

2. § (1) a vezetékes ivóvízhálózatra a társulásban bármely okból részt nem vett ingatlan tulajdonos, vagy használó, utólag a közműre csak a polgármester hozzájárulásával köthet rá.

(2) A hozzájárulás feltétele, hogy az utólagos rácsatlakozó egy összegben befizesse a társulás alapításának évében a társulás tagjai által fizetett egy ingatlanra eső érdekeltségi hozzájárulásának (17.000.-Ft) az e §/3/ bek-ében meghatározott szorzószámmal felszorzott összegét az önkormányzat költségvetési elszámolási számlájára.

(3) Az utólagos rácsatlakozási díj megállapításához alkalmazandó szorzó: 3. A szorzó mértékét a képviselő-testület évente felülvizsgálja.

3. § Amennyiben az utólagos rácsatlakozással érintett ingatlanon építési engedélyhez kötött tevékenységet kívánnak folytatni, úgy annak engedélyezésére csak a befizetési kötelezettség teljesítése megtörténtének a polgármester általi leigazolása után kerülhet sor.

4. § A rendelet 5. §-7. §-aiban írt rendelkezések a Méra község közigazgatási területén megvalósult önkormányzati tulajdonú csatornahálózatra való rácsatlakozásra terjednek ki.

5. § (1) A csatornahálózatra a társulásban bármely okból részt nem vett ingatlan tulajdonos, vagy használó a közműre csak a polgármester hozzájárulásával köthet rá.

(2) A hozzájárulás feltétele, hogy a rácsatlakozó vállalja a magánerős közműtársulásban résztvevők érdekeltségi egységenkénti érdekeltségi hozzájárulásával egyező 60.000,-Ft összegmegfizetését az önkormányzat által nyitott víziközmű alszámra, az alábbiak szerint:

a) annak, aki a hozzájáruláskérés havában kíván a hálózatra csatlakozni, annak a társulat megalakulása (2004.02.) havától a hozzájáruláskérés havával bezáródó időtartamra –a hozzájárulás megadása előtt – havonta 10….-Ft alapulvételével számított összeget egy összegben kell megfizetnie, az e fölötti részt pedig havi 1.000.-Ft-jával kell teljesíteni készpénzátutalási megbízáson.

b) annak, akinek rácsatlakozási szándéka 2006.12.31-ig nincs, de a törlesztést el kívánja kezdeni, a társulat megalakulása (2004.02.hó) havától 2006.12. hóval bezáródó időtartamra havonta 1.000.-Ft alapulvételével számított összeget havi egyenlő részletben 2006.12.31-ig kell megfizetnie, az e fölötti részt pedig 60.000.-Ft-ig havi 1.000.-Ft-jával kell megfizetnie a rendelkezésre bocsátott készpénz átutalási megbízáson.

6. § Az 5. §-ban foglaltakra a polgármester az ingatlan tulajdonosával (használójával) megállapodást kötött.

7. § A rácsatlakozási díj összegét, és a fizetési feltételeket a képviselő-testület évente felülvizsgálja.

8. § Ez a rendelet 2006. május 9-én lép hatályba, és Hatálybalépésével egyidejűleg az önkormányzat magánerős közműtársulásban megvalósult közműre való utólagos rácsatlakozás szabályainak megállapítására alkotott 17/1997./VI.16./ számú és az azt módosító 21/1997./VIII.4./, 25/2003./XII.18./ számú rendelet hatályát veszti.