Mezőkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2015 (X.30.) rendelete

az egyes szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2014. (I. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 20- 2016. 02. 29

Mezőkeresztes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése alapján, továbbá, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-ában kapott felhatalmazás alapján, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8 A pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§


A egyes szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2014. (I. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) a következő 8/A. §-sal egészül ki:


„8/A. §


(1) Szilárd tüzelőanyag támogatás formájában nyújtott települési támogatás azon háztartások részére állapítható meg, ahol a lakás fűtését szénnel biztosítják, valamint a kérelmező

a) egyedülállóként öregségi nyugdíjban vagy megváltozott munkaképességű személyek nyugdíjszerű ellátásában részesül és havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 250 %-át vagy

b) egy háztartásban él 65 év feletti nyugdíjas házastársával/élettársával, és havi összjövedelmük nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 420 %-át vagy

c) családjában gyermeket nevel, ahol az egy főre jutó havihaladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 210 %-át vagy

d) rokkantsági vagy rehabilitációs járadékban részesül és a családjában az egy főre jutó havihaladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 210 %-át.


(2) A támogatás megállapítása iránti eljárás a rendelet 1. melléklete szerinti kérelemre indul. A támogatás megállapítására irányuló kérelem 2015. december hó 04. napjáig nyújtható be.


(3) Szilárd tüzelőanyag támogatás ugyanazon lakásra vonatkozóan csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától.


(4) Nem állapítható meg szilárd tüzelőanyag hozzájárulás azon személyek részére, akik Mezőkeresztes Város Önkormányzat képviselő – testületének, a szociális célú tűzifa-támogatásról szóló 18/2015.(X. 30.) önkormányzati rendelete alapján tűzifa támogatásban részültek.


2.§


(1) Jelen rendelet 2015. november 20-án lép hatályba és 2016. március 1-jén hatályát veszti.



             Majoros János   s.k.                                                                                   Tóth Ábel s.k.

             polgármester                                                                                               jegyző

Mellékletek