Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 14

Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.03.14.

Mezőnyárád Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Mezőnyárád Község Önkormányzat Képviselő-testületére, bizottságaira, a Képviselő-testület hivatalára (Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal) és az Önkormányzat költségvetési szerveire (intézményeire) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2024. évi költségvetésének (a továbbiakban: Költségvetés) költségvetési bevételi főösszegét (finanszírozási bevételek nélkül) 349.146.-eFt-ban

(2) A Költségvetés költségvetési kiadási főösszegét (finanszírozási kiadások nélkül) 299.022.-eFt-ban

(3) A Költségvetés finanszírozási bevételek főösszegét 47.942.-eFt-ban

(4) A Költségvetés finanszírozási kiadások főösszegét 98.066.-eFt-ban

(5) A Költségvetés bevételi főösszegét 397.088.-eFt-ban

(6) A Költségvetés kiadási főösszegét 397.088.-eFt-ban állapítja meg.

3. § (1) A 2. § (1) bekezdésében megállapított költségvetési bevételek előirányzatot rovatonként a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(2) A 2. § (2) bekezdésében megállapított költségvetési kiadások előirányzatot rovatonként a rendelet 5. melléklete tartalmazza, intézményekre lebontva.

(3) A 2. § (3) bekezdésében megállapított finanszírozási bevételek részletezését e rendelet 3. melléklet B8 pontja tartalmazza.

(4) A 2. § (4) bekezdésében megállapított finanszírozási kiadások részletezését e rendelet 5. melléklet K.915 pontja tartalmazza.

(5) Az önkormányzati szintű működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat – tájékoztató jelleggel – mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(6) A Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal és a Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőde és Konyha 2024. évi összevont költségvetési mérlegét a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(7) Az Önkormányzatot megillető állami támogatások jogcímek szerinti részletezését a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

4. § Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházási kiadási előirányzat és felújítási kiadási előirányzat feladatonkénti részletezését e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

5. § A Képviselő-testület a költségvetési kiadási főösszegen belül 2.000.-eFt általános tartalékot képez.

6. § (1) A költségvetési év előirányzat felhasználási ütemtervét a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek létszám előirányzatát a rendelet 9. melléklete tartalmazza.

7. § (1) A Képviselő-testület elrendeli, hogy a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal készítse elő a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásának igénybejelentését.

(2) Az (1) bekezdés szerinti intézkedések megtételéről és a támogatási igény kimunkálásáról, valamint annak határidőben történő benyújtásáról a Polgármester köteles gondoskodni.

3. A költségvetés végrehajtásának szabályai

8. § A Képviselő-testület e rendeletben jóváhagyott előirányzatok, és létszámkeretek módosításának, átcsoportosításának jogát minden esetben fenntartja magának.

9. § A Képviselő-testület – az önkormányzati bevételek növelése érdekében – felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket betétként elhelyezze, vagy tőkegarantált értékpapírt vásároljon.

10. § A Költségvetési előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság tekintetében, az önkormányzati előirányzatok kivételével, a költségvetési szervek vezetői teljes jogkörrel rendelkeznek. Az önkormányzati előirányzatok felett kizárólag a Polgármester rendelkezik teljes jogkörrel.

11. § (1) A költségvetési szervek a saját működési bevételük eredeti, illetve módosított előirányzatot meghaladó többletbevétel 50 %-át – a jegyző egyidejű tájékoztatásával – saját hatáskörben felhasználhatják, míg az 50 %-a az önkormányzat bevételét képezi.

(2) A költségvetési szervek az (1) bekezdés szerint saját működési bevételek eredeti, illetve módosított előirányzatát meghaladó többletbevételeikből az éves személyi juttatások és az azzal összefüggő munkaadót terhelő járulékok előirányzatát nem növelhetik.

(3) A költségvetési szervek és a Közös Önkormányzati Hivatal az államháztartáson kívülről átvett pénzeszközök, valamint a támogatásértékű bevételek eredeti, illetve módosított előirányzatát meghaladó többletbevételeket – jegyző egyidejű tájékoztatása mellett – intézményi hatáskörben felhasználhatják.

12. § A feladat elmaradásból származó – kiemelt – kiadási előirányzat megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

13. § (1) Az Önkormányzat, a Közös Önkormányzati Hivatal és a költségvetési szervek bevételeinek beszedésekor, kiadásainak teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

(2) Az Önkormányzatnál, valamint az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél az alábbi jogcímeken teljesíthetők készpénzben kifizetések:

a) az egységes rovatrend K47. Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai rovaton elszámolandó kiadások,

b) az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés és K34. Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

c) az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

d) az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások és K123. Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó, 300.000 forint értéket el nem érő kiadások,

e) a c)–e) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások,

f) az a)–f) pont szerinti kiadásokra a foglalkoztatottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek,

g) az önkormányzat által az államháztartáson kívüli szervezetek, személyek számára biztosított támogatás kifizetése, abban az esetben, ha a támogatatott szervezet, személy nem rendelkezik hitelintézeti számlával.

14. § (1) A Képviselő-testület a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját 2024. évben 46.380.- Ft-ban határozza meg.

(2) A Képviselő-testület a kinevezett köztisztviselői jogviszonyban foglalkoztatott dolgozói részére a cafeteria juttatás éves bruttó összegét 231.900.- Ft- ban határozza meg.

(3) A Képviselő-testület a kinevezett közalkalmazotti jogviszonyban, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban, valamint a munka törvénykönyv hatálya alá tartozó az alkalmazotti étkezők részére 8.000.-Ft/hó mértékű természetbeni juttatást nyújt.

4. Egyéb rendelkezések

15. § (1) A Képviselő-testület a civil önszerveződő közösségek, sportegyesület, együttesek, klubok, alapítványok, egyházi közösségek stb. részére a költségvetésben meghatározott keretösszeg mértékéig pénzbeli támogatást nyújt. A támogatás folyósításának feltétele, hogy a pályázó, illetve kérelmező szervezet, személy elfogadja az Önkormányzat által meghatározott pályázati kiírásban vagy a pályázóval, kérelmezővel megkötendő támogatási szerződésben foglaltakat.

(2) A támogatás folyósítására azt követően kerülhet sor, hogy a támogatott szervezettel, személlyel – az Önkormányzat nevében – a Polgármester „Támogatási Szerződés”-t köt a támogatási összeg rendeltetésszerű felhasználására, valamint annak elszámolására vonatkozóan.

(3) A megállapodás megkötésének feltétele, hogy

a) a támogatásra pályázó, támogatást kérelmező szervezetnek, személynek ne legyen az Önkormányzat, valamint költségvetési szervei felé semmiféle tartozása, továbbá

b) a pályázó, kérelmező szervezet megfeleljen a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvényben foglalt feltételeknek, melyről a pályázó kérelmező írásban köteles nyilatkozni.

(4) A támogatott jogosult részben vagy egészben lemondani a támogatásról, amennyiben az általa vállalt feladat objektív okból nem vagy csak részben valósítható meg.

(5) Amennyiben a támogatott az átvett támogatást vagy annak egy részét jogtalanul vette igénybe, azt nem a pályázatban megjelölt programra, feladatra használta fel, vagy a támogatás igényléséhez valótlan adatot szolgáltatott, a támogatást az Önkormányzat fizetési számlájára köteles egy összegben visszafizetni.

(6) A támogatott a kapott támogatással a pályázatban, illetve a támogatási megállapodásban megfogalmazott cél, illetve tevékenység megvalósítását követően 30 napon belül, de legkésőbb a támogatás folyósítását követő év 01. 31 –ig köteles elszámolni.

(7) A támogatott szervezet, személy – szöveges beszámolóból és a felhasználást igazoló számlamásolatokból álló – elszámolását az ellenőrzési feladatok ellátásával megbízott személy ellenőrizheti.

(8) Újabb támogatási igény benyújtásának feltétele, hogy a támogatott szervezet, személy hiánytalanul eleget tett – korábbi támogatással kapcsolatos – elszámolási (számadási) kötelezettségének és az elszámolás ellenőrzésével megbízott nem állapított meg szabálytalanságot.

(9) A (2) bekezdés szerinti „Támogatási Szerződés” részletes tartalmát – az (1) – (8) bekezdésben leírtak figyelembevételével – a Polgármester jogosult kialakítani.

(10) Az államháztartáson kívüli forrás átvételére mind az Önkormányzatnál, mind a költségvetési szerveknél csak abban az esetben kerülhet sor, ha

a) az átvétel nem jár semmiféle kötelezettséggel,

b) az átvétel miatt nem keletkezik az átvevőnél többletkiadás (többletköltség),

c) az átvett forrást az átvevő az átadótól függetlenül, önállóan használhatja fel,

d) az átvett forrás felhasználása az átvevő feladatainak ellátását szolgálja.

(11) Az államháztartáson kívüli forrás átvételéről 1.000.-eFt-ig a Polgármester, illetve az átvétellel érintett költségvetési szervek vezetője, ezen összeg felett minden esetben a Képviselő-testület dönt.

(12) A (10) bekezdés szerinti feltételeknek megfelelő államháztartáson kívüli forrás átvételéről a Polgármester, illetve az átvétellel érintett költségvetési szerv vezetője feljegyzést készít, míg a Képviselő-testület határozattal dönt. A Képviselő-testületi határozatnak, valamint a feljegyzésnek legalább a következőket kell tartalmazni:

a) átadó neve, címe,

b) átadott-átvett forrás tárgyiasult formája, mennyisége, értéke,

c) az államháztartáson kívüli forrás átadásának-átvételének célja.

d) az átvevő nyilatkozata, hogy az átvétel megfelel a (10) bekezdésben leírt feltételeknek.

e) az átvevő aláírását.

16. § Az önkormányzat saját bevételeit és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségének bemutatását e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

17. § Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (2) bekezdés c) pontjában meghatározott, az Önkormányzat Képviselő-testülete részére a zárszámadáshoz csatolandó vagyonkimutatást az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendelet 30. §-ban meghatározott szerkezetben kell összeállítani, azt tovább nem kell részletezni.

5. Záró rendelkezés

18. § Ez a rendelet a 19. § szerinti napon lép hatályba, azonban rendelkezéseit a 2024-es költségvetési évre kell alkalmazni.

19. § Ez a rendelet 2024. február 23-án lép hatályba.

1. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2024. évi tervezett összevont költségvetési mérlege

főbb kiadási és bevételi rovatonként

Adatok forintban

BEVÉTELEK

2024. évi
előirányzat

KIADÁSOK

2024. évi
előirányzat

I. Működési bevételek és kiadások

Önkormányzat működési célú
költségvetési támogatása 1

230 466 457 Ft

Személyi juttatások

39 869 770 Ft

Egyéb működési célú támogatások
államháztartáson belülről 2

18 873 372 Ft

Munkaadókat terhelő járulékok

5 183 070 Ft

Közhatalmi bevételek 3

30 450 000 Ft

Dologi kiadások

52 170 753 Ft

Működési bevételek

1 110 000 Ft

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 950 000 Ft

Működési célú átvett pénzeszközök
államháztartáson kívülről

0 Ft

Egyéb működési célú támogatások
államháztartáson belülre

1 980 000 Ft

Előző évi költségvetési maradvány
működési célú igénybevétele

67 966 297 Ft

Egyéb működési célú támogatások
államháztartáson kívülre

Működési célú hitelfelvétel

280 000 Ft

Elvonások és befizetések

0 Ft

Működési célú tartalékok

2 000 000 Ft

Államházt.belüli megelőlegezések
visszafizetése

0 Ft

4

Központi, irányító szervi működési
támogatás folyósítása

186 868 535 Ft

Működési bevételek összesen:

349 146 126 Ft

Működési kiadások összesen:

299 022 127 Ft

Működési bevételek és kiadások egyenlege:

II. Felhalmozási bevételek és kiadások

Felhalmozási célú támogatások
államházt. belülről

47 942 350 Ft

Beruházások

2 631 595 Ft

Felhalmozási bevételek

Felújítások

95 434 753 Ft

Felhalm.célú visszatérítendő tám.
kölcsönök visszatér.ÁH kívülről

0 Ft

Egyéb felhalmozási célú támogatások
államháztartáson belülre

0 Ft

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök
államházt.kívülről

0 Ft

Felhalm.célú visszatérítendő tám.
kölcsönök nyújtása ÁH kívülre

0 Ft

Előző évi költségvetési maradvány
felhalmozási célú igénybevétele

0 Ft

Egyéb felhalmozási célú támogatások
államháztartáson kívülre

0 Ft

Felhalmozási célú hitelfelvétel

0 Ft

Felhalmozási célú tartalékok

0 Ft

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0 Ft

Felhalmozási bevételek összesen:

47 942 350 Ft

Felhalmozási kiadások összesen:

98 066 348 Ft

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

ÖSSZESEN:

397 088 476 Ft

ÖSSZESEN:

397 088 475 Ft

2. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal

2024. évre tervezett kiadásai és bevételei

Költségvetési kiadások tervezett összege 2024. évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1. 5

Személyi juttatások

43 045 380 Ft

2. 6

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 352 539 Ft

3. 7

Dologi kiadások

4 905 750 Ft

4. 8

Költségvetési kiadások összesen

53 303 669 Ft

Költségvetési bevételek tervezett összege 2024. évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1.

Működési bevételek

0 Ft

2. 9

Előző évi maradvány igénybevétele

499 310 Ft

3. 10

Irányító szervi működési támogatás (állami normatíva)

47 363 190 Ft

4. 11

Működéshez önkormányzati hozzájárulás (Mezőnyárád)

4 102 641 Ft

5. 12

Működéshez önkormányzati hozzájárulás (Csincse)

1 338 528 Ft

6. 13

Költségvetési bevételek összesen

53 303 669 Ft

Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőd és Konyha

2024. évre tervezett kiadásai és bevételei

Költségvetési kiadások tervezett összege 2024. évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1.

Személyi juttatások

98 911 712 Ft

2.

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó

13 204 407 Ft

3.

Dologi kiadások

49 990 774 Ft

4.

Költségvetési kiadások összesen

162 106 893 Ft

Költségvetési bevételek tervezett összege 2024. évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1.

Működési bevételek

26 704 190 Ft

2.

Működési célú támogatások államházt.belülről

0 Ft

3.

Irányító szervi működési támogatás

135 402 703 Ft

4.

Költségvetési bevételek összesen

162 106 893 Ft

3. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2024. évre tervezett bevételek rovatonként

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat/Tétel
száma

Tervezett összeg (Ft)

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

84 076 191 Ft

02

Önkorm.egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

82 587 988 Ft

03

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

B113

30 245 368 Ft

04

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B114

29 951 933 Ft

05

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

3 604 977 Ft

6

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

230 466 457 Ft

7

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0 Ft

8

Egyéb működési célú támogatások bevételei államh.belülről

B16

18 873 372 Ft

Műk.célú támogatások központi költségvetési szervtől

0 Ft

Műk.célú tám.fejezeti kez.előirányzattól EU-s programokra

0 Ft

Műk.célú tám. egyéb fejezeti kezelésű előirányzattól

B16332

0 Ft

Műk.célú támogatások társadalombizt.pénzügyi alapjaitól

B1634

120 000 Ft

Műk.célú támogatások elkülönített állami pénzalaptól

B1635

18 753 372 Ft

9

Műk.célú támogatások államh.belülről(=07+08)

B1

249 339 829 Ft

10

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0 Ft

11

Egyéb felhalm.célú támogatások bevételei államh.belülről

B25

Ebből: Felhalm.célú tám.fejezeti kez.előirányzattól EU-s programokra

47 428 754 Ft

Ebből: Elkülönített állami pénzalaptól felhalmozási célú támogatások bev.

B2535

513 596 Ft

12

Felhalm.célú támogatások államh.belülről(=10+11)

B2

47 942 350 Ft

13

Vagyoni tipusú adók

B34

2 000 000 Ft

Magánszemélyek kommunális adója

09-34114

2 000 000 Ft

14

Értékesítési és forgalmi adók

B351

28 000 000 Ft

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett tevékenység után

09-351121

28 000 000 Ft

15

Gépjárműadók

B354

0 Ft

16

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

0 Ft

17

Termékek és szolgáltatások adói (=15+..17)

B35

30 000 000 Ft

18

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

450 000 Ft

19

Közhatalmi bevételek(=18+19)

B3

30 450 000 Ft

20

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

0 Ft

21

Szolgáltatások ellenértéke

B402

550 000 Ft

22

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

450 000 Ft

23

Tulajdonosi bevételek

B404

0 Ft

24

Önkormányzati lakások lakbérbevétele

09-4041341

0 Ft

25

Önkorm.egyéb helyiségek bérbeadásából szárm.bevételek

09-4041342

0 Ft

26

Ellátási díjak

B405

0 Ft

27

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

80 000 Ft

28

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0 Ft

29

Kamatbevételek

B408

30 000 Ft

30

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0 Ft

31

Egyéb működési bevételek

B410

32

Működési bevételek(=21+…32)

B4

1 110 000 Ft

33

Immateriális javak értékesítése

B51

0 Ft

34

Ingatlanok értékesítése

B52

0 Ft

35

Egyéb tárgyi eszköz értékesítése

B53

0 Ft

36

Részesedések értékesítése

B54

0 Ft

37

Felhalmozási bevételek (=34+…+37)

B5

0 Ft

38

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

B63

0 Ft

39

Működési célú átvett pénzeszköz (=39)

B6

0 Ft

40

Egyéb civil, vagy más nonprofit szervezettől felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

B74

0 Ft

41

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=41)

B7

0 Ft

42

Költségvetési bevételek (=10+13+20+33+38+40+42)

B1-B7

328 842 179 Ft

43

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól telj

B8112

280 000 Ft

44

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

67 966 297 Ft

45

Finanszírozási bevételek

B8

68 246 297 Ft

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

397 088 476 Ft

4. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzatának 2024. évben eredeti előirányzatként megillető állami támogatások jogcímek szerinti részletezése

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Megjegyzés

Eredeti előirányzat

A

B

C

D

.1.1.

A települési önkormányzatok működésének támogatása

84 076 191 Ft

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

7,14 fő * 6 663 500

47 363 190 Ft

1.1.1.2.

Településüzemeltetés-zöldterület gazdálkodás támogatása

3 918 200 Ft

1.1.1.3.

Településüzemeltetés-közvilágítás támogatása

18 427 000 Ft

1.1.1.4.

Településüzemeltetés-köztemető támogatása

1 001 555 Ft

1.1.1.5.

Településüzemeltetés-közutak támogatása

3 176 425 Ft

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

8 500 000 Ft

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2 550 Ft

1.1.4

Polgármesteri illetményhez és költségtérítéshez nyújtott támogaás

1 687 271 Ft

1.2.

II. Települési önkormányzatok köznevelési feladatainak támogatása

82 587 988 Ft

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás

62,0 fő * 172 374Ft

10 687 188 Ft

1.2.2.1.

Óvodapedagógusok bértámogatása

5,9 fő * 8 372 000

49 394 800 Ft

1.2.3-1.1.1.1..

II.kategóriába sorolt pedagógus szakképzettséggel rendelkező kiegészítő támogatása

2 fő x 717 000 Ft

1 434 000 Ft

1.2.5.1.1.

Pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők bértámogatása

4 fő * 5 268 000 Ft

21 072 000 Ft

1.3.

III. A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

30 245 368 Ft

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális egyéb feladatainak támogatása

10 944 008 Ft

1.3.2.3.1.

Szociális étkeztetés

26 fő *84 860 Ft

2 206 360 Ft

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők bértámogatása

2,5 fő* 6 838 000 Ft

17 095 000 Ft

1.4.

IV. A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

29 951 933 Ft

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés- bértámogatás

4,92 fő*3 620 000 Ft

17 810 400 Ft

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés- üzemeltetés támgatása

12 141 533 Ft

1.5.

V. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 604 977 Ft

1.5.2.

Nyilvános könyvtári és közművelődési feladatok támogatása

2213 Ft/fő

3 604 977 Ft

ÁLLAMI TÁMOGATÁS ÖSSZESEN:

230 466 457 Ft

5. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata kiadásainak

rovatonként tervezett összege 2024.évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat/Tétel
száma

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

25 082 400 Ft

2

Normatív jutalmak

K1102

0 Ft

3

Céljuttatás, projektprémium

K1103

0 Ft

4

Jubileumi jutalom

K1106

0 Ft

5

Béren kívüli juttatások

K1107

204 000 Ft

6

Ruházati költségtérítés

K1108

0 Ft

7

Közlekedési költségtérítés

K1109

0 Ft

8

Egyéb költségtérítések

K1110

0 Ft

9

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

0 Ft

10

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

25 286 400 Ft

11

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

8 080 000 Ft

12 14

Munkavégz.irány.egyéb jogvisz-ban nem saját fogl-nak fiz.jutt.

K122

5 803 370 Ft

13

Egyéb külső személyi juttatások

K123

700 000 Ft

14 15

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

14 583 370 Ft

15 16

Személyi juttatások (=14+18)

K1

39 869 770 Ft

16 17

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó K2 4 961 000

K2

5 183 070 Ft

17

Szakmai anyagok beszerzése

K311

240 000 Ft

18

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

9 939 000 Ft

19

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

10 179 000 Ft

20

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

850 000 Ft

21

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

850 000 Ft

22

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

1 700 000 Ft

23

Közüzemi díjak

K331

18 531 319 Ft

24

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

900 000 Ft

25

Közvetített szolgáltatások

K335

0 Ft

26

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

1 422 000 Ft

27 18

Egyéb szolgáltatások

K337

8 407 455 Ft

28 19

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

29 260 774 Ft

29

Kiküldetések kiadásai

K341

0 Ft

30

Reklám- és propagandakiadások

K342

0 Ft

31

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

0 Ft

32 20

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

9 976 979 Ft

33

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0 Ft

34

Kamatkiadások

K353

0 Ft

35

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

0 Ft

36

Egyéb dologi kiadások

K355

1 054 000 Ft

37 21

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

11 030 979 Ft

38 22

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

52 170 753 Ft

39

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

10 950 000 Ft

40

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=39..)

K4

10 950 000 Ft

41

Elvonások és befizetések

K502

0 Ft

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásaiból szárm.kiadások

K5021

0 Ft

42

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

1 980 000 Ft

43

Műk.célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújt.államh.kív.

K508

0 Ft

44

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

0 Ft

45

Tartalékok

K512

2 000 000 Ft

46

Egyéb működési célú kiadások (=41+…45)

K5

3 980 000 Ft

47

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0 Ft

48

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0 Ft

49

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0 Ft

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

2 200 000 Ft

Beruházási célú előzetesem felszámított általános forgalmi adó

K67

431 595 Ft

50

Beruházások (47+..51)

K6

2 631 595 Ft

51

Ingatlanok felújítása

K71

75 145 475 Ft

52

Informatikai eszközök felújítása

K72

0 Ft

53

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0 Ft

54

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

20 289 278 Ft

55

Felújítások (=76+...+79)

K7

95 434 753 Ft

56

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K86

0 Ft

58

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

0 Ft

59

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=85+…+93)

K8

0 Ft

23

Költségvetési kiadások (=

K1-K8

210 219 941 Ft

60 24

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

186 868 535 Ft

Finanszírozási kiadások 25

186 868 535 Ft

Pénzfrogalmi kiadások összesen: 26

397 088 476 Ft

Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal kiadásainak

rovatonként tervezett összege 2024.évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat/Tétel
száma

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1 27

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

35 133 330 Ft

2

Normatív jutalmak

K1102

0 Ft

3

Céljuttatás, projektprémium

K1103

0 Ft

4 28

Jubileumi jutalom

K1106

6 020 050 Ft

5

Béren kívüli juttatások

K1107

1 218 000 Ft

6

Ruházati költségtérítés

K1108

0 Ft

7

Közlekedési költségtérítés

K1109

200 000 Ft

8

Egyéb költségtérítések

K1110

0 Ft

9 29

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

454 000 Ft

10 30

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

43 025 380 Ft

11

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

0 Ft

12

Munkavégz.irány.egyéb jogvisz-ban nem saját fogl-nak fiz.jutt.

K122

0 Ft

13

Egyéb külső személyi juttatások

K123

20 000 Ft

14

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

20 000 Ft

15 31

Személyi juttatások (=14+18)

K1

43 045 380 Ft

16 32

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó K2 4 961 000

K2

5 352 539 Ft

17 33

Szakmai anyagok beszerzése

K311

1 000 000 Ft

18

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

370 000 Ft

19 34

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

1 370 000 Ft

20

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

315 000 Ft

21

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

141 000 Ft

22

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

456 000 Ft

23

Közüzemi díjak

K331

0 Ft

24

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

100 000 Ft

25

Közvetített szolgáltatások

K335

0 Ft

26

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

1 329 000 Ft

27

Egyéb szolgáltatások

K337

170 000 Ft

28

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

1 599 000 Ft

29 35

Kiküldetések kiadásai

K341

516 000 Ft

30

Reklám- és propagandakiadások

K342

0 Ft

31 36

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

516 000 Ft

32 37

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

924 750 Ft

33

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0 Ft

34

Kamatkiadások

K353

0 Ft

35

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

0 Ft

36

Egyéb dologi kiadások

K355

40 000 Ft

37 38

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

964 750 Ft

38 39

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

4 905 750 Ft

39

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

0 Ft

40

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=39..)

K4

0 Ft

41

Elvonások és befizetések

K502

0 Ft

42

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

0 Ft

43

Műk.célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújt.államh.kív.

K508

0 Ft

44

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

0 Ft

45

Tartalékok

K512

0 Ft

46

Egyéb működési célú kiadások (=41+…45)

K5

0 Ft

47

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0 Ft

48

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0 Ft

49

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0 Ft

50

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0 Ft

51

Beruházási célú előzetesem felszámított általános forgalmi adó

K67

0 Ft

52

Beruházások (47+..51)

K6

0 Ft

53

Ingatlanok felújítása

K71

0 Ft

54

Informatikai eszközök felújítása

K72

0 Ft

55

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0 Ft

56

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

0 Ft

57

Felújítások (=76+...+79)

K7

0 Ft

58

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K86

0 Ft

59

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

0 Ft

60

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=85+…+93)

K8

0 Ft

61 40

Költségvetési kiadások

K1-K8

53 303 669 Ft

62

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

0 Ft

63 41

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

53 303 669 Ft

Finanszírozási kiadások 42

53 303 669 Ft

Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőde és Konyha kiadásainak

rovatonként tervezett összege 2024.évre

Sor-
szám

Rovat megnevezése

Rovat/Tétel
száma

Eredeti előirányzat
összege (Ft)

1

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

95 598 792 Ft

2

Normatív jutalmak

K1102

0 Ft

3

Céljuttatás, projektprémium

K1103

0 Ft

4

Jutalom

K1106

1 200 000 Ft

5

Béren kívüli juttatások

K1107

1 460 000 Ft

6

Ruházati költségtérítés

K1108

0 Ft

7

Közlekedési költségtérítés

K1109

496 920 Ft

8

Egyéb költségtérítések

K1110

156 000 Ft

9

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

0 Ft

10

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

98 911 712 Ft

11

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

0 Ft

12

Munkavégz.irány.egyéb jogvisz-ban nem saját fogl-nak fiz.jutt.

K122

0 Ft

13

Egyéb külső személyi juttatások

K123

0 Ft

14

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

0 Ft

15

Személyi juttatások (=14+18)

K1

98 911 712 Ft

16

Munkaadókat terh.járulékok és szociális hozzájárulási adó K2 4 961 000

K2

13 204 407 Ft

17

Szakmai anyagok beszerzése

K311

405 000 Ft

18

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

29 060 000 Ft

19

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

29 465 000 Ft

20

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

17 000 Ft

21

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

180 000 Ft

22

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

197 000 Ft

23

Közüzemi díjak

K331

4 298 000 Ft

24

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

K334

820 000 Ft

25

Közvetített szolgáltatások

K335

0 Ft

26

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

945 000 Ft

27

Egyéb szolgáltatások

K337

335 000 Ft

28

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

6 398 000 Ft

29

Kiküldetések kiadásai

K341

0 Ft

30

Reklám- és propagandakiadások

K342

0 Ft

31

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

0 Ft

32

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

7 244 800 Ft

33

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0 Ft

34

Kamatkiadások

K353

0 Ft

35

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

0 Ft

36

Egyéb dologi kiadások

K355

350 000 Ft

37

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

7 594 800 Ft

38

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

43 654 800 Ft

39

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

0 Ft

40

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=39..)

K4

0 Ft

41

Elvonások és befizetések

K502

0 Ft

A helyi önkormányzatok előző évi elszámolásaiból szárm.kiadások

K5021

0 Ft

42

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

0 Ft

43

Műk.célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújt.államh.kív.

K508

0 Ft

44

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

0 Ft

45

Tartalékok

K512

0 Ft

46

Egyéb működési célú kiadások (=41+…45)

K5

0 Ft

47

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0 Ft

48

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0 Ft

49

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0 Ft

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

1 339 996 Ft

Beruházási célú előzetesem felszámított általános forgalmi adó

K67

361 800 Ft

50

Beruházások (47+..51)

K6

1 701 796 Ft

51

Ingatlanok felújítása

K71

3 448 053 Ft

52

Informatikai eszközök felújítása

K72

0 Ft

53

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0 Ft

54

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

1 186 125 Ft

55

Felújítások (=76+...+79)

K7

4 634 178 Ft

56

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K86

0 Ft

58

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K89

0 Ft

59

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=85+…+93)

K8

0 Ft

Költségvetési kiadások (=

K1-K8

162 106 893 Ft

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

0 Ft

60

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

135 402 703 Ft

Finanszírozási kiadások

135 402 703 Ft

6. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2024. évre tervezett beruházási kiadásai

Konkrét beruházási cél

Tervezett összeg (Ft)

Start közfoglalkoztatási programban tárgyi eszköz beszerzés

2 631 595 Ft

Összesen:

2 631 595 Ft

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2024. évre tervezett felújítási kiadásai

Konkrét felújítási cél

Tervezett összeg (Ft)

Óvoda energetika

31 900 000 Ft

Külterüeti utak

53 534 753 Ft

MFP-Óvoda

10 000 000 Ft

Összesen:

95 434 753 Ft

7. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

KIMUTATÁS

az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettségek futamidő végéig fennálló összegéről

ezer Ft

Adósságot keletkeztető ügylet megnevezése **

A futamidő végéig fennálló összeg

A fennálló összegből tárgyévben esedékes tőketartozás

Hitel felvételéből eredő aktuális tőketartozás

Kölcsön felvételéből eredő aktuális tőketartozás

Hitel átvállalásából eredő aktuális tőketartozás

Kölcsön átvállalásából eredő aktuális tőketartozás

A számviteli törvény (Szt.) szerinti hitelviszonyt megtestesítő értékpapír forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig, kamatozó értékpapír esetén annak névértéke

Egyéb értékpapír vételára

Váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig és a váltóval kiváltott kötelezettségell megegyező, kamatot nem tartalmazó értéke

A Szt. szerinti pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt és a lizingszerződésben kikötött tőkerész hátralévő összege.

A visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése - ideértve a Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is - a visszavásárlásig, és a kikötöttvisszavásárlási ár

Szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés, és a még ki nem fizetett ellenérték

Hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek, és azok összege

Adósságot keletkeztető ügyletekből eredő fizetési kötelezettség összesen

0

0

8. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata 2024. évi előirányzat-felhasználási ütemterve

Adatok ezer forintban

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

Hónapok
VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen

Bevételek:

1. Állami támogatások

19205

19205

19205

19205

19205

19205

19206

19206

19206

19206

19206

19207

230467

2. Egyéb műk.tám.áh.belülről

1572

1572

1572

1573

1573

1573

1573

1573

1573

1573

1573

1573

18873

3. Felhalm.tám.áh.belülről

3995

3995

3995

3995

3995

3995

3995

3995

3995

3995

3996

3996

47942

4. Közhatalmi bevételek

2538

2538

2538

2538

2538

2538

2537

2537

2537

2537

2537

2537

30450

5. Működési bevételek

93

93

93

93

93

93

92

92

92

92

92

92

1110

6. Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7. Felh.célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8. Tám.kölcsönök visszatér.

23

23

23

23

23

23

23

23

24

24

24

24

280

9. E.évi maradvány felhaszn.

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5663

5663

67966

Bevételek összesen:

33090

33090

33090

33091

33091

33091

33090

33090

33091

33091

33091

33092

397088

Kiadások:

10. Működési kiadások

27260

27260

27260

27260

27260

27260

27260

27260

27260

27260

27261

27261

327122

11. Felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

12. Tartalék felhasználás

166

166

166

166

167

167

167

167

167

167

167

167

2000

13. Előző évi maradvány felhasz

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5664

5663

5663

67966

Kiadások összesen:

33090

33090

33090

33090

33091

33091

33091

33091

33091

33091

33091

33091

397088

9. melléklet az 1/2024. (II. 20.) önkormányzati rendelethez

Mezőnyárád Község Önkormányzata

2024. évre tervezett létszám adatai

Szervezeti egység, feladat megnevezése

Köztisztviselők
létszáma (fő)

Közalkalmazottak
létszáma (fő)

Önkormányzati
képviselők (fő)

Munka
törvénykönyve
hatálya alá tartozók
létszáma (fő)

Köznevelési foglalkoztatott

Létszám
összesen (fő)

Mezőnyárád Község Önkormányzata

1

1

6

12

20

Önkormányzati igazgatás

1

6

7

Községgazdálkodási feladatok

1

1

2

Közfoglalkoztatás

11

11

Könyvtári, közművelődési szolgáltatások

0

Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal

7

0

0

0

7

Önkormányzati igazgatás

7

7

Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőde és Konyha

0

6,5

0

2

10

18,5

Óvodai nevelés, ellátás

10

10

Óvodai étkeztetés feladatai

4

1

5

Bölcsődei nevelés, ellátás

2,5

2,5

Közfoglalkoztatás

1

1

Mezőnyárád Község Önkormányzata összesen

8

7,5

6

14

45,5

1

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Önkormányzat működési célú költségvetési támogatása” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

2

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

Az 1. mellékletben foglalt táblázat „Közhatalmi bevételek” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 10. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. mellékletben foglalt táblázat 1. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 2. mellékletben foglalt táblázat 2. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 2. mellékletben foglalt táblázat 3. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 2. mellékletben foglalt táblázat 4. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 2. mellékletben foglalt táblázat 2. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 2. mellékletben foglalt táblázat 3. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 2. mellékletben foglalt táblázat 6. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 2. mellékletben foglalt táblázat 4. sorát a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

12

A 2. mellékletben foglalt táblázat 5. sorát a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

14

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 12. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

15

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 14. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

16

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 15. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

17

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 16. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

18

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 27. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

19

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 28. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

20

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 32. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

21

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 37. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

22

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 38. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

23

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 62. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

24

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 60. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

25

Az 5. mellékletben foglalt táblázat „Finanszírozási kiadások” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

26

Az 5. mellékletben foglalt táblázat „Pénzfrogalmi kiadások összesen:” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

27

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 1. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

28

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 4. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

29

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 9. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

30

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 10. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

31

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 15. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

32

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 16. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

33

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 17. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

34

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 19. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

35

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 29. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

36

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 31. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

37

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 32. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

38

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 37. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

39

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 38. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

40

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 61. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

41

Az 5. mellékletben foglalt táblázat 63. sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

42

Az 5. mellékletben foglalt táblázat „Finanszírozási kiadások” sora a Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 13.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.