Szentistván nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2020.(V.12.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 05. 13- 2020. 05. 13

Szentistván nagyközségi Önkormányzatának polgármestere a Képviselő-testület részére rendeletalkotási hatáskört megállapító Magyarország Alaptörvényének 32. cikk 2. bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. Tv. 1.§. (2) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020.(III.11.) Korm. rendelet, valamint a Katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXXVIII. törvény 46.§-ának (4) bekezdésében kapott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 


1.§


A települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: „R” 13. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

  1. Települési temetési támogatásra jogosult az a szentistváni lakóhellyel rendelkező, a településen életvitelszerűen élő személy, aki szentistváni lakos eltemettetéséről gondoskodik, függetlenül attól, hogy a meghalt személy eltemettetésére köteles hozzátartozója vagy sem, feltéve, hogy családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 %-át, egyedül élő kérelmező esetén 800 %-át.    


2.§


A „R” 14/A § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

  1. Az önkormányzat évi egy alkalommal a tanév kezdetét megelőzően települési beiskolázási támogatást nyújt a szentistváni lakóhellyel rendelkező általános iskolás, valamint a középiskolai nappali tagozatos tanévet kezdő tanuló részére feltéve, hogy a tanuló családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 %-át, gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 800 %-át.   


3. §


Az „R” 3. melléklete helyébe, jelen rendelet 3. melléklete lép.


4. §


Az „R” 8. melléklete helyébe, jelen rendelet 8. melléklete lép.


5. §


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.   



             Dobóné Koncz Judit                                            Derekas Sándor

                 polgármester                                                           jegyző  




Kihirdetési záradék:


A rendelet 2020.05.12-én kihirdetésre került


Derekas Sándor

      jegyző