Szentistván Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 28

Szentistván Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.28.

Szentistván Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a 6. (5) bekezdés tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) és (4) bekezdéseiben kapott felhatalmazás alapján, 6. § (6) bekezdése tekintetében a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232/A. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,és a 6. § (7) bekezdése tekintetében a Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény 75. § (3) bekezdés b) pontjában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Pénzügyi, ügyrendi és emberi erőforrás Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Szentistván Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületére, bizottságaira, a Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalra és az önkormányzat költségvetési szerveire (intézményeire) terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat önkormányzati szinten összesített 2024. évi költségvetésének főösszegét 985.880 ezer Ft bevétellel és 985.880 ezer Ft kiadással állapítja meg.

(2) Az önkormányzati szinten összesített költségvetés fő számain belül annak

a) Működési költségvetését

aa) Működési bevétellel 432.827 ezer Ft

ab) Működési kiadással 448.586 ezer Ft

ac) Működési költségvetés egyenlegét -15.760 ezer Ft

b) Felhalmozási költségvetését

ba) Felhalmozási bevétellel 1.300 ezer Ft

bb) Felhalmozási kiadással 298.113 ezer Ft

bc) Felhalmozási költségvetés egyenlegét -296.813 ezer Ft

c) Működés belső finanszírozását

ca) Működés finanszírozás bevételét 253.640 ezer Ft

cb) Működési finanszírozás kiadását 201.884 ezer Ft

cc) Működési finanszírozás egyenlegét 51.756 ezer Ft

d) Felhalmozás belső finanszírozását

da) Felhalmozási finanszírozási bevételét 298.113 ezer Ft

db) Felhalmozási finanszírozási kiadását 400 ezer Ft

dc) Felhalmozási finanszírozás egyenlegét 297.713 ezer Ft

e) Tartalékát 36.896 ezer Ft

összegben fogadja el.

A költségvetés részletezése

3. § (1) a Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatal költségvetése: Működési bevétel 81.444 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 81.190 ezer Ft, felhalmozási bevétele 0 ezer Ft, működési költségvetésének kiadása 81.444 ezer Ft, felhalmozási kiadása 0 ezer Ft.

a) a Szentistváni Gézengúz Óvoda költségvetése: Működési bevétele 112.399 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 112.145 ezer Ft, felhalmozási bevétele 400 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 400 ezer Ft, működési költségvetési kiadása 112.399 ezer Ft, felhalmozási kiadása 400 ezer Ft.

b) az Önkormányzat költségvetése: Működési bevétele 492.624 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 60.305 ezer Ft, felhalmozási bevétele 299.013 ezer Ft, melyből finanszírozási bevétel 297.713 ezer Ft (előző évi maradvány), működési költségvetés kiadása 456.628 ezer Ft, melyből finanszírozási kiadás 201.884 ezer Ft és felhalmozási kiadása 298.113 ezer Ft, melyből finanszírozási kiadás 400 ezer Ft, tartalék 36.896 ezer Ft.

(2) A költségvetési bevételeket a (1) bekezdésben jelölt szervezetek szerinti bontásban és bevételi jogcímenként, kiemelt előirányzatonként a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(3) A költségvetési kiadásokat a (1) bekezdésben jelölt szervezetek szerinti bontásban kiemelt előirányzatonként a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(4) A személyi juttatások és járulék előirányzatokat a 3. melléklet mutatja be részletesen. A költségvetési szervek engedélyezett létszáma a rendelet 3. melléklete szerint kerül meghatározásra.

(5) A rendelet 4. melléklete a dologi kiadások előirányzatot részletesen tartalmazza.

(6) A rendelet 5. melléklete az ellátottak pénzbeli juttatását részletesen tartalmazza.

(7) A rendelet 6. melléklete az egyéb működési kiadásokat részletesen tartalmazza.

(8) Az önkormányzat fejlesztési céljait részletesen a rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(9) Az önkormányzat költségvetését mérlegszerűen a 8. melléklet mutatja be.

(10) Az önkormányzat a költségvetési évben adósságot keletkeztető ügylet megkötését nem tervezi.

(11) Szentistván Nagyközség Önkormányzata és költségvetési szervei csak jogszabályokban meghatározott kötelező feladatokat látnak el, önként vállalt feladat nincs.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) A költségvetés végrehajtására az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet szabályai, valamint a belső szabályzatok és a munkamegosztási megállapodás az irányadóak a (2) - (15) bekezdésekben foglalt eltérésekkel.

(2) Az intézményfinanszírozás átutalása kiadásarányosan történik, figyelemmel az intézményi működési bevételből befolyt bevétel havi összegére is.

(3) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 10 millió Ft összeghatárig – mely esetenként az 5 millió Ft összeghatárt nem haladhatja meg – a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(5) A (4) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat–módosítási jogkör 2024. december 31-ig gyakorolható.

(6) A költségvetési szervek vezetői, az önkormányzat költségvetése vonatkozásában a polgármester a meghatározott kiemelt előirányzat mértékéig vállalhatnak kötelezettséget, figyelemmel a takarékos gazdálkodásra.

(7) A helyi önkormányzat által irányított költségvetési szerv a jelen költségvetési rendeletben szereplő kiemelt kiadási előirányzatait, valamint a kiemelt kiadási előirányzatokon belül a rovatok közötti kiadási előirányzatait saját hatáskörben átcsoportosíthatja. Az átcsoportosításnál a költségvetési szerv köteles betartani a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

(8) A költségvetési szervek vezetői a költségvetési szerv elemi költségvetésében béren kívüli juttatásként jelölt előirányzat felhasználására csak a polgármester jóváhagyásával tehet intézkedést.

(9) A költségvetési szervek vezetői a költségvetés végrehajtása során együttműködnek a polgármesterrel.

(10) Amennyiben a költségvetési évben nem tervezett többletbevétel keletkezik, annak felhasználásáról a képviselő-testület jogosult dönteni.

(11) A költségvetési hiány elkerülése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(12) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(13) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a törvény szerinti rendszeres személyi juttatások előirányzatának 20 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(14) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja.

(15) A képviselő-testület felhatalmazza a felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket betétként elhelyezze, vagy államilag garantált értékpapírt vásároljon.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

5. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetéséért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső megbízott útján gondoskodik. A megfelelő működtetéséről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

6. § (1) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 85. §-ában foglaltak végrehajtása érdekében házipénztárból a költségvetési rendeletben

a) készletbeszerzésre,

b) egyéb üzemeltetésre,

c) karbantartásra,

d) költségtérítésre

e) ellátottak pénzbeli juttatása céljára

csak a tervezett előirányzat terhére lehet készpénzfizetést eszközölni, mely alatt érteni kell a kapcsolódó áfát is.

(2) Az (1) bekezdése a)-d) pontban jelölt kifizetések eszközlésére utólagos elszámolásra kiadott előleg is kifizethető a házipénztárból.

(3) Munkabér házipénztárból történő kifizetésére a költségvetési szerv vezetője kivételes esetben adhat engedélyt.

(4) Az (1) bekezdésben jelölt előirányzatokon belül a készpénzben történő kifizetést a költségvetési szerv vezetője – a pénzkezelési szabályzatban – tovább korlátozhatja.

(5) A Szentistváni közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott I. és II. besorolási osztályban lévő köztisztviselőket 2024. évben illetménykiegészítés illeti meg, melynek mértéke egységesen havonta a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a.

(6) A Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők számára a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július 1-je munkaszüneti nap.

(7) A Szentistváni Közös Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetmény alapja 2024. évre vonatkozóan 46.380 forint.

(8) A Képviselő-testület az Önkormányzat és az Önkormányzati költségvetési szervek dolgozóinak éves cafetéria-keretét a 3. melléklet 10. során megjelölt összegben állapítja meg.

7. § E rendelet a 8. § szerinti napon lép hatályba, azonban rendelkezéseit a 2024-es költségvetési évre kell alkalmazni.

8. § Ez a rendelet 2024. február 28-án lép hatályba.

1. melléklet az 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A 2024. évi költségvetés BEVÉTELEI (ezer Ft)

s.sz.

KIEMELT ELŐIRÁNYZATOK

Óvoda

Hivatal

Önkormányzat

Önkormányzat összesen

A.

B.

C.

D.

E.

1.

I. Intézményi működési bevételek

254

254

36978

37486

2.

II. Közhatalmi bevételek működéshez

70880

70880

3.

II.1. Illetékek

0

0

4.

- iparűzési adó

70000

70000

5.

- építmény adó

50

50

6.

II.2. Helyi adók összesen

0

0

70050

70050

7.

0

0

8.

- termőföld bérbeadása

30

30

9.

II.3. Átengedett központi adók össz.

0

0

30

30

10.

- helyi bírságok, pótlékok

0

0

11.

- talajterhelési díj

800

800

12.

- egyéb sajátos bevételek

0

0

13.

II.4. Bírságok, egyéb bevételek összesen:

0

0

800

800

14.

III. Államháztartáson belülről kapott műk.támogatások

0

0

324461

324461

15.

III.1. Költségvetési törvény alapján

0

0

276556

276556

16.

- általános működési támogatás

113500

113500

17.

- köznevelési feladatok támogatása

96876

96876

18.

- szociális feladatok egyéb támogatása

31888

31888

19.

- gyerekétkeztetési feladatok támogatása

28868

28868

20.

- kulturális feladatok támogatása

5424

5424

21.

- költségvetési támoga. És kieg.támog.

0

0

22.

- Elszámolásból származó bevételek

0

0

23.

0

0

24.

0

0

25.

III.2 TB alapoktól

0

0

22725

22725

26.

III.3 Fejezeti kezelésű közfoglalkoztatáshoz

0

0

20380

20380

27.

III.4. Egyéb központi

0

0

0

0

28.

III.5. Önkormányzatoktól

0

0

0

0

29.

III.6. Szociális tűzifa támogatás

0

0

0

30.

III.7. ÁFA visszatérítés

0

4800

4800

31.

IV. Államháztartáson kívülről átvett működéshez

0

0

0

32.

MŰKÖDÉSI BEVÉTEL ÖSSZESEN:

254

254

432319

432827

33.

Finanszírozási bevétel

112145

81190

60305

253640

34.

- Irányító szervtől kapott támogatás

111964

80569

192533

35.

- Felhalmozott maradvány tárgyévi igénybevétele

181

621

60305

61107

36.

- Felhalmozott maradvány

181

621

358018

358820

37.

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

112399

81444

492624

686467

38.

V. Felhalmozási célú költségvetési támogatás

0

0

0

0

39.

- Központosított előirányzatból

0

0

40.

- EU-s projektekhez

0

0

41.

VI. Visszatérülések államháztartáson kívülről

1300

1300

42.

VII. Saját felhalmozási bevételek

0

0

43.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

0

0

1300

1300

44.

Finanszírozási bevétel

400

0

297713

298113

45.

- Irányító szervtől kapott támogatás

400

0

400

46.

- Előző évi maradvány igénybevétele

0

0

297713

297713

47.

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

400

0

299013

299413

48.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

112799

81444

791637

985880

2. melléklet az 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

A 2024. évi költségvetés KIADÁSAI (ezer Ft)

s.sz

KIEMELT ELŐIRÁNYZATOK

Óvoda

Hivatal

Önkormányzat

Önkormányzat összesen

A.

B.

C.

D.

E.

1.

I. Működési célú kiadások

2.

- Személyi juttatások

78129

63730

53762

195622

3.

- Munkaadókat terhelő járulékok

10291

8783

6989

26063

4.

- Dologi kiadások

23979

8931

144586

177496

5.

- Támogatásértékű működési kiadás

0

0

5952

5952

6.

- Működési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

0

0

22100

22100

7.

- Ellátottak pénzbeli juttatása

0

0

21354

21354

8.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

112399

81444

254743

448586

9.

Finanszírozási kiadások

0

0

201884

201884

10.

- Államházt.bel. megelőlegezés visszafizetése

0

9351

9351

11.

- Előző évi elszámolás

12.

- Kincstárjegy vásárlás

13.

- Intézményfinanszírozás

192533

192533

14.

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

112399

81444

456628

650471

15.

II. Felhalmozási és tőke jellegű kiadások

0

16.

- Felújítás

0

0

285013

285013

17.

- Intézményi beruházási kiadások

400

0

8700

9100

18.

- Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

0

0

4000

4000

19.

- EU- projektekhez

0

20.

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

400

0

297713

298113

21.

Finanszírozási kiadások

0

0

400

400

22.

- Intézményfinanszírozás

0

400

400

23.

FELHALMOZÁSI KIADÁS MINDÖSSZESEN:

400

0

298113

298513

24.

III. Tartalékok

0

0

36896

36896

25.

- Általános tartalék tárgyévi

0

0

36896

36896

26.

- Céltartalék következő évekre

0

0

27.

- Cél tartalék tárgyévi

0

0

0

28.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

112799

81444

791637

985880

3. melléklet az 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK 2024. (ezer Ft)

KIADÁS JOGCIMEI

Óvoda összesen

Polg.Hiv. összesen

Önkormányzat összesen

Mind összesen

s.sz.

A.

B.

C.

D.

E.

1.

I. Személyi juttatások

2.

Köztisztviselők illetménye

0

55850

0

55850

3.

Közalkalmazottak illetménye

72588

0

0

72588

4.

Egyéb bérendsz. Munkabére

0

0

35181

35181

5.

Törvény szerinti rendszeres illetmények,munkab.

72588

55850

35181

163618

6.

Jutalom

0

0

0

0

7.

Jutalom teljesítményhez köt./Túlóra/Céljuttatás

0

1554

300

1854

8.

Fogl.egyéb személyi juttatásai és reprezentáció

400

0

200

600

9.

Jubileumi jutalom

3154

2352

0

5506

10.

Cafeteria

1038

3317

300

4654

11.

Közlekedési ktg.térít.

300

550

0

850

12.

Egyéb ktg. És hozzájár.

350

108

36

494

13.

Nemrendszeres jutt. Mindösszesen:

5242

7881

836

13958

14.

Választott tisztségviselők juttatása

0

0

14789

14789

15.

Munk.v.ir.egyéb jogviszony.nem s.dolg.

300

0

636

936

16.

Egyéb külső szem.jutt.

0

0

2320

2320

17.

Külső személyi juttatás össz.

300

0

17745

18045

18.

Személyi juttatás mindösszesen

78129

63730

53762

195622

19.

II. Munkaadót terhelő járulékok

0

0

0

0

20.

Szociális hozzájárulási adó

10291

8783

6989

26063

21.

EHO

0

0

0

0

22.

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

23.

Munkaadót terhelő járulékok összesen

10291

8783

6989

26063

24.

I-II. Személyi és járulék Összesen

88420

72513

60752

221685

25.

Engedélyezett létszámkeret

12

10

25

47

4. melléklet az 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

DOLOGI KIADÁSOK RÉSZLETEZÉSE 2024. (ezer Ft)

Kiadás jogcíme

Óvoda összesen:

Polg.Hiv. összesen

Önkormányzat összesen

Mind összesen

s.sz.

A.

B.

C.

D.

E.

1.

Élelmiszer besz.

0

0

0

0

2.

Gyógyszer beszerzés

0

0

0

0

3.

Vegyszer beszerzés

0

0

0

0

4.

Irodaszer nyomtatv.

0

0

1320

1320

5.

Könyv.

0

0

0

0

6.

Folyóirat beszerzés

0

0

0

0

7.

Egyéb információ hordozó

0

0

0

0

8.

Hajtó és kenő anyag

0

0

0

0

9.

Szakmai anyag

660

0

300

960

10.

Munkaruha

150

135

45

330

11.

Egyéb anyagbesz.

880

0

6036

6916

12.

Készletbesz. Ö.:

1690

135

7701

9526

13.

Informatikai szolgáltatások

350

1650

1400

3400

14.

Egyéb kom. Szolg.

150

1500

250

1900

15.

Kommun. Összes:

500

3150

1650

5300

16.

Vásárolt élelmez.

12000

0

40278

52278

17.

Bérleti díj és lízing díjak

0

0

0

0

18.

Száll. Szolg.

0

0

0

0

Áramdíj

700

0

26795

27495

Gázdíj

850

0

2240

3090

Víz- és csatornadíj

350

0

510

860

19.

Közüzemi díjak

1900

0

29545

31445

20.

Szakmai tev.segítő szolg.

1200

0

13100

14300

21.

0

0

0

0

22.

Karbantart, kisjav

1000

0

7000

8000

23.

Egyéb szolgáltatás

800

3900

9160

13860

24.

Továbbszámlázott

0

200

5800

6000

25.

Szolg. Kiadások ö.:

16900

4100

104883

125883

26.

Működési kiadások:

19090

7385

113684

140159

27.

Vásárolt közszolg.

0

0

0

0

28.

Vásárolt összesen:

0

0

0

0

29.

Vás.t. és sz. áfája

4789

1346

26402

32537

30.

Áfa befizetés

0

0

4000

4000

31.

Áfa összesen:

4789

1346

30402

36537

32.

Kiküldetés

100

200

500

800

33.

Rekl. És prop. Kiad.

0

0

0

0

34.

Kiküldetés, repr. Ö.:

100

200

500

800

35.

Egyéb pénzügyi müv.kiad

0

0

0

0

36.

Kamat kiadások

0

0

0

0

37.

Egyéb dologi kiadások

0

0

0

0

38.

Egyéb kiadások összesen

0

0

0

0

39.

Dologi kiadások Összes:

23979

8931

144586

177496

5. melléklet az 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Ellátottak pénzbeli juttatása 2024. (ezer Ft)

Szentistván

S.SZ

Feladat megnevezése

Önkormányzat költségveté-sében tervezve

Hivatal költségve-tésében tervezve

Kiadás Összesen:

A.

B.

C.

D.

1.

Köztemetés

200

0

200

2.

Települési lakásfenntartási támogatás

1500

0

1500

3.

Települési létfenntartási támogatás

500

0

500

4.

Települési temetési támogatás

2000

0

2000

5.

Települési támogatás gyógyszer utalvány

30

0

30

6.

Óvoda kezdési és beiskolázási támogatás

7000

0

7000

7.

Téli fűtési támogatás

7124

0

7124

8.

BURSA program támogatása

600

0

600

9.

Szociális tüzelő szállítási ktg.

400

0

400

10.

Szociális tüzelő pályázati pénz (önerő)

0

0

0

11.

Szépkorúak természetbeni támogatása

2000

0

2000

12.

Összesen:

21354

0

21354

6. melléklet az 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Egyéb működési kiadások részletezése 2024. (ezer Ft)

Jogcím

Támogatás értékű pe.át.

Működési c.pe.átad.

Összesen

s.sz.

A.

B.

C.

D.

1.

Önkormányzat:

2.

Civil szervezetek műk. tám.

2100

2100

3.

Közművelődés támog.

20000

20000

4.

Lakossági víz-ár támogatás 2022

0

0

5.

Többc. Kist. társulási tagdíj

2623

2623

6.

Házi szoc.gond. Hozzáj.

3329

3329

8.

Önkormányzat összesen:

5952

22100

28052

9.

Hivatal:

0

10.

Óvoda:

0

11.

Mind összesen:

5952

22100

28052

7. melléklet az 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Felhalmozási kiadások részletezése 2024. (ezer Ft)

Felhalmozási kiadás megnevezése

Beruházás

Felújítás

Egyéb felhalmozási kiadások

Egyéb felhalm. kiad. összesen

Összesen:

Felhalm. c.pe. átadás áll.házt.kívül

Előző évi felh. maradv. átad.

s.sz.

A.

B.

C.

D.

E.

F.

G.

Önkormányzat:

1.

Első lakáshozjutók támogatása

4000

4000

4000

2.

Magyar Falu Program út felújítás

0

238

0

0

238

3.

Szolg-i lakások felújítása (önerő)

0

3000

3000

4.

Út - és járda felújítás (önerő)

15000

15000

5.

Könnyűszerkezeti tároló (önerő)

2000

6.

Közvilágítás (önerő)

6000

7.

TOP belterületi utak

0

62602

62602

8.

TOP Csapadékvíz elvezetés I.

0

53

53

9.

TOP Csapadékvíz elvezetés II.

0

498

498

10.

TOP Csapadékvíz elvezetés III.

50446

11.

TOP Energetikai korszerűsítés Gamesz épület

22694

0

22694

12.

Gamesz épület felújítás (önerő)

3000

13.

TOP Élhető település pályázat

30328

14.

TOP Konyhafelújítás

97154

15.

Művelődési ház (kisterme - 2 klíma)

700

16.

Idősek nappali ellátása - civil ház

1500

17.

Önkormányzat összesen:

8700

285013

4000

0

4000

297713

18.

Óvoda:

400

0

0

400

19.

Hivatal:

0

0

0

20.

Mindösszesen:

9100

285013

4000

0

4000

298113

8. melléklet az 1/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Bevételek és kiadások mérlege

I.Működési célú bevételek és kiadások mérlege 2024. (ezer Ft)

s.sz

Bevételek

2024.évi

Kiadások

2024.évi

Megnevezés

előirányzat

Megnevezés

előirányzat

A.

B.

C.

D

1.

Intézmények működési bev.

37486

Személyi juttatások

195622

2.

Helyi közhatalmi bevételek

70850

Járulékok

26063

3.

Átengedett közhatalmi bev.

30

Dologi kiadások

177496

4.

Költségvetési törvény szerint

276556

Pénzeszköz átadások

28052

5.

TB alapoktól

22725

Ellátottak pénzbeli juttatása

21354

6.

Fejezettől

20380

Általános tartalék

36896

7.

Egyéb központi

0

Céltartalék következő évekre

0

8.

Önkormányzattól

0

Finanszírozási kiadás

201884

9.

Államháztartáson kívülről

0

Céltartalék tárgyévi

0

10.

Bevétel összesen:

428027

11.

Finanszírozási bevétel

253640

12.

Működési bevételek összesen

681667

Műk.kiadás és tart. Összesen:

687367

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege 2024. (ezer Ft)

Bevételek

2024.évi

Kiadások

2024.évi

Megnevezés

előirányzat

Megnevezés

előirányzat

13.

Költségvetési törvény szerint

0

Pénzeszköz átadás

4000

14.

Visszatérülések

6100

Felújítás

285013

15.

Saját felhalmozási bevétel

0

Beruházás

9100

16.

Bevétel összesen

6100

17.

Finanszírozási bevétel

298113

Finanszírozási kiadás

400

18.

Mindösszesen:

304213

Felhalmozás összesen:

298513

19.

Műk. és felh. Együtt

985880

Működési és felhalm. Együtt

985880