Hernádnémeti község képviselő testületének 7/2019 (VI.4.) önkormányzati rendelete

Hernádnémeti kiváló általános iskolai tanulója díj adományozásáról

Hatályos: 2019. 06. 04

Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 3. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


(1)               Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete „Hernádnémeti kiváló általános iskolai tanulója díj”-at alapít a Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti  Iskola azon  8. évfolyamos tanulói részére, akik a tanulás, a sport, a kulturális vagy a közösségi élet területén kiemelkedő eredményt értek el.


(2) A díj a Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola intézményben tanuló nappali tagozatos diáknak adományozható.


(3)               A díjazott személyre javaslatot a Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója tehet írásban, a tárgyév május 31-ig. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy nevét, az elismerni kívánt tevékenységét, érdemei ismertetését. A javaslat alapján a díjazottakról a Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete dönt.


(4)                A díj alkalmanként több tanulónak is adományozható.


2. §


(1)               A „Hernádnémeti kiváló általános iskolai tanulója díj” átadása Hernádnémeti címerével díszített plakett és a Képviselő-testület döntése alapján pénzjutalom adományozása útján valósul meg.


(2)               A „Hernádnémeti kiváló általános iskolai tanulója díj” a Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola ballagási ünnepségén kerül átadásra.


3. §


Ez a rendelet 2019. június 4–én 16 óra 30 perckor  lép hatályba.


                  dr. Orosz Zsolt sk.                                               dr. Szabó Zoltán sk.                      

                     polgármester                                                              jegyző