Kisgyőr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (V. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az önkormányzat 2021. évi költségvetési zárszámadásáról

Hatályos: 2022. 05. 28
Az önkormányzat 2021. évi költségvetési zárszámadásáról
Végső előterjesztői indokolás
Az Áht. 91. § (1) bekezdése alapján az előző évi költségvetési zárszámadásról készült rendeletet úgy kell a képviselő-testület elé terjeszteni, hogy az legkésőbb május hó 31-ig hatályba lépjen.
A rendelet részletesen tartalmazza az önkormányzat bevételi forrásait az alábbi bontásban.
Működési és felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről.
Közhatalmi bevételek, mely az adóbevételeket takarja, a működési bevételek, felhalmozási bevételeket, működési és felhalmozási célú átvett pénzeszközöket. A bevétel részét képezi továbbá az előző évi költségvetési maradvány.
A kiadásokat kiemelt előirányzatonként tartalmazza a rendelet, ezen belül:
Személyi juttatások intézményenként és összesen, a személyi juttatásokat terhelő járulékok, dologi kiadások valamint az ellátottak pénzbeli juttatásai. Az egyéb működési célú kiadások a különböző szervezetek - Társulások, egyesületek, egyházak - részére adott pénzeszközöket tartalmazzzák.
A beruházások és felújítások projektenként kerültek feltüntetésre.
A vagyon alakulásánál jelentős növekedés tapasztalható a már több éve befejeződött hulladéklerakó rekultivációs beruházás aktiválása és a társulás által a vagyon felosztása miatt. Az önkormányzat maradványa az előző évihez hasonlóan alakul, melynek legjelentősebb részét a még be nem fejeződött beruházásokra kapott támogatások teszik ki.