Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2024. (III. 25.) önkormányzati rendelete

a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalásának szabályairól

Hatályos: 2024. 03. 26

Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2024. (III. 25.) önkormányzati rendelete

a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalásának szabályairól

2024.03.26.

Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. § (4) bekezdés e) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a 35. § (6) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (IX.14.) önkormányzati rendelet 5. mellékletében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével az alábbiakat rendeli el:

1. § (1) Mályi Község Önkormányzata a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalását biztosítja egy darab 60 literes edényzetre vonatkozóan azoknak a 70 év feletti személyeknek, akik egy-vagy két személyes háztartásban élnek, legfeljebb egy, szintén 70 év feletti személlyel együtt, valamint nem rendelkeznek hulladékkezelési díjhátralékkal. Egy háztartásban kizárólag egy személy díjmenetessége érvényesíthető, mely alapján a mentesség egy háztartásra (lakásra) vonatkozik. Egy személy csak egy közüzemi szerződése után jogosult mentességet igénybe venni.

(2) A mentességre jogosult köteles a közszolgáltatónak bejelenteni, ha a háztartásban élők száma kettő fölé emelkedik, vagy 70 év alatti személlyel bővül, vagy változik, illetőleg, ha lakcímében változás következik be. A bejelentés elmulasztása miatt a közszolgáltatónál keletkező kárt a jogosult köteles a közszolgáltatónak megtéríteni.

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.