Onga Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2019.(X.25.) önkormányzati rendelete

a települési képviselők és bizottságok tiszteletdíjáról

Hatályos: 2019. 10. 26

Onga Város Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 143. § (4) bekezdés f. pontjában kapott felhatalmazás alapján,  Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§


A rendelet hatálya kiterjed Onga Város Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat) képviselőjére – a polgármester és az alpolgármester kivételével -, az önkormányzat képviselő-testülete bizottságainak elnökére, nem képviselő tagjára.

2. §


(1) A képviselőt és a bizottság nem képviselő tagját megválasztásának időpontjától megbízatása megszűnéséig tiszteletdíj illeti meg.


(2) A képviselő havi tiszteletdíja bruttó 32.000.-Ft.


(3) A bizottságok elnökét -  a képviselői juttatáson felül - további bruttó 8.000.- Ft/hó tiszteletdíj illeti meg.


(4)   A képviselő, aki több bizottsági tagsággal rendelkezik további bruttó 5.600.-Ft/hó tiszteletdíjra jogosult,  függetlenül a bizottsági tagságok számától.

3. §


A tiszteletdíj kifizetése a tárgyhót követő hó 5. napon történik, bankszámlára történő utalással.

4. §


A 2. §-ban meghatározott tiszteletdíj mértékét a képviselő-testület évente, a tárgyévi költségvetési rendelet megalkotásakor felülvizsgálhatja.

5. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszti a 17/2014. (X. 18.) önkormányzati rendelet.


dr. Nevelős Szabolcs                                                dr. Madzin Tibor

jegyző                                                               polgármester