Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11 / 2013 (X.25.) Önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 10. 25

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11 / 2013 (X.25.) Önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterületek filmforgatási célú használatáról

2013.10.25.

Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) és (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A filmforgatási célú közterület-használattal összefüggő, mozgóképről szóló 2004. évi II. törvényben (a továbbiakban: Mktv.) meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

2. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat tulajdonában lévő közterületek filmforgatási célú használatának díját az Mktv. melléklet 7. pontjában meghatározott díjtételek mindenkori mértékével azonosan állapítja meg. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott díj megfizetése alól mentesség nem adható. (3) Kedvezmény kizárólag az oktatási, a tudományos és az ismeretterjesztő témájú filmalkotások forgatása esetén adható, amelyek mértéke a közterület használati díj 50%-a.

3. § (1) A filmforgatás célú közterület-használati kérelemben meg kell határozni a forgatás kezdetét illetve befejeztét. (2) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. (3) A közterület-használatot a (2) bekezdés szerinti esemény esetén az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.

4. § A filmforgatási célú használat során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

5. § A filmforgatás céljára igénybe vehető közterületek felsorolását az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásáról szóló 10/2012. / I. 29. / önkormányzati rendelet 1. számú melléklet I. rész tartalmazza.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

7. § Hatályát veszti a közterület-használat engedélyezéséről szóló 7/2011. / III. 1. / önkormányzati rendelet 3. melléklet l.) pontja.