Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2019 (XI.14.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2018. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 15- 2020. 02. 15

Bánhorváti Községi Önkormányzat

Képviselő-testületének

10/2019. (XI. 14.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2018. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1. §

(1) Bánhorváti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2018. (IV. 26.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: rendelet) 21. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„21. § (1) A rendelettervezeteket és azok indokolását társadalmi egyeztetésre kell bocsátani, melynek során biztosítani kell a tervezet és a vélemények helyben szokásos módon történő közzétételét.

(2) Helyben szokásos módon történő közzétételnek minősül az Önkormányzat székhelyén, az épület előterében található hirdetőtáblán történő kifüggesztés.”


(2) A rendelet 23. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 „23. § (1) A tervezetet az azt tárgyaló képviselő-testületi ülést megelőző 8. napon 16:00 órától kell közzétenni az Önkormányzat székhelyén, az épület előterében található hirdetőtáblán. A tervezetre a képviselő-testületi ülést megelőző 3. nap 12.00 óráig benyújtott véleményeket veszi figyelembe a képviselő-testület.”

(3) A rendelet 32. § helyébe a következő rendelkezés lép:


„32. §    A bizottság működésére, előterjesztéseire a Képviselő-testületre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket kell alkalmazni azzal, hogy a bizottság elnökének akadályoztatása esetén a bizottság legidősebb képviselő tagja jogosult összehívni és vezetni a bizottság ülését.”


(4) A rendelet 38. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(38. §) (6) Amennyiben a Közös Hivatalban a jegyzői álláshely több mint hat hónapig betöltetlen marad, a Közös Hivatalhoz tartozó polgármesterek haladéktalanul kezdeményezik másik jegyző kinevezését helyettesítés céljából a Kormányhivatal vezetőjénél.”


(5) A rendelet 39. § (2) bekezdése az alábbi e) ponttal egészül ki:


„(39. §) (2) e) (A Képviselő-testület átruházza) a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulásra a belső ellenőrzéssel kapcsolatos feladat és hatásköreit.”


(6) A rendelet 39. § (3) bekezdésének helyébe a következő rendelkezés lép:


„(39. §) (3) Az Önkormányzat által fenntartott intézményeket és az Önkormányzat részvételével működő önkormányzati társulások felsorolását a Rendelet 2. függeléke tartalmazza.”


2. §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Deák-Szinyéri József sk.                                                        Dr. Szécsi Ottó sk.

polgármester                                                                       jegyző