Domaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VI. 27.) önkormányzati rendelete

a közműépítési hozzájárulásról

Hatályos: 2014. 06. 28

Domaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VI. 27.) önkormányzati rendelete

a közműépítési hozzájárulásról

2014.06.28.

Domaháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében, az építet környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 28. § (2) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Domaháza község területén kiépített szennyvízhálózattal érintett ingatlan tulajdonosaira.

(2) Az önkormányzat az általa megvalósított szennyvízcsatorna hálózat megvalósítási költségét az ingatlan tulajdonosára közműépítési hozzájárulás formájában áthárítja.

(3) A közműépítési hozzájárulás összege 19.685,- Ft + áfa, mely az önkormányzat házipénztárába egyösszegű befizetéssel teljesíthető, a hálózatra történő rácsatlakozást megelőzően.

(4) A közműépítési hozzájárulást az ingatlan tulajdonosa, több tulajdonos esetén a közöttük létrejött megállapodás szerinti tulajdonos fizeti meg.

2. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az érintett ingatlanokra hatósági határozattal a közműépítési hozzájárulás megfizetésére vonatkozó kötelezettséget és mértéket e rendelet szerint az ingatlantulajdonosokkal közölje a közmű üzembe helyezését követő 60 napon belül.

(2) A közműépítési hozzájárulás összegét a határozat jogerőre emelkedéstől számított 60 napos fizetési határidővel kell megfizetni. A késedelmes teljesítés, illetve a teljesítés elmulasztása esetén a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

(3) A hozzájárulás fizetésére kötelezett ingatlantulajdonos az önkormányzat által létesítet szennyvízhálózatra nem csatlakozhat rá, amíg a hozzájárulás összegét az önkormányzat javára nem fizette meg.

3. § (1) A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.