Sáta község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2016 (VII.28.) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátások körzeteiről

Hatályos: 2016. 08. 01

Sáta Község Önkormányzatának  Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2), valamint az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. tv. 6. §. (1) bekezdése alapján az egészségügyi alapellátások körzeteiről az alábbiakat rendeli el:

A rendelet hatálya

1. §

A rendelet hatálya Sáta Község közigazgatási területén kiterjed a vegyes háziorvosi, egészségügyi szolgáltatást nyújtókra, akik Sáta Önkormányzatával területi ellátási megállapodást kötöttek, valamint a védőnői ellátást, és az iskola-egészségügyi ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóra, és az e rendeletben meghatározott egészségügyi alapellátást igénybe vevőkre.

Az egészségügyi alapellátás körzetei

2. §

(1) Sáta Község Önkormányzata az egészségügyi alapellátási feladatainak teljesítése érdekében

a) 1 háziorvosi

b) 1 védőnői

körzetet alakít ki.

(2) A háziorvosi körzet ellátja a házi gyermekorvosi alapellátás, valamint oktatási-nevelési intézmények tekintetében ellátja az iskola-egészségügyi feladatokat is.  A körzet területi leírását az 1. számú melléklet tartalmazza.

(3) A védőnői körzet területi leírását a 1. számú melléklet tartalmazza.

A háziorvosi ügyelet

3. §

(1) Az önkormányzat a háziorvosi ügyelet működtetéséről a Csokvaomány Községi Önkormányzattal kötött feladat-ellátási szerződés  alapján gondoskodik.


Záró rendelkezések

4. §


(1) Ez a rendelet 2016. augusztus hó 1. napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Sáta Község Önkormányzata Képviselő-testületének  4/2002. (X.09.) önkormányzati rendelete.

Sáta, 2016. július hó 28.


Szalmás Zsoltné  sk.                                                                                            Antal Mária sk.

polgármester                                                                                                                   jegyző



Z á r a d é k :


E rendelet kihirdetve 2016. július 28.

Sáta, 2016. július hó 28.


 Antal Mária sk.

jegyző


Mellékletek