Mezőzombor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól

Hatályos: 2023. 02. 01

Mezőzombor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 24.) önkormányzati rendelete

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályairól

2023.02.01.

Mezőzombor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. és 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Mezőzombor község közigazgatási területén életvitelszerűen élő, bejelentett lakó-vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyekre.

(2) A szociális ellátásra való jogosultság megállapítására a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) rendelkezéseit az e rendeletben meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni.

2. § (1) A szociális ellátás megállapítása iránti eljárás hivatalból, vagy kérelemre indul.

(2) A szociális ellátásra való jogosultság elbírálásához a kérelmező köteles a maga és a vele egy háztartásban élő – vitatott esetben ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező – hozzátartozói személyi adataira, vagyoni és jövedelmi viszonyaira vonatkozó nyilatkozatokat becsatolni.

(3) Az e rendeletben szabályozott támogatásokat igénylő személy szociális, vagyoni körülményeinek, valamint egészségi állapotának megismerése érdekében szükség szerint környezettanulmányt kell készíteni, ezen kívül orvosi, védőnői, pedagógusi vélemény, javaslat is kérhető. A vagyoni körülmények további tisztázása érdekében a kérelmező és a vele azonos ingatlanban élő hozzátartozókra vonatkozóan – hozzájáruló nyilatkozatuk alapján – további információk szerezhetők be. Az adatok beszerzéséhez szükséges hozzájáruló nyilatkozatokat – a rendelkezésre bocsátott formanyomtatványon – a kérelmező köteles beszerezni és az eljáró hatóságnak átadni.

(4) Amennyiben az igénylő vagy háztartása jövedelme kizárólag vagy túlnyomórészt vállalkozásból, vagy vagyonhasznosításból származik, avagy kétség merül fel a nyilatkozat valódisága tekintetében, úgy a Hivatal beszerzi az adóhatóság igazolását a jövedelemadó-alapra vonatkozóan.

(5) A házastársak akkor tekinthetők külön élőknek, ha lakcímük – beleértve az állandó lakcímet és a tartózkodási helyet – különböző.

(6) Amennyiben a kérelmező nyilatkozataira vonatkozóan kétség merül fel, az elbírálásra jogosult szerv a jegyzőt vagy a Kapocs Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatot (a továbbiakban: Családsegítő) ellenőrzésre kéri fel a nyilatkozatokban foglalt tények és körülmények valódiságának megvizsgálására.

(7) A rendeletben meghatározott havi rendszerességgel nyújtott pénzbeli ellátásokat utólag, minden hónap 5. napjáig kell folyósítani kérelem alapján az Önkormányzat pénztárából vagy bankszámlára történő átutalással.

(8) A természetben nyújtott ellátások számláit az Önkormányzat egyenlíti ki.

(9) Egyes természetben nyújtott támogatásokat a határozat alapján a Családsegítő szerzi be és adja át a kérelmezőnek.

II. Fejezet

Eljárási szabályok

3. § (1) A szociális ellátások iránti kérelmet a Hivatalban kell benyújtani az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon.

(2) A kérelemhez mellékelni kell

a) az együtt élő személyeknek a jövedelem számítására irányadó időszakra eső jövedelméről szóló igazolást,

b) a gyermek elhelyezéséről, vagy gyámrendelésről szóló határozatot,

c) 30 napnál nem régebbi igazolást a 18. életévét betöltött, önálló jövedelemmel nem rendelkező nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató fiatal felnőtt tanulói vagy hallgatói jogviszonyáról,

d) a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendeletben meghatározott egyéb igazolásokat,

e) az e rendeletben meghatározott egyéb igazolásokat.

(3) A benyújtott igazolások, nyilatkozatok tartalmának ellenőrzése érdekében a Hivatal megkeresheti:

a) az állami adóhatóságot,

b) a polgárok személyi adatait és lakcímét nyilvántartó szervet,

c) az igazolást kiállító szervet,

d) a munkáltatót.

4. § (1) A rendszeres pénzbeli és természetbeni támogatásokat – az e rendeletben meghatározott kivételekkel – egy év időtartamra kell megállapítani.

(2) A kérelmezőt a havi rendszerességgel folyósított települési támogatások a kérelem benyújtását követő hónap első napjától illetik meg.

(3) Az e rendeletben megállapított támogatások lakossági folyószámlára utalással, pénztári kifizetéssel nyújthatóak.

(4) Amennyiben a jogosultság az ellátás folyósításának időtartama alatt szűnik meg, a megszűnés hónapjában a támogatást teljes összegben kell folyósítani.

(5) A III. Fejezetben meghatározott feltételek hiányában, vagy a III. Fejezet megsértésével nyújtott szociális ellátást a jegyző megszünteti, továbbá az ellátást jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vevőt kötelezi

a) a pénzbeli szociális ellátás visszafizetésére,

b) természetben nyújtott szociális ellátás esetén a szolgáltatásnak megfelelő pénzegyenérték megfizetésére.

(6) Az (5) bekezdésben meghatározott esetben a kérelmező részére hat hónapig – a rendkívüli települési támogatás kivételével – a III. Fejezet szerinti támogatás nem nyújtható.

III. Fejezet

Települési támogatás

1. Átruházott hatáskörök

5. § (1) A Képviselő-testület a jegyzőre ruházza át a következő települési támogatásokról szóló döntést:

a) közgyógyellátási célú települési támogatás,

b) lakhatási célú települési támogatás,

(2) A Képviselő-testület a polgármesterre ruházza át a következő települési támogatásokról szóló döntést:

a) gyermekétkeztetési célú települési támogatás,

b) időskorúak települési támogatása,

c) kegyeleti célú települési támogatás,

d) óvodáztatási települési támogatás,

e) tanévkezdési célú települési támogatás,

f) rendkívüli települési támogatás,

g) speciális célú étrendre szoruló gyermekek támogatása.

2. Gyermekétkeztetési célú települési támogatás

6. § (1) Az általános iskolai, az óvodai és a bölcsődei étkezési térítési díjak viseléséhez nyújtott települési támogatás a gyermekétkeztetési célú települési támogatás.

(2) A mezőzombori székhelyű köznevelési intézmény tanulójának szülője tárgyév szeptember 15-ig beérkezett kérelmére induló eljárásra természetbeni szociális ellátás formájában gyermekétkeztetési célú települési támogatásban kell részesíteni legfeljebb nevelési év végéig azt a szülőt, akinek

a) gyermeke az általános iskolai, az óvodai étkezési térítési díjból más módon legfeljebb 50%-os kedvezményben részesül,

b) akinek a háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 120.000 forintot.

(3) A gyermekétkeztetési célú települési támogatás mértéke az általános iskolai, az óvodai étkezési térítési díj legfeljebb 100%-áig történő kiegészítéséhez szükséges összeg.

3. Időskorúak települési támogatása

7. § (1) Az időskorú polgárok életkörülményeinek javításához nyújtott települési támogatás az időskorúak települési támogatása.

(2) Kérelemre időskorúak települési támogatására jogosult,

a) aki a tárgyév december 31. napjáig betölti, vagy betöltötte a 65. életévét,

b) akinek a háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a 285.000 forintot nem haladja meg.

(3) Az időskorúak települési támogatása 10.000 forint, melyet az idősek világnapját megelőző harmadik hét első napja és az idősek világnapja között kell folyósítani.

(4) Az időskorúak települési támogatás iránti kérelem tárgyév szeptember 1. napjáig terjeszthető elő.

4. Kegyeleti célú települési támogatás

8. § (1) Az elhunyt hozzátartozó eltemetéséhez nyújtott egyszeri települési támogatás a kegyeleti célú települési támogatás.

(2) A kegyeleti célú települési támogatást a haláleset időpontjában mezőzombori állandó lakóhellyel rendelkező elhunytnak a haláleset időpontjában mezőzombori állandó lakóhellyel rendelkező hozzátartozója – beleértve a temetésről gondoskodó más személyt is – részére kell megállapítani, ha

a) az elhunyt temetéséről gondoskodott,

b) a háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 250.000 forintot.

(3) A kegyeleti célú települési támogatás iránti kérelemhez mellékelni kell

a) az eltemettető és a vele közös háztartásban élők jövedelmét igazoló jövedelemigazolást,

b) a temetési számlákat,

c) a halotti anyakönyvi kivonat másolatát,

d) a temetési szolgálat elvégzéséhez meghatározott összeg megfizetéséről szóló igazolást.

(4) A kegyeleti célú települési támogatás összege 30.000 Ft.

(5) A kegyeleti célú települési támogatás iránti kérelmet a haláleset anyakönyvezését követő 60 napon belül lehet benyújtani.

5. Közgyógyellátási célú települési támogatás

9. § (1) A gyógyszerkiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás a közgyógyellátási célú települési támogatás.

(2) Közgyógyellátási célú települési támogatást kell megállapítani annak a személynek,

a) akinek a háztartásában az egy főre számított havi nettó jövedelme nem éri el a 114.000 forintot, egyedül élő esetén a 150.000 forintot és a kérelmező havi gyógyszerköltsége meghaladja a 10.000 forintot és

b) nem jogosult az Szt. szerinti alanyi közgyógyellátásra.

(3) A közgyógyellátási célú települési támogatás a kérelem benyújtását követő hónap első napjától hat havi időtartamra kerül megállapításra. A közgyógyellátási célú települési támogatás iránti kérelem a jogosultság időtartama alatt, annak lejártát megelőző 30. naptól nyújtható be.

(4) A jogosult számára kizárólag a személyes szükségletének kielégítéséhez szükséges gyógyító ellátás rendelhető.

(5) A havi rendszeres gyógyszerszükségletet a háziorvos igazolja.

(6) Az igazolás tartalmára az Szt. 50/A. § (3) bekezdése az irányadó.

(7) A közgyógyellátási célú települési támogatás összege havi 10.000 forint.

6. Lakhatási célú települési támogatás

10. § (1) A lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatás a lakhatási célú települési támogatás.

(2) A lakhatási célú települési támogatásra jogosult az a szociálisan rászoruló személy, ahol a család egy főre számított havi nettó jövedelme nem haladja meg a 120.000 forintot és a kérelmező lakókörnyezetének rendezettsége a (6) bekezdésben foglaltak szerint biztosított.

(3) A lakás fenntartásával kapcsolatos kiadások körén a lakbér, közös költség, villanyáram, víz-szennyvíz, gázfogyasztás, szemét szállítási díj költségeit kell érteni.

(4) A támogatást legfeljebb 12 hónapra, de legfeljebb a lakáshoz kapcsolódó jogviszony időtartamára, a kérelem benyújtását követő hónap 1. napjától kell megállapítani, melynek havi összege 5.000 forint. A támogatásra ingatlanonként egy személy jogosult.

(5) A kérelemhez csatolni kell:

a) az igénylő családja jövedelmére vonatkozó igazolásokat,

b) a háztartás rezsiköltségét igazoló, a kérelem benyújtását megelőző egy hónapnál nem régebbi számlát, bizonylatot, bérleti szerződést, vagy a lakáshasználatát megállapító jogerős bírósági végzést.

(6) A kérelem benyújtója a lakókörnyezete rendezettségét köteles az alábbiak szerint biztosítani:

a) a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységekről szóló 1/1986. (II. 21.) ÉVM–EüM együttes rendelet 6. § (1) bekezdés a)–b) pontjainak teljesítésével a kérelmező vagy jogosult által életvitelszerűen lakott ház udvara, kertje, az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában egy méter széles területsáv, továbbá ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület), továbbá a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai

aa) gyommentesítésével,

ab) fűnyírásával,

ac) kaszálásával,

ad) sepregetésével,

ae) hó- és síkosság-mentesítésével, valamint

af) más alkalmas módon történő tisztán tartásával,

b) a kérelmező vagy jogosult által életvitelszerűen lakott ingatlan higiénikus állapotának a szemét gyűjtésére és tárolására rendelkezésre álló, rendeltetésszerűen használt, a hulladékszállítást végző szolgáltató által elfogadott hulladéktároló edény elhelyezésével, valamint az ingatlan hulladéktól való teljes mentesítésével,

c) az igénylő által életvitelszerűen lakott ingatlan összképének esztétikus állapotáról való gondoskodással,

d) a fertőző betegségek és járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998.(VI.3.) NM rendelet 36. § (4) bekezdése szerinti egészségügyi kártevők elleni védekezéssel.

(7) A lakókörnyezet rendezettségének biztosítását környezettanulmány készítésével kell igazolni.

(8) A támogatás folyósítását meg kell szüntetni:

a) ha a támogatott lakcíme a támogatás folyósítása alatt megváltozik,

b) a támogatott elhalálozott,

c) a támogatott, valamint a háztartásában élő személyek jövedelmi, vagyoni viszonyában – e támogatási formára irányadó jövedelemhatárt érintő – változás következik be, a változás hónapját követő hónap 1 napjától.

d) a lakókörnyezet rendezettsége nem biztosított.

7. Óvodáztatási célú települési támogatás

11. § (1) Az óvodáztatással összefüggő költségek enyhítéséhez nyújtott települési támogatás az óvodáztatási célú települési támogatás.

(2) Óvodáztatási célú települési támogatás állapítható meg kérelemre a nevelési év kezdetén az óvodás gyermeket nevelő szülőnek vagy törvényes képviselőnek, aki a településen életvitelszerűen él és a településen bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.

(3) Az óvodáztatási célú települési támogatásra jogosult az a kérelmező akinek a háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a 170.000 forintot nem haladja meg.

(4) A rendkívüli óvodáztatási támogatás gyermekenkénti összege 10.000 forint.

8. Tanévkezdési célú települési támogatás

12. § (1) Az iskolakezdési költségek enyhítéséhez nyújtott települési támogatás a tanévkezdési célú települési támogatás.

(2) Kérelemre induló eljárásra tanévkezdési célú települési támogatás állapítható meg

a) alapfokú oktatási intézményben tanulmányokat végző tanuló után a szülőnek, vagy

b) a középfokú oktatási intézményben, nappali tagozaton tanulmányokat folytató tanuló után a szülőnek, vagy

c) a középfokú oktatási intézményben, nappali tagozaton tanulmányokat folytató nagykorú tanulónak, vagy

d) felsőoktatási intézményben, nappali tagozaton, felsőoktatási szakképzés keretében, továbbá alap-, osztatlan, vagy mesterképzésben tanulmányokat folytató hallgatónak.

(3) A tanévkezdési célú települési támogatás azoknak nyújtható, akiknek a háztartásában az egy főre számított havi nettó jövedelme a 200.000 forintot nem haladja meg.

(4) A kérelmeket augusztus 1. és október 15. között lehet benyújtani.

(5) A tanévkezdési célú települési támogatás iránti kérelemhez csatolni kell a tanulói vagy hallgatói jogviszonynak a támogatás iránti kérelem évére kiállított igazolását.

(6) A tanévkezdési célú települési támogatás pénzben nyújtható, mértéke tanulónként, hallgatónként 20.000 forint.

9. Rendkívüli települési támogatás

13. § (1) A polgármester rendkívüli települési támogatást állapít meg a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személy részére, aki önmaga vagy családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni, vagy alkalmanként jelentkező, nem várt többletkiadásai miatt anyagi segítségre szorul, így különösen

a) tartós betegség vagy rokkantság miatt jelentős jövedelem-kiesése következett be, vagy

b) elemi kár miatt, vagy sérelmére elkövetett bűncselekményből, vagy szabálysértésből anyagi kára keletkezett, vagy

c) nyugdíj vagy a megváltozott munkaképességű személyek részére folyósított ellátás kifizetése a jogosultság megállapításának elhúzódása miatt késik, vagy

d) legfeljebb 3 havi közüzemi díjhátraléka, lakbérhátraléka halmozódott fel, melyet önerőből nem tud kiegyenlíteni, vagy

e) nagyobb összegű, váratlan vagy előre tervezhető kiadásai vannak, amelyeket önerőből nem tud kiegyenlíteni, vagy

f) egészségügyi vizsgálaton, felülvizsgálaton nem tud megjelenni, vagy hatósági ügyeit nem tudja intézni, mert az útiköltség megfizetésére nem képes, vagy

g) gyermek nevelésével, gondozásával, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartáshoz, a gyermek családba történő visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadásai keletkeztek, vagy

h) magának, vagy gyermekének akut megbetegedése esetén az orvos által felírt gyógyszert, vagy a szükséges gyógyászati segédeszközt kiváltani nem képes.

(2) Az (1) bekezdés szerinti rendkívüli települési támogatás éves összege egy személy részére a 100.000 forintot nem haladhatja meg.

10. Speciális étrendre szoruló gyermekek támogatása

14. § (1) Az Önkormányzat – kérelemre - támogatást biztosít, táplálék allergiájuk vagy más alapbetegségük miatt speciális étrendre szoruló 18 év alatti gyermek részére, egészségügyi állapotához igazodó étkeztetés elősegítése érdekében, ahol a család egy főre számított havi nettó jövedelme nem haladja meg a 171.000 forintot.

(2) A támogatást 12 hónapra, de legfeljebb a 18. életév betöltésének időpontjáig, a kérelem benyújtásának hónapjától kell megállapítani, melynek havi összege gyermekenként 10.000 forint.

(3) A kérelemhez csatolni kell:

a) a család/ kérelmező jövedelmére vonatkozó igazolásokat,

b) orvosi, szakorvosi igazolás a speciális diéta szükségességéről.

IV. Fejezet

Köztemetés

15. § (1) A Képviselő-testület a köztemetésről való döntést a polgármesterre ruházza át.

(2) Kérelemre a polgármester gondoskodik Mezőzombor közigazgatási területén elhunyt személy közköltségen történő eltemettetéséről az Szt. 48. § (1) bekezdés a)–b) pontjaiban meghatározott esetekben.

(3) Az eltemettetés költsége nem haladhatja meg a 200.000 forintot.

(4) Kérelemre a polgármester az eltemettetésre köteles személy részére a köztemetés költségeinek megtérítését legfeljebb 12 havi részletben engedélyezheti, valamint a megtérítési kötelezettsége alól részben vagy egészben mentesítheti, ha a kérelmező háztartásában az egy főre számított havi nettó jövedelme nem haladja meg a 142.000 forintot.

V. Fejezet

Személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatások és ellátások

11. Alapszolgáltatások és ellátások

16. § (1) Az Önkormányzat a következő személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatásokat biztosítja:

a) étkeztetés,

b) házi segítségnyújtás,

c) családsegítés,

d) időskorúak nappali ellátása.

(2) Az Önkormányzat a következő személyes gondoskodást nyújtó ellátásokat biztosítja:

a) intézményi gyermekétkeztetés,

b) szünidei gyermekétkeztetés,

c) gyermekjóléti szolgálat.

(3) Az Önkormányzat a házi segítségnyújtást a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás útján biztosítja.

(4) Az szociális alapszolgáltatás megszűnik, ha az igénylő

a) a térítési díjat két hónapon keresztül nem fizeti ki,

b) a szolgáltatást egy hónapon keresztül nem veszi igénybe,

c) elhalálozik,

d) kéri az ellátás megszüntetését.

12. A szolgáltatásokért és ellátásokért fizetendő térítési díjak általános szabályai

17. § (1) A térítési díj ellenében nyújtott szolgáltatások intézményi térítési díját a Képviselő-testület külön önkormányzat rendeletben kerül határozza meg.

(2) A térítési díj befizetése havonta történik, melynek megvalósulását az intézményvezető ellenőrzi. A befizetés elmulasztása esetén az intézményvezető 15 napos határidő megjelölésével a fizetésre kötelezett személyt írásban hívja fel az elmaradt térítési díj befizetésére. A határidő eredménytelen eltelte esetén az intézményvezető nyilvántartásba veszi a kötelezett nevét, lakcímét és a fennálló díjhátralékot.

(3) Az intézményvezető a nyilvántartott díjhátralékról negyedévenként tájékoztatja a polgármestert és javaslatot tesz a térítési díjhátralék behajtása vagy a behajthatatlan hátralék törlése érdekében.

13. Étkeztetés

18. § (1) Az Önkormányzat az Szt. 62. §-ában meghatározottak részére napi egyszeri meleg étkeztetéséről gondoskodik.

(2) Étkeztetésben azon személy részesülhet, aki a 65. életévét betöltötte, vagy aki az Szt. 62. § (1) bekezdésében foglaltakat a (3) bekezdés szerint igazolja.

(3) Étkeztetésre való rászorultság igazolására a következő 30 napnál nem régebbi iratokat, nyilatkozatokat lehet elfogadni:

a) igazolást az egészségi állapotról, mely szerint a kérelmező önellátásra részben képes vagy nem képes,

b) pszichiáter vagy neurológus szakorvosi szakvéleményt a fennálló betegségről,

c) szakvéleményt a szenvedélybetegség fennállásáról,

d) súlyos fogyatékosság igazolására szolgáló szakvéleményt,

e) személyi okmányt azon személyek esetében, akik az Szt. 4. § (2)–(3) bekezdései szerint hajléktalannak minősülnek.

(4) Az ételt a jogosult elsősorban maga szállítja el.

(5) A házhoz szállított ebéd térítési díját a szállítási költség összegével növelve kell megállapítani.

(6) Az étkezés esetében a személyi térítési díj megfizetése alól mentesül, akinek havi jövedelme a 28500 forintot nem haladja meg. A 28500 forintot meghaladó jövedelmek esetén fizetendő térítési díjat külön önkormányzati rendelet határozza meg.

(7) A térítési díjat a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig, az igénybevétel alapján kell megfizetni.

(8) Ha az ellátást betegség vagy más ok miatt a jogosult nem kívánja igénybe venni, ezt az intézményvezetőnek legalább két munkanappal korábban írásban vagy telefonon be kell jelenteni.

(9) A házhoz szállítást az önkormányzat személyi és tárgyi kapacitásának erejéig biztosítja.

14. Családsegítés

19. § (1) A családsegítés személyes megkeresésre – külön eljárás nélkül – történik.

(2) Külön eljárás nélkül az ellátást igénylő azonnali ellátásáról kötelezően kell gondoskodni, ha az ellátást igénylő az életét, testi épségét veszélyeztető helyzetben van és annak elhárítása más módon nem lehetséges.

(3) Külön eljárás keretében a következő esetekben biztosítható ellátás:

a) az ellátást igénylő időszakosan létfenntartási gondokkal küzd,

b) egészségi állapotromlása miatt azonnali ellátása indokolt.

VI. Fejezet

Szociálpolitikai kerekasztal

20. § (1) Elsősorban a szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározott feladatok megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérésére, valamint a település szociális kérdéseinek megvitatására, a szociális ügyekben érintett szereplők egyeztetésére helyi szociálpolitikai kerekasztal működik.

(2) A helyi szociálpolitikai kerekasztal tagjai:

a) a polgármester,

b) a jegyző,

c) a képviselő-testület szociális hatáskört gyakorló bizottságának elnöke,

d) a Családsegítő intézményvezetője,

e) a háziorvos,

f) a védőnők,

g) a Mezőzombori Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke,

h) a mezőzombori székhelyű köznevelési intézmények vezetői.

(3) A helyi szociálpolitikai kerekasztal ülésére, amennyiben az ügyek indokolják a (2) bekezdésen túl más helyi szereplők – különösen az önkormányzati képviselők, az egyházközségek képviselői, a civil szervezetek képviselői, más szakértők – is meghívhatóak.

(4) A helyi szociálpolitikai kerekasztal elnöke a polgármester, aki összehívja és vezeti a helyi szociálpolitikai kerekasztal ülését. A helyi szociálpolitikai kerekasztal elnökét annak titkáraként a jegyző helyettesíti.

(5) A helyi szociálpolitikai kerekasztal évente legalább egy ülés tart.

VII. Fejezet

Záró rendelkezések

21. § (1) E rendelet rendelkezéseit a hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(2) Hatályát veszti a pénzben és természetben nyújtható szociális ellátásokról szóló 3/2015.(III.2.) önkormányzati rendelet.

22. § Ez a rendelet 2023. február 1-jén lép hatályba.