Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013 (IX.16.) önkormányzati rendelete

A köztisztasági tevékenységről és a közterületek rendjéről szóló 9/2007.(V.25.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 09. 17- 2013. 09. 17

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013 (IX.16.) önkormányzati rendelete

A köztisztasági tevékenységről és a közterületek rendjéről szóló 9/2007.(V.25.) rendelet módosításáról1

2013.09.17.

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4)-(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. § A rendelet az alábbi 31/A. §-sal egészül ki:

„(1) A mozgóképekről szóló 2004. évi II. törvény szerinti filmalkotás forgatása céljából történő közterület használat érvényes hatósági szerződés alapján történhet.

(2) Filmforgatás nem engedélyezhető az Önkormányzat megbízása alapján közterületre szervezett önkormányzati rendezvények időtartamára, illetve területére.

(3) A filmforgatás céljából történő közterület-használatához a hozzájárulás megadását követően a filmforgatást akadályozó, a kérelmezőnek fel nem róható, valamint a rendkívüli természeti események elhárulását követő 10 napon belül a kérelmező számára a közterület-használatot biztosítani kell.

(4) A filmforgatás céljából történő közterület-használat során a használó az alábbi egyéb feltételeket köteles betartani:

a) a használat teljes időtartama alatt köteles a használt közterületet tisztán és rendben tartásáról folyamatosan gondoskodni,

b) a zöldterületet köteles kíméletesen használni,

c) 22 óra utáni forgatás esetén a használt területre vonatkozó zajvédelmi előírásokat betartani,

d) a használat megszűnését követően a területet eredeti állapotával legalább egyenértékűen helyreállítani, az esetlegesen okozott környezetszennyezést megszünteti, a területet kiürített állapotban az önkormányzat részére visszaadni.

(5) Filmforgatás céljából történő közterület-használatra nem adható engedély:

a) bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtti várakozó helyek területére,

b) egészségügyi területi ellátási kötelezettség teljesítésére, rendelők közelében biztosított parkolóhelyek területére,

c) mozgáskorlátozottak részére kijelölt parkolóhelyek területére.

(6) A filmforgatás céljából történő közterület-használatért a forgatási helyszín és kiszolgálás esetén 500 Ft/m2/nap, stáb parkolása esetén 300 Ft/m2/nap közterület használati díjat kell fizetni, egy összegben az önkormányzat számlájára történő átutalással.

(7) Amennyiben a filmforgatás céljából történő közterület-használat a hatósági szerződésben foglaltaktól eltér, vagy annak hiányában jogellenesen történik, úgy a használó a meghatározott díjtételek figyelembe vételével kiszámított díj kétszeresét köteles megfizetni.

(8) A filmforgatás céljából történő közterület-használatra nem terjednek ki e rendelet más célú közterület-használatra - különösen a díjszámításra, kérelem benyújtására, az engedélyezésére - vonatkozó rendelkezései.”

2. § Jelen rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2013. szeptember 18. napjával.