Taktaharkány Nagyközség Képviselő-testületének 3/2016 (I.26..) rendelete

az önkormányzati képviselők és a bizottságok nem képviselő-testületi tagjai tiszteletdíjáról szóló 15/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 27- 2016. 01. 27

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

3/2016. (I. 26.) önkormányzati rendelete


az önkormányzati képviselők és a bizottságok nem képviselő-testületi tagjai tiszteletdíjáról szóló 15/2014. (X. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról




1. § (1) Az önkormányzati képviselők és a bizottságok nem képviselő-testületi tagjai tiszteletdíjáról szóló 15/2014. (X. 20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 4. § (1)–(2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„4. § (1) A képviselő, és a bizottság nem képviselő tagja a tárgyhónapra járó tiszteletdíjra nem jogosult, ha azon a bizottsági ülésen, melynek tagja, a tárgyhónapban nem vesz részt és hiányzásának okát a tárgyhónap utolsó napjáig nem igazolja.

(2) A képviselő a tárgyhónapra járó tiszteletdíjra nem jogosult, ha a Képviselő-testület ülésén a tárgyhónapban nem vesz részt és hiányzásának okát a tárgyhónap utolsó napjáig nem igazolja.”

(2) A rendelet 4. §-a az alábbi (6)–(7) bekezdéssel egészül ki:

„(6) Ha a képviselő az eskütételét követően három hónapon belül a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdés j) pontjában meghatározottak szerint a kormányhivatal által szervezett képzésen nem vett részt, tiszteletdíjra addig nem jogosult, amíg a képzésen való részvételéről szóló tanúsítványt a polgármesternek be nem mutatja.

„(7) A képviselő részére – kérelmére – a Képviselő-testület a (6) bekezdés alkalmazása alól felmentést adhat a képzés időpontjáig, ha a képviselő részére a kormányhivatal igazolást ad a soron következő képzés időpontjáról, melyre a képviselő jelentkezett.”


2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Taktaharkány, 2016. január 25.



                       Dr. Szemán Ákos                                                Dr. Béni Gyula

                           polgármester                                                           jegyző