Taktaharkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2017 (I.17.) rendelete

A közfoglalkoztatásban való részvétel helyi feltételeiről

Hatályos: 2017. 01. 18- 2017. 12. 18

Taktaharkány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 12. pontjában, valamint a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CVI. törvény 1. § (4a) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:



1. § A rendelet hatálya kiterjed a Taktaharkányban állandó lakóhellyel rendelkező, valamint Taktaharkány Nagyközség Önkormányzatával, továbbá a Taktaharkányi Településüzemeltetési Nonprofit Kft.-vel közfoglalkoztatási jogviszonyban álló közfoglalkoztatottakra.


2. § (1) A közfoglalkoztatott a lakókörnyezete rendezettségét a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 35/2016. (XI. 4.) önkormányzati rendelet 3. §-a szerint köteles biztosítani.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott kötelezettségek teljesítését a jegyző ellenőrzi. Amennyiben a közfoglalkoztatott a kötelezettségét nem teljesíti, a jegyző kezdeményezi az álláskereső három hónap időtartamra történő kizárását a közfoglalkoztatásból.


3. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a közfoglalkoztatásban való részvétel helyi feltételeiről szóló 9/2015. (III. 17.) önkormányzati rendelet.



Taktaharkány, 2017. január 16.



                       Dr. Szemán Ákos                                                Dr. Béni Gyula

                            polgármester                                                            jegyző