Tarcal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (III. 1.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 02

Tarcal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2024. (III. 1.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.03.02.
az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Tisztelt Képviselő-testület!
Az államháztartásról szóló CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 24. § (3) bekezdése előírja, hogy a jegyző által elkészített költségvetési rendelet-tervezetet a polgármester február 15-ig nyújtja be a képviselő-testületnek, amennyiben a központi költségvetésről szóló törvényt az Országgyűlés a naptári év kezdetéig elfogadta.
A költségvetési rendelet alapját képezi Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény, valamint a kapcsolódó jogszabályi változások. Továbbra is hatályban van módosításokkal a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény és annak végrehajtásáról szóló 353/2011. (XII.30.) kormányrendelet.
A költségvetés készítésével kapcsolatos alapvető előírásokat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.), a részletszabályokat az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet határozza meg. A költségvetési rendelet mellékleteit képező táblák struktúrája megfelel a jelenleg hatályos államháztartási számviteli rendszerre vonatkozó jogszabályoknak, amelyek egyik lényeges eleme a rovatrend szerinti tervezés és elszámolás.
A 2024. évi költségvetés tervezésénél számba vettük mindazon bevételeket és kiadásokat, amelyek az Önkormányzat tevékenységével kapcsolatosak, jogszabályon alapulnak, szerződési, megállapodási (különösen többéves) kötelezettségen alapulnak, vagy a tapasztalatok alapján rendszeresen előfordulnak, illetve az Önkormányzat vagyonának hasznosításával függenek össze
Bevételek
A helyi önkormányzatok központi költségvetési támogatási rendszere 2024. évben is az önkormányzati feladatellátáshoz igazodó, feladatalapú támogatási rendszerben történik. A működési célú támogatások az önkormányzat törvényi előírás alapján ellátandó kötelező feladataihoz biztosítanak bevételi forrást a központi költségvetésből. A tervezett bevételek nagyobb részben az egyes mutatók figyelembevételével igényelt, a központi kormányzat részéről jóváhagyott támogatásokat tartalmazzák.
Az általános támogatáson belül külön jelenik meg az önkormányzati hivatal támogatása, a legtipikusabb településüzemeltetési feladatok, illetve az egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása. Az önkormányzati hivatal tekintetében a támogatási elv nem változik, a számítási mód alapján az alacsonyabb adóerő-képességű tagtelepülések után magasabb összegű támogatást biztosít a központi költségvetés. A fajlagos összeg tovább emelkedik: 5 537 000 forint/főről 6 633 500 forint/főre.
Normatív finanszírozás bevételeinek összefoglalása

Megnevezés

Eredeti előirányzat (Ft)

1. A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen

95 707 256

2. A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

111 615 260

3. A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

114 058 115

4. Intézményi gyermekétkeztetés támogatása

45 217 824

4. A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 167 631

Összesen

372 766 086

A 2023. december 1-jével megemelkedett minimálbér és garantált bérminimum 2024. évi kezelésére a 2024. évi költségvetési törvény 20. § (4) bekezdése alapján az államháztartásért felelős miniszter a jogszabály vagy kormányhatározat alapján járó többlet személyi juttatásoknak és az azokhoz kapcsolódó munkaadókat terhelő járulékoknak és szociális hozzájárulási adónak a kifizetése érdekében a 2. melléklet, 7. melléklet és 8. melléklet szerinti támogatási jogcímek fajlagos összegeit megemelte. Ezen intézkedés alapján történt a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény szerinti illetményemelés és az egyéb bérintézkedésekhez szükséges források 2024. évi biztosítása is.
A költségvetés tervezése során áttekintettük 2024. évi feladatainkat, felmértük azok forrás és létszámigényét, az ezekhez fedezetül szolgáló bevételeinket az előző évek adatai alapján terveztük meg. Figyelemmel voltunk azon önkormányzati elvárásra, hogy a község működőképességét fenntartsuk, az önkormányzat kötelező feladatait és az önként vállalt feladatokat legalább az előző évi szinten teljesítsük. Az előzőeken túl, kiemelt feladatunk a rendelkezésre álló pályázati források maximális kihasználása.
A korábbi évekhez hasonlóan a működési költségvetési bevételek között szerepelnek a közhatalmi bevételek. A közhatalmi bevételek a kötelező és az önként vállalt feladatok finanszírozásához egyaránt hozzájárulnak. A közhatalmi bevételek 2023. évben jelentősen meghaladták a 2022. évit, mely növekedés a vállalkozások 2022.évi bevételnövekedéséből ered. A 2024. évi bevételek nagyságát ennek megfelelően terveztük.
A működési bevételek között a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a különféle étkeztetések díjából származó bevételeket, az ingatlanok bérbeadásából származó bevételeket, a továbbszámlázott szolgáltatások díjbevételeit, valamint ezek ÁFA tartalmát terveztük meg.
A felhalmozási célú támogatások között azokat a pályázati támogatások szerepeltetjük, melyek vonatkozásában az önkormányzat pozitív elbírálásban részesült, illetve támogatói okirattal rendelkezik. A rendelkezésre álló információk szerint 6.000 eFt-ot került tervezésre, mely a Magyar Falu Programban benyújtott temető, urnafal bővítésének támogatása.
Felhalmozási bevételként ingatlanértékesítés került tervezésre, 10.000 eFt értékben.
Az önkormányzat finanszírozási bevételként a 2023. évi maradvány igénybevételét tervezi. Az önkormányzat 2023. évi várható működési és felhalmozási célú maradványának összegét az előző év költségvetési és finanszírozási egyenlege alapján terveztük (tényleges megállapítása és elfogadása a zárszámadási rendelet elfogadásakor történik meg).
Kiadások
A személyi juttatások részeként mind az önkormányzat, mind az intézmények tekintetében a törvény szerinti illetményeket, munkabéreket az engedélyezett létszámkeretek, illetve a munkaszerződések figyelembevételével terveztük. A 2024. évi tervezett előirányzat a 2023. évi eredeti előirányzathoz képest növekedést mutat, amely növekedés többek között a következő tényezőkre vezethető vissza:
2024. évi tervezett előirányzatok tartalmazzák a minimálbér és a garantált bérminimum 2023. december 1-jei emelését /a minimálbér 232.000.- Ft-ról 266.800.-Ft-ra, a garantált bérminimum 296.400.- Ft-ról 326.000.- Ft-ra/
a tervezés során figyelembevettük az egyes ágazati pótlékok összegét.
Tarcal Közös Önkormányzati Hivatal
A hivatal kiadásai az általánosan ismertetett elveknek megfelelően kerültek megtervezésre, jubileumi és nyugdíjba vonulási jutalommal, továbbá 2024. március hónaptól a köztisztviselők átlagosan 10,5 %-os béremelését tartalmazó előirányzattal, valamint nettó 273.000,-ft/fő cafetéria összeggel. A hivatal állományában 2024. évben személyi változások várhatóak. Ehhez kapcsolódóan előzményként fontos megemlíteni, hogy 2023-ban 1 fővel növekedett a köztisztviselői létszám, így jelenleg 10 fő a köztisztviselők létszáma. Az érintett dolgozó korábban önkormányzathoz tartozó egyéb jogviszonyban látott el feladatokat. 1 fő köztisztviselő 2024. február 01. napjától betegszabadságon van, gyermeket vár. Várható továbbá, hogy 2024. július hónaptól 1 fő köztisztviselő a nők 40 éves szolgálati idejével nyugállományba vonul. Természetesen munkaköre nem szűnik meg, a létszám feltöltésre kerül, tehát a bérrel és hozzá kapcsolódó járulékkal teljes 2024. évre tervezünk. A működéshez szükséges alapvető 2023. évi bázisadatokon alapuló kiadás mértékkel terveztünk. A dologi kiadások előirányzata fedezetet nyújt közüzemi költségekre, szakértői megbízási díjakra, az alapfeladat ellátásához szükséges tárgyi infrastruktúra fenntartására.
Kikelet Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde, Konyha és Étkezde
Az óvoda köznevelési feladatának ellátásához rendelt humán erőforrás tekintetében a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény, és a vonatkozó rendelkezésekkel összhangban terveztünk.
A központi költségvetés az óvodapedagógusok illetményének emeléséhez szükséges fedezetet biztosította, amely kizárólag a bér és járulék kifizetésére fordítható.
A köznevelési foglalkoztatottak óvodapedagógusok átlagbére 2023. évhez képest 2024. évben jelentősen növekedett.
A működési kiadások drasztikus emelésével nem számolunk, a tavalyi bázisadattal terveztünk, a dologi kiadok között bruttó 40.640,-ft/fő/év munkaruha juttatás biztosításával.
A bölcsődére kapott központi támogatás sajnos nem fedezi a személyi juttatások és járulékai előirányzatát, ezáltal az intézmény működési kiadásaihoz az önkormányzatnak kell fedezetet biztosítani.
Az intézmény tekintetében terveztünk nettó 8.000,-ft/hó/fő cafetéria biztosítását.
Idősek Klubja
A személyi juttatások előirányzat tartalmazza a nettó 8.000,-ft/fő/hó cafetéria összegét, a dologi kiadások esetében a 2023. évi bázisadattal terveztünk.
Eredeti előirányzatban közfoglalkoztatás a jelenlegi közfoglalkoztatási programokban szereplők bére és annak járulékai került tervezésre az önkormányzatnál. A dologi kiadások mértéke minimális, ahogyan már a korábbi években is megszokhattuk. Intézmények tekintetében az Óvodánál és az Idősek Klubjánál került tervezésre közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó személyi juttatás és annak járuléka.
A munkaadókat terhelő járulékok, és szociális hozzájárulási adó előirányzat a személyi juttatások 13%-os, közfoglalkoztatottak esetében 6,5%-os szociális hozzájárulási adó terhét, illetve egyes juttatások személyi jövedelemadó terhét tartalmazza.
A dologi kiadások előirányzata az ismert szerződések, megállapodások, valamint a 2023. évről áthúzódó kötelezettségek, illetve kötelezettségvállalások figyelembevételével tervezett.
Az ellátottak pénzbeli juttatásai a szociális kiadásokat foglalják magukba. Itt kerültek tervezésre a települési támogatások kiadásai, valamint a szociális tűzifa támogatás összege.
A jogszabályi előírásoknak megfelelően, egyéb működési célú kiadások előirányzatok között szerepel a szolidaritási hozzájárulás 2024. évi összege, mely 582.313.-Ft. Itt szerepel még az önként vállalt feladatok között a civil szervezetek részére nyújtandó támogatások összege.
Felhalmozási kiadások között a beruházások és felújítások 2024. évi várható kiadásai szerepelnek. Mindkét kiemelt jogcím főként az önkormányzatnál jelentkezik. Beruházások között a korábbi évekről áthúzódó pályázatok keretében megvalósuló és befejezésre kerülő fejlesztések szerepelnek: az apartmanház kialakítása, borutca kialakításának III. és IV. ütemem, dűlőút fejlesztése II. ütem, tarcali iskola energetikai korszerűsítése, külterületi út fejlesztése, temető-urnafal bővítése, belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztése. Mindezek együttes összege 1.261.081.625.-Ft, fedezete a 2023.évi maradvány összege. Itt szerepel még a Magyar Falu Program keretében elnyert támogatásból megvalósuló urnafal bővítés a temetőn, 6.000.000.-Ft összeggel.
Intézmények tekintetében a Közös Hivatalnál került betervezésre egyéb tárgyi eszköz beszerzés, 500.000.-Ft összegben.
Felújítások kiemelt költségvetési soron a beruházásokhoz hasonlóan, pályázatokból megvalósuló fejlesztések szerepelnek. Befejeződik a művelődési ház felújítása, az önkormányzati konyha fejlesztése, valamint a csapadékvízelvezető-rendszer fejlesztése. Az intézményeknél felújítási kiadások nem szerepelnek a rendelet-tervezetben.
A jogszabályi előírásoknak megfelelően a kiadások között terveztük a 2024. évi államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetésének kötelezettségét.
III. Előzetes hatásvizsgálat
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségnek eleget téve, a tervezett jogszabály valamennyi jelentősnek ítélt hatását tekintve az előzetes hatásvizsgálat eredményéről a tisztelt képviselő-testületet az alábbiak szerint tájékoztatom:
Társadalmi, gazdasági, költségvetési hatások:
A rendelet elfogadásának a város lakosság a tekintetében figyelemmel a foglalkoztatottak és az ellátottak, továbbá az egyes rendelkezések által közvetett joghatással érintettek körére kijelenthető a rendelet társadalmi, gazdasági hatása jelentékeny. A költségvetési hatása éppen a költségvetés létrehozása aktusában található, hiszen a rendelet a helyi önkormányzat működésének és fejlesztései finanszírozásának legfőbb költségvetési alapdokumentuma. A rendelet határozza meg a költségvetés főbb előirányzat csoportjait, a működés és felhalmozás arányait a bevételek kiadások várható mértékét.
Környezeti és egészségi következmények:
A rendeletmódosításnak közvetlen környezeti és egészségi következménnyel nem jár.
Adminisztratív terheket befolyásoló hatásai:
Adminisztratív terheket befolyásoló hatása nincs.
A jogszabály megalkotásának szükségességét, a jogalkotás elmaradásának várható
következményei:
A rendelet elfogadása hiányában az önkormányzat mulasztásos jogsértést követ el, és az Áht. 25. § alapján március 15-ét követően az átmeneti gazdálkodásról rendeletalkotásra kötelezett. Ennek elmaradása esetén az önkormányzat részére járó egyes támogatások folyósítása az államháztartásról szóló törvényben meghatározottak szerint felfüggesztésre kerül.
A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételek:
A jogszabály az önkormányzat és költségvetési szervei részéről többlet személyi, szervezeti és tárgyi feltételt nem igényel.
A jegyző az indokolás közzétételét szükségesnek találja.
Tisztelt Képviselő-testület!
A tervezés alapvető szemlélete az volt, hogy a feladatellátáshoz szükséges működési feltételek biztosítottak legyenek. A költségvetési tervezés gyakorlatának megfelelően továbbra is legfontosabb feladat az önkormányzat fenntartásában álló intézményrendszer működőképességének fenntartása és az önkormányzat kötelező feladatainak ellátása.
Mindezek tekintetében kérem, hogy a Tisztelt Képviselő-testület az előterjesztés szerinti 2024. évi költségvetési rendeletet alkossa meg.
Tarcal, 2024. február 23.

Butta László s.k.

polgármester

Előterjesztést készítette: Bajzáthné Bekényi Zsuzsanna
jegyző