Tokaj Város Képviselő - testülete 12/2015 (VI.25..) önkormányzati rendelete

Az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 6/2015. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2015. 06. 26- 2015. 06. 25

Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének

12/2015. (VI. 25.) önkormányzati rendelete


Az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 6/2015. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosítása


Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 8. pontjában biztosított feladatkörében eljárva, az Ügyrendi és Jogi Bizottság, a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság és a Humánpolitikai és Idegenforgalmi Bizottság véleményének figyelembe vételével a következőket rendeli el:


  1. § Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 6/2015. (II. 13.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 2. §-a az alábbi (3) bekezdéssel egészül ki: „


  1. § (3) Támogatásban részesülhet(nek) az(ok) az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek megfelelő kérelmező(k) is, aki(k) hétvégi házat vásárol(nak), de azt 2 éven belül az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően lakássá átépíti(k), illetve az ingatlan-nyilvántartásban átminősítteti(k).


  1. § A Rendelet az 5. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„5. § (4)          Lakásvásárlás, illetve az 1. § (3) bekezdésében meghatározott esetben a támogatásban részesülő 6 hónapon belül köteles a tulajdonjog bejegyzését tartalmazó határozatot a Tokaji Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Irodáján bemutatni, amennyiben a kérelemhez benyújtott tulajdoni lapon a tulajdonjog bejegyzése iránti kérelem csupán széljegyként szerepelt.”


  1. § A Rendelet az 5. § -a az alábbi (4a) bekezdéssel egészül ki:

„5.§ (4a) Az 1. § (3) bekezdésében meghatározott esetben a támogatásban részesülő a megállapodás aláírásától számított 2 éven belül köteles az ingatlanügyi hatóság lakássá minősítésről szóló határozatát a Tokaji Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Irodáján bemutatni.”


  1. § A Rendelet az 6. § (3) bekezdés a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) a) Használt lakóház vagy használt lakás vásárlása, illetve az 1. § (3) bekezdésben meghatározott esetben


5. § A Rendelet az 7. § (1) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

7.   § (1) A megállapodásban ki kell kötni a támogatás összegének visszafizetését egy összegben, a Ptk. 6:48.§ (1) bekezdése szerinti kamattal együtt, az erre történő felszólítást követő 30 napon belül amennyiben


b.) a támogatott az 5.§ (3),(4), (4a) bekezdéseiben meghatározott igazolási kötelezettségeinek megadott határidőig nem tesz eleget.


6.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napján lép hatályba.




Péterné Ferencz Zsuzsanna                                                                             Posta György

jegyző                                                                                                            polgármester