Tokaj Város Képviselő - testülete13/2016 (VIII.25.) önkormányzati rendelete

a sportolók ösztöndíjáról

Hatályos: 2017. 01. 01

Tokaj Város Önkormányzatának


13/2016.(VIII. 25.) önkormányzati rendelete


a sportolók ösztöndíjáról


Tokaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.A rendelet célja


1.§


E rendelet célja, hogy a Tokaj városhoz kötődő sikeres sportolók felkészülésükhöz - ösztöndíj formájában - anyagi segítséget kapjanak.



2.A rendelet hatálya


2.§


A rendelet személyi hatálya kiterjed minden legalább 5 éve tokaji állandó lakhellyel rendelkező sportolóra, aki olimpiai számban ifjúsági- vagy felnőtt Európa- vagy Világbajnokságon, Olimpián válogatott kerettagként vesz részt és dobogós helyezést ér el. és középfokú vagy felsőfokú tanulói jogviszonnyal rendelkezik.



3. A támogatás formája és mértéke


3.§


(1) Az ösztöndíj összege nettó 100.000 Ft/hónap.

(2) Az ösztöndíj minden év február 1-től a következő év január 31-ig, 1 naptári évre szól.

(3) Az ösztöndíj egyidejűleg több személy részére is megállapítható, az önkormányzat költségvetésében megállapított előirányzat erejéig.



4. A pályázat kiírása és elbírálása


4.§


(1) Az ösztöndíjra vonatkozó pályázatot Tokaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete írja ki minden év január 31-ig. A pályázati felhívást a Tokaji Hírekben és a város honlapján közzé kell tenni.

(2) Az ösztöndíjra vonatkozó pályázatot – a 2. §-ban meghatározott feltételek igazolása mellett - Tokaj Város Polgármesteréhez kell benyújtani.

(3) Pályázni a rendelet 1. mellékletét képező pályázati adatlap kitöltésével, benyújtásával lehet. (4) A pályázatot Tokaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete bírálja el.



5. A támogatás igénybevétele


5.§


(1) A pályázatot elnyert sportolóval Tokaj Város Önkormányzata szerződést köt.

(2) A pályázatot elnyert sportolónak a megállapodás megkötése után minden hónap 15- ig utalja az Tokaji Közös Önkormányzata az esedékes összeget.

(3) A pályázatot elnyert sportoló média megjelenései alkalmával köteles Tokaj városát ruházatán (kitűző vagy ruházaton szereplő felirat alkalmazásával )vagy egyéb reklámozásra alkalmas módon megjeleníteni.



6. A jogosulatlan támogatás


6.§


Ösztöndíjra jogosulatlanná válik az a támogatott, aki neki felróható okok miatt nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeket.



7. A támogatások finanszírozása


7.§


E rendeletben megállapított, sportolók ösztöndíjának finanszírozására az Önkormányzat éves költségvetésében - támogatások körében - kell előirányzatot biztosítani.


8. Záró rendelkezések


8.§


Ez a rendelet 2017. január 1-jén lép hatályba.





Péterné Ferencz Zsuzsanna  sk.                                                         Posta Györgysk.

            jegyző                                                                                    polgármester


Mellékletek