Tokaj Város Képviselő - testülete 2/2017 (III.14..) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 5/2013. (IV.19.) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2017. 03. 15- 2017. 03. 14

Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének

2/2017. (III. 14.) önkormányzati rendelete


az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 5/2013. (IV.19.) önkormányzati rendelet módosítása


Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete – Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 109.§ (4) bekezdésének felhatalmazása alapján, figyelemmel a nemzeti vagyonról szóló 2011.évi CXCVI. törvény 13.§ (1) bekezdésére, valaminta az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva – Tokaj Város Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 5/2015.(II.13.) önkormányzati rendeletben biztosított – véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság, az Ügyrendi és Jogi Bizottság, a Humánpolitikai és Idegenforgalmi Bizottság – véleményének kikérésével – a következőket rendeli el:




  1. § Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának szabályairól szóló 5/2013. (IV.19.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet)  az alábbi 9/C. §-al egészül ki:

„9/C. § A képviselő-testület minősített többséggel mérlegelési jogkörében a 11. §-ban meghatározott vagyonértékelés által megjelölt értéknél  legfeljebb 50%-kal csökkentett vételárat határozhat meg, ha az átruházás  állami közfeladat ellátása érdekében,  intézmény létesítése, működtetése céljából történik. Ebben az esetben nem kell lefolytatni a 8. § (1) bekezdésében meghatározott versenyeztetési eljárást.


2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napján lép hatályba.





Péterné Ferencz Zsuzsanna                                                                 Posta György

jegyző                                                                                               polgármester