Tokaj Város Képviselő - testülete 11/2019 (VIII.30.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2018.(IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 08. 31- 2019. 08. 31

Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének

11/2019.(VIII. 30.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról  szóló 4/2018.(IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról


Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az Ügyrendi és Jogi Bizottság, a Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság és a Humánpolitikai és Idegenforgalmi Bizottság véleményének figyelembe vételével a következőket rendeli el:



  1. § a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról  szóló 4/2018.(IV. 26.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„ (1) Az önkormányzat elnevezése: Tokaj Város Önkormányzat ( a továbbiakban: Önkormányzat)”


  1. § A Rendelet 2. § (3) bekezdésében a „33.§ (1)” szövegrész helyébe a „32.§ (1)” szöveg lép.


  1. § A Rendelet 6. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„ (4) A munkaterv szerinti rendes ülések időpontja, helye: a hónap utolsó csütörtöki napja, 13.00 óra, helye Tokaj, Rákóczi út 54. Az ülések legfeljebb 18.00 óráig tartanak. Kivételesen indokolt esetben a képviselő-testület – minősített többségű szavazattal – dönthet az ülés 18.00 óra utáni folytatásáról.


  1. § A Rendelet 9. §-a a következő (4) bekezdéssel  egészül ki:

„(4) A képviselő-testület a jegyzőre az alábbi hatásköröket ruházza át:

a.)A közterület-használat rendjének szabályozásáról szóló 20/2015. (XII.11.) önkormányzati rendelet alapján a közösségi együttélés alapvető szabályait megsértő magatartások vonatkozásában a közigazgatási bírság kiszabásával kapcsolatos döntést.”


  1. )a helyi környezet védelméről és a település tisztaságáról szóló 6/2016 (IV.1.) önkormányzati rendelete alapján a közösségi együttélés alapvető szabályait megsértő magatartások vonatkozásában a közigazgatási bírság kiszabásával kapcsolatos döntést.”


  1. § A Rendelet 10 § (1) bekezdésének első mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Tokaj városban megválasztásra került a Tokaji Roma Nemzetiségi önkormányzat (továbbiakban: Települési Nemzetiségi önkormányzat), mellyel az önkormányzat megállapodást köt.”


  1. § A Rendelet
  1. 10 § (1) bekezdésében a „ Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész helyébe a „Hivatal” szöveg,
  2.  11 § (6) bekezdésében a „ Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész helyébe a „Hivatal” szöveg,
  3. 15 § (2) bekezdésében a „ Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész helyébe a „Hivatal” szöveg,
  4. 25 § (2) bekezdésében a „ Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész helyébe a „Hivatal” szöveg,
  5. 26 § (2) bekezdésében a „ Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész helyébe a „Hivatal” szöveg,
  6. 35 § (3) bekezdésében a „ Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész helyébe a „Hivatal” szöveg,
  7. 36 § (4) bekezdésében a „ Közös Önkormányzati Hivatal” szövegrész helyébe a „Hivatal” szöveg,

lép.


  1. § A Rendelet 11. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) A képviselő-testület a rendes ülésének, a közmeghallgatásnak, a várospolitikai fórumnak a helyét, időpontját és tervezett napirendjét tartalmazó meghívót legkésőbb az ülést megelőző 5. napon közzéteszi a tokaj.hu honlapon és kifüggeszti a Hivatal hirdetőtáblájára. A rendkívüli ülés helyét, időpontját és tervezett napirendjét tartalmazó meghívót legkésőbb 11. § (3) bekezdésében meghatározott időpontban közzéteszi a tiszaladany.hu honlapon és kifüggeszti Tokaj település közigazgatási határain belül található hirdetőtáblájára.”


  1. § A Rendelet 15 § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Képviselő-testület döntéseit írásos előterjesztés alapján hozza meg, mely csak az illetékes bizottság véleményével tűzhető napirendre. Kivételesen bizottsági vélemény nélkül is megtárgyalásra bocsátható az az előterjesztés, amely a 15.§ (4) bekezdése alapján kerül kiosztásra, illetve előadásra, és az illetékes bizottság az idő rövidsége miatt véleményezésre nem volt összehívható.


  1. § A Rendelet 15 § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A képviselők, vagy a bizottságok az ülést megelőzően legalább 5 nappal írásban kezdeményezhetik az általuk kidolgozott előterjesztés napirendre tűzését. A polgármester köteles napirendre tűzni az előterjesztést.


  1. § A Rendelet 20. § (3) bekezdésében a „24.§ (2)” szövegrész helyébe a „23.§ (2)” szöveg lép.


  1. § A Rendelet 25 § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


(2)A nyilvános ülésről készült  jegyzőkönyvet és az előterjesztéseket a választópolgárok a Hivatalban és a Németi Ferenc könyvtárban tekinthetik meg.

  1. (3)A képviselő-testület nyilvános üléseiről kép- és hangfelvétel készül, mely megtekinthető a Németi Ferenc könyvtárban, valamint lejátszásra kerül az ülés hetének vasárnapján 15.00 órakor a kábeltévén. A képviselő-testület nyilvános üléseiről készült kép- és hanganyag nem selejtezhető, a levéltári átadás határideje 15 év.”


  1. § A Rendelet 26 § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A vagyonnyilatkozatot az Ügyrendi és Jogi bizottság tartja nyilván és ellenőrzi. A képviselő hozzátartozóinak nyilatkozata nem nyilvános, abba csak az ellenőrzést végző bizottság tagjai tekinthetnek be, ellenőrzés céljából.


  1. § Hatályát veszti a Rendelet 36. (3) bekezdése.


  1. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Péterné Ferencz Zsuzsanna                                                                                   Posta György

jegyző                                                                                                                      polgármester