Tokaj Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2021. (VIII. 19.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2019.(XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 08. 20

a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2019.(XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2019.(XI. 29.) önkormányzati rendelet módosítására Demeter Anett a Kulturális, Turisztikai, Nemzetközi kapcsolatokért felelős Bizottság elnöke tett javaslatot a 2021. július 1. napján megtartott képviselő-testületi ülésen. A rendelet módosítása során a megalkotása óta bekövetkezett változások is átvezetésre kerültek.

A rendelet 1. mellékletében az önként vállalt feladatok kiegészítésre kerültek a bölcsődei ellátással.

A rendelet 2. mellékletében szereplő kormányzati funkciókódok kiegészítésre kerültek.

Az 5. mellékletben a Kulturális, Turisztikai, Nemzetközi kapcsolatokért felelős Bizottságának ügyrendje kiegészítésre került az alábbi pontokkal:

16. A bizottság üléseit a képviselő-testület munkaterv szerinti rendes ülésének hetén kedden, 9.00 órakor tartja az önkormányzati hivatal emeleti tanácstermében.

17. Az előterjesztések megtárgyalását követően a bizottsági munka az aktuálkérdések megtárgyalásával folytatódik.

18. A bizottsági ülés nyilvános üléseiről kép- és hangfelvétel készíthető, amelyről a jelenlévőket előzetesen tájékoztatni kell.

A 2. függelékben névváltozás miatt módosításra került a következő két intézmény elnevezése: Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár Tokaji Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde.

A 3. függelékből felszámolási eljárás befejezése miatt törlésre került az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok közül a Talt Energia Kft.