Tokaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 6/2015. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 04. 29
Az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 6/2015. (II. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Az Ügyrendi, Jogi és Humánpolitikai Bizottság 2022. március 24-én megtartott ülésén egy első lakáshoz jutók támogatása iránti kérelem tárgyaláskor a bizottság elnöke részéről megfogalmazódott az első lakáshoz jutók támogatásáról szóló 6/2015. (II. 13.) önkormányzati rendelet vonatkozásában egy módosítási indítvány.
A támogatás odaítélésének egyik feltételeként szerepel a fenti rendelet 5. § (2) bekezdés c) pontjában, hogy lakás vásárlása esetén, a támogatási kérelem beadásától számított 6 hónapon belül kötött, közjegyző által készített vagy ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződést mellékletként a kérelemhez be kell csatolni.
Tekintettel arra, hogy fenti feltétel csak a csatolandó mellékleteknél kerül felsorolásra és a támogatás jogosultsági feltételeinél viszont nem, így a támogatást igénylők körében ez jogbizonytalanságot eredményezhet.
A jogosultsági feltételek egyértelműbbé tétele miatt szükségessé vált a 3. § (4) bekezdésének kiegészítése „a közjegyző által készített vagy ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződés a támogatási kérelem beadásától számított 6 hónapon belül került megkötésre,” mondatrésszel.