Deszk Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Deszk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (III.24.) Önkormányzati rendelete DESZK KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL szóló 11/2006. (VI. 29.) Ör. rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 04. 23- 2014. 04. 23

Deszk Község Önkormányzat Képviselő-testületének

8/2014. (III.24.) Önkormányzati rendelete

Deszk Község HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL

szóló 11/2006. (VI. 29.) Ör. rendelet módosításáról


Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) a bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében Deszk Község Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése, a helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 13. § (1) bekezdésében és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. tv. 6. § (1) és (3) bekezdésében, illetve 13. § rendelkezéseiben meghatározott feladatkörében eljárva, az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (OTÉK) alapján, Deszk Község helyi építési szabályzatáról szóló 11/2006. (VI.29.) Kt. sz. rendelet (továbbiakban: HÉSZ) módosítására  a Csongrád Megyei Kormányhivatal (továbbiakban: CsMK) Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal Állami Főépítész, az Alsó-tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, az Alsó-tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, a  CsMK Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Népegészségügyi Intézet, a CsMK Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a CsMK Közlekedési Felügyelősége, a CsMK Földhivatala, a CsMK Erdészeti Igazgatóság, a CsMK Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság, a Csongrád Megyei önkormányzat,  a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal illetékes bányakapitánysága, az illetékes Nemzeti Park Igazgatóság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékes igazgatósága, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala illetékes Iroda, az illetékes Rendőrkapitányság, a CsMK Szeged Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal, mint I. fokon illetékes építési hatóság, továbbá a szomszédos települések önkormányzatai véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

1. § A  HÉSZ 5. § -a az alábbi (18) bekezdéssel egészül ki:

 „(18) Az épületek utcai (közterületre néző) homlokzatait, továbbá a beépítésre szánt területek legszélső, a településképet meghatározó épületeinek véghomlokzatait – elhelyezkedésüktől függetlenül – igényes formaképzéssel és anyaghasználattal kell kialakítani. Ezeken a helyeken nem engedélyezhető az Ör. 23. § (8) bek. b./ pontjában foglalt „hagyomány- és tájidegen anyagok és színek” alkalmazása”

2. § A  HÉSZ  23. § (8) c./ pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

        „c./ Beültetési kötelezettség: tanyaépítés esetén (HÉSZ 17. § (4) j./ pont), valamint a terv szerint kijelölt helyeken – gazdasági területeken és távlati felhasználásra kijelölt tartalékterületeken – ligetes fásítás létesítendő a 15. § (4) bek. szerinti növényfajok felhasználásával.

        Lakóterületen kijelölt ültetési kötelezettség területén egyszintű (gyepszintű) növényzet telepítendő.

        Beültetési kötelezettségű telekrészen megvalósult zöldfelület az adott telekre vonatkozó minimális zöldfelületbe nem számítható be.”

3. § (1) Jelen rendelet hatálybalépésével az R mellékletét képező SzT-3 terv módosított részlete helyébe e rendelet vonatkozó melléklete lép.

(2) E rendelet a kihirdetését követő 30. napon lép hatályba, a hatálybalépést követő napon hatályát veszti. A rendelet a hatálybalépéskor el nem bírált ügyekben is alkalmazhatók, ha az az érdekeltek számára kedvezőbb.”

                       


            Király László                                                        Dr. Altmayerné Dr. Kocsis Anita                         polgármester                                                                              jegyző

       

        A rendeletet megalkotta Deszk Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. III. 24. napján tartott ülésén.

        Kihirdetve: 2014. március 24-én.

                                                                                              Dr. Altmayerné Dr. Kocsis Anita

                                                                                                                     jegyző