Deszk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (X. 26.) önkormányzati rendelete

a közterület használatáról és a közterület-használati díjról szóló 9/2010. (III. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 27- 2021. 10. 28

Deszk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (X. 26.) önkormányzati rendelete

a közterület használatáról és a közterület-használati díjról szóló 9/2010. (III. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

2021.10.27.

Deszk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A közterület használatáról és a közterület-használati díjról szóló 9/2010. (III. 26.) önkormányzati rendelet 2. § (4) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Nem adható Közterület-használati engedély)

„e) zöldterületekre, ha a tervezett használat az ott lévő növényállományt veszélyezteti vagy növényállomány rongálásával, pusztításával, csonkításával, károsításával jár és elkerülését, megelőzését nem biztosítja, kivéve a területükön húzódó közművek javításához, létesítéséhez nélkülözhetetlen munkálatok végzéséhez, továbbá ha a zöldterület feltöltésére a közterület állapotának rendezése (pl. útpadka megerősítése, ültetett növényzet megóvása) miatt kerül sor.”

2. § A közterület használatáról és a közterület-használati díjról szóló 9/2010. (III. 26.) önkormányzati rendelet 4. §-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A zöldterület feltöltésére vonatkozó közterület-használati engedély iránti kérelemhez az alábbi dokumentumokat kell mellékelni: a tervezett területrendezésről készült 1:50 arányú metszetrajzot és 1 db helyszínrajzot, feltüntetve a környező tereptárgyakat (csapadékvíz elvezető csatorna, növényzet, szolgáltatók oszlopai, járda, stb.) és azok telekhatártól és a tervezett feltöltéstől mért távolságát, az alábbi tartalommal:

a) lejtésviszonyok feltüntetése, a tervezett feltöltés lejtésviszonyaival együtt,

b) a vízelvezetés módjának, helyének feltüntetése, (A felfogott csapadékvíz nem vezethető vissza a járdára – vagy a járdának fenntartott, a telek utcafronti határától merőlegesen mért, és azzal párhuzamos, 1,20 m szélességű közterületre. A járda területén – valamint a járdának szánt területen – a járda és bejáró burkolat min. 1,5 – max. 2,5%-os lejtéssel a közterület felé kell lejtsen.)

c) a kérelmező és a helyszínrajz készítőjének aláírása a helyszínrajzon, és az azon rögzített méretek valódiságának igazolásáról kiállított (tervezői vagy tulajdonosi) nyilatkozaton.”

3. § A közterület használatáról és a közterület-használati díjról szóló 9/2010. (III. 26.) önkormányzati rendelet 7. §-a a következő (6a) bekezdéssel egészül ki:

„(6a) A zöldterület feltöltésére vonatkozó közterület-használati engedélyben ki kell kötni:

a) az érintett ingatlan előtti közterületen fenntartandó zöldterület nagyságát, és

b) a zöldterület feltöltés megvalósításának módját (pl. feltöltés anyaga, szerkezete).”

4. § A közterület használatáról és a közterület-használati díjról szóló 9/2010. (III. 26.) önkormányzati rendelet 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

5. § Hatályát veszti a közterület használatáról és a közterület-használati díjról szóló 9/2010. (III. 26.) önkormányzati rendelet 10. § b) pontja.

6. § Ez a rendelet 2021. október 27-én lép hatályba.

1. melléklet

1. A közterület használatáról és a közterület-használati díjról szóló 9/2010. (III. 26.) önkormányzati rendelet 1. melléklet 1a. pontjában foglalt táblázat a következő „d.)” sor és „e.)” sorral egészül ki:

d.)

Zöldterület feltöltése a közterület állapotának rendezése érdekében

Ft/m2/alkalom

325,-

e.)

Zöldterületen húzódó közművek javításához, létesítéséhez nélkülözhetetlen munkálatok végzése

Ft/m2/nap

325,-