Domaszék község képviselő-testületének 21/2002. (XI.18.) Kt. rendelete

A települési képviselők, bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Hatályos: 2019. 10. 23- 2022. 02. 28

Domaszék község képviselő-testületének 21/2002. (XI.18.) Kt. rendelete

A települési képviselők, bizottsági tagok tiszteletdíjáról

2019.10.23.

Domaszék Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogalkotó hatáskörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 35. § (1) bekezdésének felhatalmazása alapján a települési képviselők, bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló 21/2002. (XI. 18.) Kt. rendeletet alkotja.

1. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzati képviselő részére a képviselői munkája ellátásáért havi 37.000 forint tiszteletdíjat (a továbbiakban: alapdíj) állapít meg.

(2) A Képviselő-testület az (1) bekezdésben megállapított alaptiszteletdíj 2004. július hónapra nem jár.

2. § (1) A Képviselő-testület valamennyi – így az Ügyrendi, a Pénzügyi és Gazdasági, valamint a Humán valamint a Településfejlesztési és - üzemeltetési – Bizottságának elnöke az alapdíjon felül havi 11.000 forint tiszteletdíjra jogosult.

(2) A bizottságok képviselő tagja az alapdíjon felül havi 6.000 forint tiszteletdíjra jogosult.

(3) Amennyiben a képviselő kettő bizottság tagja, úgy az alapdíjon felül havi 12.000 forint tiszteletdíjra jogosult.

(4) A nem képviselő bizottsági tag havi 6.000 forint tiszteletdíjra jogosult.

3. §

4. § A tiszteletdíj mértékének megfelelő keretéig – a képviselő-testület külön döntése alapján – oktatási anyagok, szakkönyvek, informatikai eszközök vásárolhatók.

5. § (1) A települési képviselő köteles a képviselő-testület munkájában részt venni.

(2) Az ülésről való távolmaradást – legkésőbb az ülést megelőző napon – a polgármesternek be kell jelenteni. A bejelentésben meg kell jelölni a távolmaradás okát. A polgármester a távolmaradást és annak okát a Képviselő-testülettel közli. A bejelentés elmulasztása igazolatlan hiányzásnak minősül.

(3) A települési képviselőnek járó tiszteletdíját 25 %-kal 6 havi időtartamra csökkenti, ha a képviselő egy éven belül legalább három alkalommal igazolatlanul hiányzott a Képviselő-testület üléséről és természetbeni juttatását szintén 6 havi időtartamra megvonja.

(4) A (3) bekezdés alkalmazása során nem lehet figyelembe venni a rövid úton (pl. telefonon, faxon stb.) összehívott rendkívüli ülésekről való távolmaradást.

5/A. § (1)

(2) A települési képviselő számára járó tiszteletdíj csökkentéséről és természetbeni juttatás megvonásáról – bármely képviselő vagy bizottság javaslatára – a Képviselő-testület határoz.

6. § (1)

(2) A bizottság elnöke távolmaradását a polgármesternek köteles jelenteni legkésőbb az ülést megelőző napon.

(3) A bizottsági tag távolmaradását a bizottság elnökének köteles jelenteni legkésőbb az ülést megelőző napon.

7. § Jelen rendelet szerinti juttatások átutalásáról vagy pénztárból történő kifizetéséről - a polgármester rendelkezése alapján - a Polgármesteri Hivatal minden negyedévet követő hó 5. napjáig gondoskodik.

8. § A képviselő-testület tagjait, a bizottságok elnökeit és tagjait megválasztásuktól illeti meg jelen rendeletben szabályozott mértékű tiszteletdíj.

9. § E rendelet kihirdetésének időpontjától hatályos, de rendelkezéseit 2002. október 30-tól kell alkalmazni kivéve az 5. § és 6. § rendelkezéseit, mely november 18-tól lép hatályba és egyben a módosított a települési képviselők, bizottsági tagok tiszteletdíjáról szóló 4/1999. (II.26.) Kt. számú rendelet hatályát veszti.