Domaszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2004. (XII. 17.) Kt. rendelete

a „Legszebb Díszkivilágításban Tündöklő Domaszéki Porta” (LDTP) elismerő cím odaítéléséről

Hatályos: 2004. 12. 17

Domaszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 43/2004. (XII. 17.) Kt. rendelete

a „Legszebb Díszkivilágításban Tündöklő Domaszéki Porta” (LDTP) elismerő cím odaítéléséről

2004.12.17.

Domaszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többszörösen módosított helyi önkormányzatokról szóló 1990 évi LXV tv. 16 §-a alapján kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja a „Legszebb Díszkivilágításban Tündöklő Domaszéki Porta” (a továbbiakban LDTP) odaítélésének szabályairól

1. § A rendelet hatálya kiterjed Domaszék község közigazgatási területén lévő házakra, telkekre.

2. § (1) A képviselő-testület a „Legszebb Díszkivilágításban Tündöklő Domaszéki Porta” elismerést adományozza annak az ingatlan tulajdonosnak, (bérlőnek) aki lakóházát annak környékét, utcafrontját oly mértékben díszkivilágítással ellátja, hogy az szépségével kiemelkedik környezetéből.

3. § (1) Az elismerő cím öt fokozatban és a bizottság által eldöntött számú különdíjként adható. A különdíjak intézmények vállalkozások részére ítélhetők oda, melyért anyagi díjazás nem jár.

A díjazott ingatlanok képei a település honlapjára a tulajdonosok hozzájárulásával felkerülnek a díj átadását követően egy hónapon belül.
(2) A 5 tagú bizottságot évente egy alkalomra az elismerő cím odaítélésére hozza létre a képviselő-testület, mely döntését teljes egyetértésben hozza meg.

4. § Az LDTP elismerő címet évente a falugyűlésen, közmeghallgatáson adja át a polgármester.

5. § (1) Az LDTP elismerő címmel névre szóló oklevél jár, melyhez az alábbi összegű, díszkivilágításhoz szükséges eszközökre, villanyszámlára beváltható utalvány jár.

I. fokozat 10.000
II. 9.000
III. 8.000
IV. 7.000
V. 6.000
(2) Az LDTP címmel járó utalvány beváltásának határideje a tárgyévet követő év november 30.
(3) Az LDTP elismerő cím adományozásáról szóló oklevél és utalvány szövegét és formáját –e rendelet melléklete tartalmazza.

6. § A rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

1. melléklet

Melléklet
1.) Az oklevél A/4 –es nagyságú a domaszéki címert tartalmazó irat az alábbi szövegtartalommal.
Domaszék Községi Önkormányzat képviselő-testülete a …./2004. (XII.15.) Kt. rendelete alapján „Legszebb Díszkivilágításban Tündöklő Domaszéki Porta” elismerő cím I-V fokozatát adományozza x, y domaszéki lakosnak, aki Domaszék (utca, házszám) alatti ingatlanát oly mértékben díszkivilágítással ellátta, hogy az szépségével kiemelkedik környezetéből.
Az elismerő cím ………..Ft értékű utalvány jár, mely díszkivilágításhoz szükséges eszközökre, villanyszámlára váltható be.
Dátum, polgármesteri és jegyzői aláírás.
2.) Utalvány, mely a LDTP elismerő cím I-V fokozata elnyerésével járó ……összegű díszkivilágításhoz szükséges eszközök vásárlására vagy villanyszámla kifizetésére szól.
Beváltható a kiadását követő év november 30-ig a Polgármesteri Hivatalban.
Dátum, polgármester és jegyzői aláírás.