Domaszék község képviselő testületének 16/2017 (IX.28.) önkormányzati rendelete

Domaszék Nagyközség településfejlesztési, településrendezési és településképpel kapcsolatos feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 09. 29

Domaszék Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogalkotó hatáskörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29. § és 29/A. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. §

  1. Jelen rendelet Domaszék Nagyközség (továbbiakban: Nagyközség) közigazgatási területére készülő településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv (továbbiakban: kézikönyv) és településképi rendelet készítésének és módosításának partnerségi egyeztetésére terjed ki.


  1. A kézikönyv és a településképi rendelet elkészítésére vonatkozó partnerségi egyeztetés részletes szabályait a Rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.



2. §

  1. A partnerségi egyeztetésben általános szabály szerint részt vesznek a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló kormányrendelet vonatkozó rendelkezései alapján az érintett államigazgatási szervek; területi és települési önkormányzatok.
  2. A lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel történő véleményeztetés e rendelet mellékletében rögzített szabályzatok alapján történik.


3. §

A partnerségi egyeztetésre vonatkozó

  1. közterületi hirdetmény helye a Domaszék, Köztársaság tér 1. szám alatt található hirdetőtábla,
  2. helyi lap: Domaszéki Hírmondó
  3. önkormányzati honlap: a www.domaszek.hu weboldal,
  4. lakossági fórum pontos helyét az egyes eljárásokban egyedileg állapítja meg a Nagyközség polgármestere (a továbbiakban: polgármester).



4. §

A partnerségi egyeztetésben résztvevők észrevételeiket, javaslataikat a megszabott határidőre írásban

  1. postai levélben a polgármesternek címezve, 6781 Domaszék, Köztársaság tér 1. szám alatti címre,
  2. elektronikus levélben a domaszek@t-online.hu e-mail címre,
  3. személyesen a Domaszéki Polgármesteri Hivatalba (6781 Domaszék, Köztársaság tér 1., továbbiakban: Hivatal) ügyfélfogadási időben juttathatják el.



5. §

  1. Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságáról a Képviselő-testület annak közzétételével gondoskodik a (2) bekezdésben foglaltak alapján. Az elfogadásról és a közzététel helyéről felhívást tesz közzé a Hivatal hirdetőtábláján és az önkormányzat honlapján.


  1. Nyilvánosság biztosítása:
  1. Megtekintés a Hivatal ügyfélfogadási idejében a Domaszék, Köztársaság tér 1. szám alatt.
  2. Közzététel az önkormányzat honlapján - www.domaszek.hu.



6. §

E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Domaszék, 2017. szeptember 28.

      

              Kispéter Géza sk.                                                                 dr. Csányi Imre sk.

                  polgármester                                                                            jegyző


A rendelet kihirdetve 2017. szeptember 28. napján.



                                                                                                          dr. Csányi Imre

                                                                                                                 jegyző


Mellékletek