Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008 (VI.27.) Kt. rendelete

a helyi civil szervezetek támogatásáról

Hatályos: 2008. 06. 27- 2015. 02. 16

Zákányszék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

 

1. §

 

(1) Zákányszék Község Önkormányzata pénzügyi támogatásban részesíti a Zákányszék Község kulturális-, művelődési- és sportéletéért, illetőleg a település lakosságáért tevékenykedő helyi önszerveződő közösségeket, társadalmi szervezeteket (a továbbiakban együtt: civil szervezetek), működési költségeik fedezésére, valamint rendezvényeik megtartására.


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott támogatás céljából a Képviselő-testület az éves költségvetési rendeletében pénzügyi keretet különít el.

 

2. §

 

(1) Az 1. §-ban meghatározott támogatásban azon civil szervezetek részesülhetnek, amelyek 2007. évben is részesültek az önkormányzattól költségvetési támogatásban.


(2) Az (1) bekezdésben meghatározott civil szervezetek támogatás iránti írásbeli kérelmüket minden év szeptember 30-áig nyújthatják be a polgármesterhez.

 

3. §

 

(1) A 2. §-ban meghatározott, támogatásra jogosult civil szervezetek legfeljebb a 2007. évben kapott támogatás mértékéig igényelhetnek támogatást. Az igényelt támogatás mértékét a kérelemben összegszerűen meg kell jelölni.


(2) A 2. §-ban meghatározott civil szervezetek az (1) bekezdésben meghatározott összeghatárig jogosultak az általuk igényelt támogatásra, ha az előző évben kapott támogatás felhasználásáról szóló beszámolójukat a Képviselő-testület elfogadta.

(3) A polgármester az ezen rendeletben megállapított feltételeknek megfelelő támogatási kérelmeket a költségvetési keret kimerüléséig beérkezési sorrendben teljesíti.


(4) A költségvetési keret kimerülése miatt nem teljesíthető kérelmeket a következő költségvetési évben kell – ugyancsak beérkezési sorrendben – teljesíteni.


(5) A támogatott civil szervezetekkel a támogatás kifizetése és elszámolása rendjéről az önkormányzat nevében a polgármester szerződést köt. A támogatás a szerződés mindkét fél általi aláírását követően fizethető ki.

 

4. §

 

(1) A jelen rendelet alapján támogatásban részesült civil szervezetek kötelesek a kapott támogatás felhasználásáról a Képviselő-testületnek elszámolni, valamint előző évi tevékenységükről beszámolni.


(2) Ha a civil szervezet a kifizetett támogatás felhasználásáról, illetőleg a civil szervezet előző évi tevékenységéről szóló beszámolót nem nyújtja be, vagy azt a Képviselő-testület nem fogadja el, az érintett civil szervezet jelen rendelet alapján támogatásban mindaddig nem részesülhet, amíg a benyújtott beszámolót a Képviselő-testület el nem fogadja.


(3) A beszámolót a Képviselő-testület éves munkatervében meghatározott időpontban kell a Képviselő-testület elé terjeszteni.

 

5. §

 

Jelen rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit első alkalommal a 2008. évi támogatási kérelmekre kell alkalmazni.