Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete 22/2013.(XI.22.) Ör. rendelete

a szociális célú tűzifa juttatásának szabályairól

Hatályos: 2013. 11. 23- 2014. 05. 30

Zákányszék Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogalkotó hatáskörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. § (1) bekezdésében, valamint 47. § (1) és (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el.


1. §


(1) E rendelet területi hatálya Zákányszék község közigazgatási területére terjed ki.

(2) E rendelet személyi hatálya Zákányszék község közigazgatási területén élő, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 3. §-ában meghatározott személyekre terjed ki.


2. §


(1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013. (X. 4.) BM rendeletben (a továbbiakban: BM rendelet) foglaltak alapján természetbeni juttatásként egyszeri alkalommal, kérelem benyújtásával egyedi elbírálás alapján szociális célú tűzifa támogatást nyújt azon szociálisan rászorultnak

     a) akinek a háztartásában az egy főre számított havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-t, egyedül élő esetén annak 200 %-át,

     b) fatüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkezik, és erről nyilatkozatot tesz.


(2) A kérelem elbírálása során előnyt élveznek a BM rendelet 3. § (2) bekezdésében meghatározott ellátásokban részesülők.


(3) Az eljárás kérelemre indul, az indoklást is tartalmazó kérelmet, a Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézőjénél lehet benyújtani – 2014. február 15. napjáig – az erre rendszeresített formanyomtatványon. A kérelem mintát az 1. melléklet tartalmazza.


3. §


(1) Ha ugyanazon lakásban vagy nem lakás céljára szolgáló helyiségben több háztartás is van, azt a kérelmező nevére kiállított közüzemi számlák bemutatásával köteles igazolni.


(2) A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás mennyisége 1 m3 háztartásonként.


(3) A szociális tűzifa támogatás megállapításával kapcsolatos hatáskör gyakorlását a Képviselő-testület a polgármesterre ruházza át.


5. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) Ez a rendelet 2014. május 31. napján hatályát veszti.