Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete 25/2013. (XII.20.) Ör. rendelete

a 2014. évi költségvetési gazdálkodás átmeneti szabályairól

Hatályos: 2014. 01. 01- 2014. 02. 09

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény 25.§. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1.§


Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazást ad a polgármesternek a 2014. évi költségvetési rendelet hatályba lépéséig az önkormányzatot megillető bevételek folytatólagosan beszedésére, és a kiadásoknak a 2-7. §-ban meghatározott feltételekkel történő teljesítésére.


2.§


(1) Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szervek 2014. évi működési kiadásaira kötelezettséget vállalhat a polgármester és az intézményvezetők az alapító okiratban meghatározott előirányzatok feletti rendelkezési jogkörrel – a 2014 évi szintre-hozással, többletekkel növelt, egyszeri (nem beépülő) 2013. évi előirányzatokkal csökkentett módosított előirányzat időarányos mértékéig.


(2) Az időarányos előirányzat-felhasználási jog az alábbi kiemelt előirányzatokra terjed ki:

a) személyi juttatások

b) munkaadókat terhelő járulékok

c) dologi kiadások

d) társadalom- és szociálpolitikai juttatások.


3.§


Zákányszék Község Önkormányzata a 2013. évi költségvetésében jóváhagyott, folyamatban lévő felújítási és beruházási feladatokat érintően:


a)2014. évben kifizethető az elvégzett munkák számláinak ellenértéke az adott felújítás, beruházás a 2013. évi előirányzat-maradványának erejéig.


b)A többéves futamidejű beruházás esetén a 2014. évi ütem terhére kifizethető a ténylegesen elvégzett munkák ellenértéke.


4.§


Kötelezettség vállalható a Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. évi költségvetési koncepciójában jóváhagyott pályázati támogatás igénybevételével megvalósítani tervezett fejlesztési, felújítási célok esetében


a) a pályázatok benyújtására, illetve


b) a pályázatokhoz kapcsolódó saját forrásként a koncepcióban biztosított saját forrás vehető figyelembe.


5.§


Az önkormányzat közszolgáltatási és közigazgatási feladatainak ellátására kötött megállapodásokban, szerződésekben szereplő kötelezettségvállalások szerinti támogatások átutalása.


6.§


A meghatározott célra kapott állami támogatás és átvett pénzeszköz felhasználását az összeg címzettje részére biztosítani kell.


7.§


Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközei – központi költségvetésből származó hozzájárulások és támogatások kivételével – államilag garantált értékpapír vásárlással leköthetők. E tevékenységét a polgármester az önkormányzat vagyonrendelete alapján végzi.


8.§


(1) Ez a rendelet 2014. január 1. napján lép hatályba.


(2) Ez a rendelet az Önkormányzat és szervei 2014. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2014. évi vitelének szabályairól szóló rendelet elfogadásával hatályát veszti.