Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015 (II.16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és szervei 2015. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2015. évi vitelének szabályairól

Hatályos: 2015. 06. 27- 2015. 09. 21

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015 (II.16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és szervei 2015. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2015. évi vitelének szabályairól

2015.06.27.

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, az önkormányzat által fenntartott önállóan működő és gazdálkodó- valamint az önállóan működő költségvetési szerveire.

Az önkormányzat és költségvetési szervei

2015. évi költségvetési bevételei és kiadásai

2. § (1) Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2015. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 680 396 ezer forintban állapítja meg.

A bevételi főösszegen belül az önkormányzat intézményeinek finanszírozására 157 180 ezer Ft bevételi és kiadási előirányzat szerepel.
(2) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes költségvetésében
a) A működési célú bevételeket 569 585 ezer forintban
Ebből:
aa) A központi, irányítószervi támogatás bevételét 157 180 ezer forintban
b) A működési célú kiadásokat 518 696 ezer forintban
Ebből:
ba) a személyi jellegű kiadásokat 143 593 ezer forintban
bb) a munkaadókat terhelő járulékokat 33 522 ezer forintban
bc) a dologi jellegű kiadásokat 108 329 ezer forintban
bd) ellátottak pénzbeli juttatásait 14 943 ezer forintban
be) egyéb működési célú kiadások összegét 54 666 ezer forintban
ebből a tartalék összegét 27 198 ezer forintban
bf) a központi, irányítószervi támogatás kiadását 157 180 ezer forintban
bg) az államháztartáson belüli megelőlegezések
visszafizetésének összegét 6 463 ezer forintban
állapítja meg.
c) A felhalmozási célú bevételt 110 811 ezer forintban
d) A felhalmozási célú kiadást 161 700 ezer forintban
Ebből:
da) a beruházások összegét 137 447 ezer forintban
db) a felújítások összegét 7 500 ezer forintban
dc) az egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson
kívülre összegét 4 410 ezer forintban
dd) a felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson
belülre összegét 9 607 ezer forintban
de) a felhalmozási célú hitel visszafizetés összegét 2 736 ezer forintban
állapítja meg.

Az önkormányzat bevételei

3. § (1) A 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg forrásonkénti megbontását az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat-csoportok, kiemelt- és részelőirányzatok szerinti részletezésben elkülönítetten és összesítve az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat 2015. évre tervezett egyéb működési célú támogatásokból származó bevételeinek összege: 50 662 ezer forint.

Az egyéb működési célú támogatásokból származó bevételeket jogcímenként az
1. melléklet tartalmazza.
(3) Az önkormányzat általános működésének 2015. évi támogatását a 2. melléklet mutatja be.

Az önkormányzat kiadásai

4. § (1) A 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg – az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat-csoport, kiemelt- és részelőirányzatok szerinti részletezését – elkülönítetten és összesítve, valamint a költségvetési szervek létszám-előirányzatát a 3. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek felújítási előirányzatait célonként, felhalmozási kiadásait feladatonként – cím, alcím, kiemelt előirányzat, részelőirányzat bontásban – a 4. melléklet rögzíti.

(3) Az önkormányzat által tervezett pénzbeli és természetbeni szociális alapellátásokat tételesen az 5. melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat által tervezett egyéb működési célú kiadásokat tételesen a 6. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat céltartalékot nem tervezett.

(6) Az önkormányzat 2015. évi saját bevételeit a 9. melléklet tartalmazza

(7) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségeit a

10. melléklet tartalmazza.

Illetménykiegészítés

5. § A képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § alapján az önkormányzat köztisztviselői részére 20% illetménykiegészítést állapít meg.

Kereset-kiegészítés

6. § A képviselő-testület a Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsődénél az élelmezésvezető és vezető szakács munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottaknak kereset kiegészítés fedezetet biztosít 2015. január 1. napjától. A képviselő-testület az illetménykiegészítés mértékét a közalkalmazotti pótlékalap 65 %-ában határozza meg.

Költségvetési szervek létszámkeretei

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat

a) engedélyezett költségvetési létszámkeretét (álláshely) 95,6 főben

b) az éves átlagos statisztikai állományi létszámot (átlaglétszám) 95,6 főben

állapítja meg.

(2) Az önkormányzat és a költségvetési szervei létszám-előirányzatát a képviselő-testület címenként a 3. melléklet szerint állapítja meg.

Az önkormányzat 2015. évi költségvetési mérlege

8. § A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat bemutató 2015. évi költségvetési mérleget a 7. melléklet tartalmazza.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § (1) Az önkormányzat 2015. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzat-felhasználási ütemtervet a 8. melléklet tartalmazza.

(2) Az előirányzat-felhasználási ütemtervet az év közbeni pótelőirányzatokkal, valamint az időközben az önkormányzat tudomására jutott eltérő pénzforgalmi teljesítéssel módosítani szükséges.

(3) A képviselő-testület a gazdálkodás vitelének folyamatos biztosítása érdekében a költségvetési szervek kezdeményezése alapján feljogosítja a polgármestert az előirányzat-felhasználási ütemtervtől való eltérésre. A polgármester – az első negyedév kivételével –negyedévente, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal a képviselő-testület elé terjeszti az előirányzat-felhasználási ütemterv módosítását.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

A költségvetés vitelének rendje

10. § (1) Az önkormányzat és a felügyelete alá tartozó költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatait év közben a képviselő-testület döntésével megváltoztathatja.

(2) A költségvetési rendeletben jóváhagyott előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a képviselő-testület 500.000,- Ft értékhatárig a polgármesterre átruházza.

(3) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó önállóan gazdálkodó költségvetési szerve a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól előirányzat-módosítás nélkül eltérhet, kivéve a külön sorban szereplő részelőirányzatokat.

11. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek saját hatáskörben előirányzat-módosítási kezdeményezést nyújthatnak be a polgármesternél.

(2) Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A képviselő-testület előirányzat változás miatt a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosíthatja.

Pályázat, megállapodás eljárási rendje

12. § Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szerveknek – szakmai feladataik ellátásához – az önkormányzaton kívüli költségvetési források igénybevételére irányuló tevékenysége (pályázat, megállapodás) során az alábbiak szerint kell eljárniuk:

a) A költségvetési szerv pályázati tevékenysége pénzeszközök átvételére vonatkozó megállapodás az alapító okiratban megjelölt alapfeladat ellátására irányulhat.

b) Amennyiben a tervezett pályázat megvalósítása

ba) a költségvetési szerv alapfeladatától eltérő szakmai kötelezettséget jelent

bb) az alapfeladat növekedését és többletműködtetési igényt eredményezne.

bc) fenntartó részéről támogatási nyilatkozatot igényel

a költségvetési szerv köteles előzetesen bejelenteni a polgármesternek.

c) A polgármester a képviselő-testület elé legközelebbi ülésre döntésre beterjeszti az önkormányzaton kívüli forrás költségvetési igénybevételét.

d) Az önkormányzat 2015. évi költségvetésében pályázati támogatással megvalósuló feladatok teljesítése a támogatás jóváhagyását követően kezdhető meg.

Pénzmaradvány felülvizsgálat, elszámolás

13. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek pénzmaradványát a képviselő-testület vizsgálja felül, és azt a képviselő-testület a zárszámadási rendeletével egy időben hagyja jóvá.

(2) A pénzmaradvány elszámolása során elvonásra kerül:

a) végleges feladat elmaradás miatti összeg,

b) a meghatározott célra rendelkezésre bocsátott – áthúzódó pénzügyi teljesítés nélküli összeg,

c) a munkaadót terhelő járulékok,

d) gazdálkodási szabályok megsértéséből adódó összeg,

e) a feladatmutató elmaradásával arányos támogatás.

(3) Az állami költségvetés javára befizetendő, az önkormányzatot meg nem illető normatív állami hozzájárulást az előző évi pénzmaradvány terhére kell elszámolni.

(4) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek tárgyévi személyi juttatásai - és annak járulékaiból származó előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt. A döntést legkésőbb a pénzmaradvány felülvizsgálatakor meghozza, figyelembe véve az önkormányzat forráshiányát, az emiatt fennálló gazdasági szükséghelyzetet.

Támogatásokról beszámolás és ellenőrzés

14. § (1) Az önkormányzat a feladatai ellátása során támogatja a lakosság önszerveződő közösségeit, együttműködik e közösségekkel, biztosítja a helyi közügyekben való széles körű állampolgári részvételt, melyhez az önkormányzati költségvetés dologi kiadások előirányzatán belül az e rendelet mellékletében meghatározott összegben forrást biztosít. Az önkormányzat köteles a támogatottakat ellenőrizni.

(2) Az önkormányzat költségvetéséből támogatott szervezetekkel, személyekkel szerződést kell kötni. A szerződés tartalmazza:

a) a célhoz kötöttség előírását,

b) a támogató önkormányzat ellenőrzési kötelezettségét és jogát,

c) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját,

d) az elszámolás módját.

(3) A támogatási összegek felhasználásáról a támogatottak kötelesek számot adni a tárgyévet követő február 28-ig. A beszámolóban külön ki kell térni arra, hogy a támogatott céllal és a szervezet alapító okiratában írt alaptevékenységgel, közösségi célokkal a felhasználás összhangban van-e.

(4) Az elszámolási határidőt indokolt esetben a Pénzügyi, Ügyrendi és Településfejlesztési Bizottsága meghosszabbíthatja.

(5) Ha a támogatott szervezet az előírt számadási kötelezettségének nem tesz eleget az előírt határidőben, vagy nem megfelelően tesz eleget, – a kötelezettség teljesítéséig további támogatás nem folyósítható. Indokolt esetben – a pénzügy bizottság döntése alapján – a támogatás visszafizetéséről is rendelkezni lehet.

(6) Amennyiben a támogatott szervezet, személy elszámolási kötelezettségének határidőn túl, meghosszabbítást követően sem tesz eleget, úgy a támogatásból 3 évig automatikusan kizárja magát.

Adat- és információszolgáltatás

15. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek gazdálkodásukról a polgármester által elrendelt időben és tartalommal szolgáltatnak információt.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetési előirányzatok teljesítéséről minden hónapban a tárgyhót követő hó 20. napjáig információt szolgáltat a polgármester és az önállóan működő intézmények vezetői részére. Az információs jelentést első alkalommal az I-III. havi adatokról 2015. április 20. napjáig kell szolgáltatni.

(3) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetés tervezéséhez és végrehajtásához kapcsolódó rendszeres és eseti adat- és információ szolgáltatásra köteles a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatósága felé. Az adatszolgáltatás magába foglalja a hozzá tartozó önállóan működő költségvetési szervek adatszolgáltatását is.

A karbantartási és felhalmozási feladatok végrehajtása

16. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a saját költségvetésükben szereplő előirányzat terhére karbantartási feladataikat saját jogkörükben végzik el.

(2) Az önkormányzat költségvetési szervei 2015. évben a felújítási és beruházási feladatokat az intézményi felhalmozási kiadások előirányzata terhére saját jogkörükben végzik el.

(3) Az önkormányzat felújítási és beruházási feladatainak megvalósítása a Polgármesteri Hivatal feladatát képezi.

(4) A felújítási és beruházási célú kiadási előirányzatot az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a költségvetési rendeletben meghatározott célra használják fel. Az önkormányzatnak a megjelölt feladatra fel nem használt része, valamint a feladatok évközi csökkentése esetén az e célra biztosított előirányzat arányos része elvonásra kerül a pénzmaradvány felülvizsgálata során.

Az önkormányzati biztos

17. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnek tájékoztatást kell adni a polgármesternek a költségvetési szervek elismert tartozásállományáról, mely az esedékességet követő 20 napon belül ki nem egyenlített tartozásokat egy összegben, az esedékességet követő 20 napon túl ki nem egyenlített tartozásokat tételesen tartalmazza.

(2) Amennyiben a költségvetési szerv eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, de legalább 5.000 e Ft-ot meghaladó tartozásállománya 30 napon túl fennáll, önkormányzati biztost kell kirendelni.

(3) Az önkormányzati biztos személyéről a képviselő-testület dönt. A képviselő-testület döntése alapján a biztost a polgármester bízza meg.

Bankszámla vezetés

18. § (1) Az önkormányzat számlavezető pénzintézete a 2015. évben a Pillér Takarékszövetkezet.

(2) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek – Polgármesteri Hivatal, Manó-kert Óvoda és Bölcsőde, Művelődési Ház és Könyvtár,– önálló bankszámlával rendelkeznek.

(3) Az intézmények pénzellátása a gazdasági eseményekhez igazodóan, az önkormányzat általi finanszírozással történik.

(4) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközei a vagyonrendeletben írtak szerint a számlavezető hitelintézetnél helyezhető el 3 hónapnál rövidebb időre lekötött tartós bankbetét, kivéve ha a bankbetét összege nem haladja meg a felhalmozási célú bevételeknél átmenetileg fel nem használt forrásokat.

Záró rendelkezések

19. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2015. január 1-től kell alkalmazni.

1. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2015.évre tervezett bevételei

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015.évi terv

8/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelet

11/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

ADATOK EZER FORINTBAN

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I. Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 194

1 194

1 194

2

Szolgáltatások ellenértéke

940

940

940

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

254

254

254

ÖSSZESEN:

1 194

1 194

1 194

2

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások (állatfelvásárló telep)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

174

174

174

2

Szolgáltatások ellenértéke

137

137

137

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

37

37

37

ÖSSZESEN:

174

174

174

3

Sportlétesítmények működtetése, fejlesztése (sportcsarnok)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

3 536

3 536

3 536

2

Szolgáltatások ellenértéke

3 536

3 536

3 536

ÖSSZESEN:

3 536

3 536

3 536

4

Köztemető fenntartása, működtetése

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

511

511

511

2

Szolgáltatások ellenértéke

511

511

511

ÖSSZESEN:

511

511

511

5

Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

I

Működési költségvetés

2

Közhatalmi bevételek

43 050

43 050

43 050

1

Magánszemélyek kommunális adója

6 500

6 500

6 500

2

Telekadó

300

300

300

3

Gépjárműadó 40%-a

11 000

11 000

11 000

4

Iparűzési adó

25 000

25 000

25 000

5

Egyéb közhatalmi bevételek (adóbírság, adópótlék)

250

250

250

ÖSSZESEN:

43 050

43 050

43 050

6

Önkormányzatok elszámolásai

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

191 532

194 416

194 656

1

Önkormányzatok működési támogatásai

191 532

194 416

194 656

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 095

101 095

101 095

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 036

46 036

46 036

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

41 171

41 171

41 430

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 230

3 230

3 403

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2 884

2 692

Ebből:szociális ágazati pótlék támogatás

-

192

-

közszolgálati dolgozók bérkompenzációja

-

2 692

2 692

3

Működési bevételek

1 796

1 796

1 796

8

Kamatbevételek

1 750

1 750

1 750

9

Egyéb működési bevételek

46

46

46

4

Működési célú kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

845

845

Ebből

Ezerarcú Természtevédelmi és Turisztikai Egyesülettől

-

845

845

2

Felhalmozási költségvetés

6

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

1 932

2 997

Ebből:

Térségi Vízműtől tervek készítésére

-

1 932

1 932

Államkincstártól a Művelődési Ház EU-s beruházás utólagos finanszírozása

-

-

1 065

ÖSSZESEN:

193 328

198 989

200 294

7

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 653

1 653

1 653

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 653

1 653

1 653

ÖSSZESEN:

1 653

1 653

1 653

8

Közfoglalkoztatás

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

48 705

48 705

48 705

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

48 705

48 705

48 705

Ebből:

Közfoglalkoztatás Munkaügyi Központ támogatása

48 705

48 705

48 705

ÖSSZESEN:

48 705

48 705

48 705

9

Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

130

130

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

130

130

Ebből

MVH-tól területalapú támogatás

-

130

130

3

Működési bevételek

6 808

6 808

6 808

2

Szolgáltatások ellenértéke

6 808

6 808

6 808

2

Felhalmozási költségvetés

1

Felhalmozási bevételek

250

2 080

2 080

1

Ingatlanok értékesítése (orvosi rendelő, TVI ingatlan Mórahalom)

250

2 080

2 080

6

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

-

20 566

Ebből

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatása KEOP-4.10.0./N/14-2014-0293 Napelemes beruházásra

-

-

20 566

ÖSSZESEN:

7 058

9 018

29 584

10

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások (mezőőr)

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 400

1 400

1 400

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 400

1 400

1 400

Ebből:

Mezőőri támogatás

1 400

1 400

1 400

ÖSSZESEN:

1 400

1 400

1 400

11

Közutak üzemeltetése, fenntartása

2

Felhalmozási költségvetés

2

Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

-

56 461

56 461

Ebből

Kerékpárút EU támogatása

-

56 461

56 461

ÖSSZESEN:

-

56 461

56 461

12

Zöldterület kezelés

2

Felhalmozási költségvetés

2

Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

-

11 307

11 307

Ebből

Ó-temető és Lengyel téri park felújítás EU támogatása

-

11 307

11 307

ÖSSZESEN:

-

11 307

11 307

13

Óvodai nevelés működtetési feladata

2

Felhalmozási költségvetés

6

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

17 400

17 400

Ebből

Emberi Erőforrások Minisztériumától ÓFB-14-019, Óvodai férőhely bővítése pályázat támogatása

-

17 400

17 400

ÖSSZESEN:

-

17 400

17 400

Kötelező feladatellátások összesen

300 609

393 398

415 269

I

Működési költségvetés

300 359

303 373

303 613

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

241 637

244 651

244 891

1

Önkormányzatok működési támogatásai

191 532

194 416

194 656

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 095

101 095

101 095

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 036

46 036

46 036

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

41 171

41 171

41 430

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 230

3 230

3 403

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2 884

2 692

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

50 105

50 235

50 235

2

Közhatalmi bevételek

43 050

43 050

43 050

Magánszemélyek kommunális adója

6 500

6 500

6 500

Telekadó

300

300

300

Gépjárműadó 40%-a

11 000

11 000

11 000

Iparűzési adó

25 000

25 000

25 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg. díj, adóbírság, adópótlék)

250

250

250

3

Működési bevételek

15 672

15 672

15 672

2

Szolgáltatások ellenértéke

13 585

13 585

13 585

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

291

291

291

8

Kamatbevételek

1 750

1 750

1 750

9

Egyéb működési bevételek

46

46

46

4

Működési célú kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

845

845

5

Működési célú átvett pénzeszköz államhátartáson kívülről

-

-

-

2

Felhalmozási költségvetés

250

89 180

110 811

1

Felhalmozási bevételek

250

2 080

2 080

2

Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

-

67 768

67 768

6

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

19 332

40 963

Kötelező feladatellátások összesen

300 609

393 398

415 269

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

88 728

88 728

6

Maradvány igénybevétele

-

88 728

88 728

ÖSSZESEN:

-

88 728

88 728

1

Zákányszék Község Önkormányzata bevételei összesen:

300 609

482 126

503 997

I

Működési költségvetés

300 359

304 218

304 458

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

241 637

244 651

244 891

1

Önkormányzatok működési támogatásai

191 532

194 416

194 656

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 095

101 095

101 095

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 036

46 036

46 036

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

41 171

41 171

41 430

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 230

3 230

3 403

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2 884

2 692

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

50 105

50 235

50 235

2

Közhatalmi bevételek

43 050

43 050

43 050

Magánszemélyek kommunális adója

6 500

6 500

6 500

Telekadó

300

300

300

Gépjárműadó 40%-a

11 000

11 000

11 000

Iparűzési adó

25 000

25 000

25 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg. díj, adóbírság, adópótlék)

250

250

250

3

Működési bevételek

15 672

15 672

15 672

2

Szolgáltatások ellenértéke

13 585

13 585

13 585

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

291

291

291

8

Kamatbevételek

1 750

1 750

1 750

9

Egyéb működési bevételek

46

46

46

4

Működési célú kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

845

845

5

Működési célú átvett pénzeszköz államhátartáson kívülről

-

-

-

6

Finanszírozási bevételek

-

88 728

88 728

3

Maradvány igénybevétele

-

88 728

88 728

2

Felhalmozási költségvetés

250

89 180

110 811

1

Felhalmozási bevételek

250

2 080

2 080

2

Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

-

67 768

67 768

6

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

19 332

40 963

1

Zákányszék Község Önkormányzata bevételei összesen:

300 609

482 126

503 997

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I. Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység

I

Működési költségvetés

2

Közhatalmi bevételek

60

60

60

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg díj, adóbírság, adópótlék)

60

60

60

3

Működési bevételek

3 185

3 185

3 185

2

Szolgáltatások ellenértéke

140

140

140

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 386

2 386

2 386

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

644

644

644

8

Kamatbevételek

15

15

15

ÖSSZESEN:

3 245

3 245

3 245

2

Országgyűlési, önkorműnyzati és európai parlamenti képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

127

127

2

Egyéb működési célú támogatások bevétlei államháztartáson belülről

-

127

127

ÖSSZESEN:

-

127

127

III. Finanszírozási műveletek

I

Működési költségvetés

5

Finanszírozási bevételek

57 876

65 788

65 788

3

Maradvány igénybevétele

-

110

110

4

Központi, irányítószervi támogatás

57 876

65 678

65 678

ÖSSZESEN:

57 876

65 788

65 788

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal bevételei összesen

61 121

69 160

69 160

I

Működési költségvetés

61 121

69 160

69 160

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

127

127

2

Egyéb működési célú támogatások bevétlei államháztartáson belülről

-

127

127

2

Közhatalmi bevételek

60

60

60

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg díj, adóbírság, adópótlék)

60

60

60

3

Működési bevételek

3 185

3 185

3 185

2

Szolgáltatások ellenértéke

140

140

140

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 386

2 386

2 386

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

644

644

644

8

Kamatbevételek

15

15

15

5

Finanszírozási bevételek

57 876

65 788

65 788

3

Maradvány igénybevétele

-

110

110

4

Központi, irányítószervi támogatás

57 876

65 678

65 678

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal bevételei összesen

61 121

69 160

69 160

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I. Kötelező feladatellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

9 288

9 288

9 818

5

Ellátási díjak

7 312

7 312

7 312

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 976

1 976

1 976

7

Általános forgalmi adó visszatéritése

-

-

530

ÖSSZESEN:

9 288

9 288

9 818

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Egyéb vendéglátás (alkalmazott, egyéb vendég)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

2 197

2 197

2 197

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 730

1 730

1 730

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

467

467

467

ÖSSZESEN:

2 197

2 197

2 197

III. Finanszírozási műveletek

I

Működési költségvetés

5

Finanszírozási bevételek

78 897

79 412

79 412

3

Maradvány igénybevétele

-

817

817

4

Központi, irányítószervi támogatás

78 897

78 595

78 595

ÖSSZESEN:

78 897

79 412

79 412

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

90 382

90 897

91 427

I

Működési költségvetés

90 382

90 897

91 427

3

Működési bevételek

11 485

11 485

12 015

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 730

1 730

1 730

5

Ellátási díjak

7 312

7 312

7 312

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 443

2 443

2 443

7

Általános forgalmi adó visszatéritése

-

-

530

5

Finanszírozási bevételek

78 897

79 412

79 412

3

Maradvány igénybevétele

-

817

817

4

Központi, irányítószervi támogatás

78 897

78 595

78 595

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

90 382

90 897

91 427

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I. Kötelező feladatellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2

Egyéb működési célú támogatások bevétlei államháztartáson belülről

-

-

300

Ebből

Nemzeti Kulturális Alap olvasást népszerűsítő programra

-

-

300

3

Működési bevételek

1 183

1 183

1 183

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 130

1 130

1 130

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

53

53

53

ÖSSZESEN:

1 183

1 183

1 483

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás (Teleház)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 212

1 212

1 212

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 010

1 010

1 010

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

202

202

202

ÖSSZESEN:

1 212

1 212

1 212

III. Finanszírozási műveletek

I

Működési költségvetés

5

Finanszírozási bevételek

12 394

12 944

13 117

3

Maradvány igénybevétele

-

210

210

4

Központi, irányítószervi támogatás

12 394

12 734

12 907

ÖSSZESEN:

12 394

12 944

13 117

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár összesen

14 789

15 339

15 812

I

Működési költségvetés

14 789

15 339

15 812

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

300

2

Egyéb működési célú támogatások bevétlei államháztartáson belülről

-

-

300

3

Működési bevételek

2 395

2 395

2 395

2

Szolgáltatások ellenértéke

2 140

2 140

2 140

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

255

255

255

5

Finanszírozási bevételek

12 394

12 944

13 117

3

Maradvány igénybevétele

-

210

210

4

Központi, irányítószervi támogatás

12 394

12 734

12 907

ÖSSZESEN:

14 789

15 339

15 812

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei bevételei összesen:

466 901

657 522

680 396

I

Működési költségvetés

466 651

568 342

569 585

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

241 637

244 778

245 318

1

Önkormányzatok működési támogatásai

191 532

194 416

194 656

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 095

101 095

101 095

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 036

46 036

46 036

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

41 171

41 171

41 430

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 230

3 230

3 403

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2 884

2 692

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

50 105

50 362

50 662

2

Közhatalmi bevételek

43 110

43 110

43 110

Magánszemélyek kommunális adója

6 500

6 500

6 500

Telekadó

300

300

300

Gépjárműadó 40%-a

11 000

11 000

11 000

Iparűzési adó

25 000

25 000

25 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg díj, adóbírság, adópótlék)

310

310

310

3

Működési bevételek

32 737

32 737

33 267

2

Szolgáltatások ellenértéke

17 595

17 595

17 595

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 386

2 386

2 386

5

Ellátási díjak

7 312

7 312

7 312

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 633

3 633

3 633

7

Általános forgalmi adó visszatéritése

-

-

530

8

Kamatbevételek

1 765

1 765

1 765

9

Egyéb működési bevételek

46

46

46

4

Működési célú kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

845

845

6

Finanszírozási bevételek

149 167

246 872

247 045

3

Maradvány igénybevétele

-

89 865

89 865

4

Központi, irányítószervi támogatás

149 167

157 007

157 180

2

Felhalmozási költségvetés

250

89 180

110 811

1

Felhalmozási bevételek

250

2 080

2 080

2

Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

-

67 768

67 768

6

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

19 332

40 963

2015. évi bevételi előirányzatok összesen

466 901

657 522

680 396

2. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata általános működésének 2015. évi támogatása

Jogcím

Mutató

Összeg (Forintban)

Megnevezés

Eredeti

8/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelet

11/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

I.1.a) Önkormányzati hivatal működésének támogatása

7,67

35 128 600

35 128 600

35 128 600

I.1.b) Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása összesen

55 902 783

55 902 783

55 902 783

I.1.ba) A zöldterület gazdálkodással kapcsolatos feladatok támogatása

3 095 753

3 095 753

3 095 753

I.1.bb) A közvilágítás fenntartásának támogatása

48 192 000

48 192 000

48 192 000

I.1.bc) A köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

100 000

100 000

100 000

I.1.bd) A közutak fenntartásának támogatása

4 515 030

4 515 030

4 515 030

I.1.c) Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 636 864

6 636 864

6 636 864

I.1.d) Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

3 427 200

3 427 200

3 427 200

I. ÁLTALÁNOS FELADATOK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

101 095 447

101 095 447

101 095 447

II.1. (1) 1 Óvodapedagógusok bértámogatása 8 hóra

7,3

20 206 400

20 206 400

20 206 400

II.1.(2) 1 Óvodapedagógusokat segítők bértámogatása 8 hóra

4,0

4 800 000

4 800 000

4 800 000

II.1. (1) 2 Óvodapedagógusok bértámogatása 4 hóra

8,0

11 072 000

11 072 000

11 072 000

II.1. (3) 2 Óvodapedagógusok bértámogatása, pótlólagos összeg 4 hóra

8,0

280 000

280 000

280 000

II.1.(2) 2 Óvodapedagógusokat segítők bértámogatása 4 hóra

5,0

3 000 000

3 000 000

3 000 000

II.1.Óvodapedagógusok és segítőik bértámogatása összesen

39 358 400

39 358 400

39 358 400

II.2.(1)1 Óvodaműködtetési támogatás 8 hóra, gyermekek nevelése a napi 8 órát nem éri el

10,0

466 667

466 667

466 667

II.2.(8)1 Óvodaműködtetési támogatás 8 hóra, gyermekek nevelése a napi 8 órát eléri vagy meghaladja

73,0

3 406 667

3 406 667

3 406 667

II.2.(1)2 Óvodaműködtetési támogatás 4 hóra, gyermekek nevelése a napi 8 órát nem éri el

10,0

233 333

233 333

233 333

II.2.(8)2 Óvodaműködtetési támogatás 4 hóra, gyermekek nevelése a napi 8 órát eléri vagy meghaladja

80,0

1 866 667

1 866 667

1 866 667

II.2.Óvodaműködtetési támogatás összesen

5 973 334

5 973 334

5 973 334

II.5.(1) Pedagógus II.kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása

2,0

704 000

704 000

704 000

II. KÖZNEVELÉSI FELADATOK ÖSSZESEN

46 035 734

46 035 734

46 035 734

III.1. Pénzbeli szociális ellátások kiegészítése

8 780 000

8 780 000

8 780 000

III.2. A települési önkormányzat szociális feladatainak egyéb támogatása

11 528 140

11 528 140

11 787 119

III.3.ja (1) Bölcsődei ellátás - nem fogyatékos, nem hátrányos helyzetű gyermek

10,0

4 941 000

4 941 000

4 941 000

III.3.ja (2) Bölcsődei ellátás - nem fogyatékos, hátrányos helyzetű gyermek

2,0

1 037 610

1 037 610

1 037 610

III.5.a) Gyermekétkeztetés bértámogatása, az elismert dolgozók száma alapján

6,66

10 869 120

10 869 120

10 869 120

III.5.b) Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

4 015 392

4 015 392

4 015 392

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS, GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

41 171 262

41 171 262

41 430 241

IV.1.d) Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

3 229 620

3 229 620

3 402 479

IV. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK KULTURÁLIS FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

3 229 620

3 229 620

3 402 479

V.Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2 884 000

2 692 000

V.1.szociális ágazati pótlék támogatás

-

192 000

-

V.2.közszolgálati dolgozók bérkompenzációja

-

2 692 000

2 692 000

Állami támogatások összesen

191 532 063

194 416 063

194 655 901

3. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2015.évre tervezett kiadásai

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015. évi terv

8/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelet

11/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

ADATOK EZER FORINTBAN

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I. Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

805

805

805

2

Munkaadókat terhelő járulékok

212

212

212

3

Dologi kiadások

2 636

2 636

2 636

2

Felhalmozási költségvetés

3

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

-

3 910

3 910

ÖSSZESEN:

3 653

7 563

7 563

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

0,5

0,5

0,5

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

0,5

0,5

0,5

2

Sportlétesítmények működtetése, fejlesztése (sportcsarnok)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

1 568

1 681

1 681

2

Munkaadókat terhelő járulékok

418

449

449

3

Dologi kiadások

3 760

3 760

3 760

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

3 143

3 143

3 143

ÖSSZESEN:

5 746

5 890

5 890

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

1,0

1,0

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

1,0

1,0

1,0

3

Köztemető fenntartása, működtetése

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

46

46

46

5

Egyéb működési célú kiadások

714

714

714

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

714

714

714

Ebből:

Kegyeleti Kft Hódmezővásárhelynek

714

714

714

ÖSSZESEN:

760

760

760

4

Önkormányzatok elszámolásai

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

16 505

25 643

25 643

Ebből

rendezvények

1 700

1 700

1 700

5

Egyéb működési célú kiadások

26 254

55 480

53 952

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

23 766

23 766

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2 488

2 988

2 988

Tartalék

-

28 726

27 198

2

Felhalmozási költségvetés

-

-

-

2

Beruházások

-

300

300

3

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

-

-

500

Ebből

Zákányszéki Egyházközség Plébánia épület felújítás támogatása

-

-

500

5

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

-

-

2 160

Ebből

Homokháti Kistérség Többcélú Társulásank mikrobusz vásárláshoz

-

-

2 160

ÖSSZESEN:

42 759

81 423

82 555

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1

Működési költségvetés

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

14 943

14 943

ÖSSZESEN:

14 943

14 943

14 943

6

Közfoglalkoztatás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

36 128

36 128

36 128

2

Munkaadókat terhelő járulékok

4 877

4 877

4 877

3

Dologi kiadások

4 205

8 208

1 883

2

Felhalmozási kiadások

-

-

2

Beruházások

-

-

6 325

ÖSSZESEN:

45 210

49 213

49 213

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye:

44,0

44,0

44,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:

44,0

44,0

44,0

7

Zöldterület kezelés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

3 911

3 911

3 911

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 041

1 041

1 041

3

Dologi kiadások

320

320

320

2

Felhalmozási kiadások

2

Beruházások

-

72

72

ÖSSZESEN:

5 272

5 344

5 344

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

2,5

2,5

2,5

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

2,5

2,5

2,5

8

Közutak üzemeltetése,fenntartása

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

4 532

4 532

4 532

Ebből:

Útkarbantartás (kül- és belterületi utak)

3 000

3 000

3 000

Hó eltakarítás

1 532

1 532

1 532

2

Felhalmozási kiadások

2

Beruházások

-

59 338

59 338

ÖSSZESEN:

4 532

63 870

63 870

9

Közvilágítás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

7 958

7 958

7 958

Ebből:

Közvilágítás áramdíja

7 958

7 958

7 958

ÖSSZESEN:

7 958

7 958

7 958

10

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 000

1 000

1 000

ÖSSZESEN:

1 000

1 000

1 000

11

Háziorvosi ügyeleti ellátás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 000

1 000

1 000

ÖSSZESEN:

1 000

1 000

1 000

12

Foglalkozás egészségügyi ellátás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

600

600

600

ÖSSZESEN:

600

600

600

13

Fogorvosi alapellátás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

500

500

500

ÖSSZESEN:

500

500

500

14

Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (eredi pihenő, ifjúsági klub, kis piac, buszváró, rendőrőrs)

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 590

1 611

1 611

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

376

376

376

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

6 500

25 775

46 341

2

Felújítások

2 283

5 500

5 500

5

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

-

7 447

7 447

ÖSSZESEN:

10 373

32 886

60 899

15

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások ( mezőőr, állatfelv. Egyéb községgazdálkodási feladatok)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 600

2 600

2 600

2

Munkaadókat terhelő járulékok

692

692

692

3

Dologi kiadások

1 008

1 008

1 008

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

-

500

500

ÖSSZESEN:

4 300

4 800

4 800

Közalkalmazottak álláshelye:

2,0

2,0

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

2,0

2,0

2,0

16

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

100

11 402

11 402

2

Felhalmozási költségvetés

2

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

-

1 000

1 000

ÖSSZESEN:

100

12 402

12 402

17

Óvodai nevelés működtetési feladata

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

-

18 321

18 321

ÖSSZESEN:

-

18 321

18 321

Kötelező feladatellátások összesen

148 706

308 473

337 618

1

Működési költségvetés

139 923

193 757

185 904

1

Személyi juttatások

45 012

45 125

45 125

2

Munkaadókat terhelő járulékok

7 240

7 271

7 271

3

Dologi kiadások

45 760

70 224

63 899

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

3 519

3 519

3 519

Közvilágítás

7 958

7 958

7 958

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

14 943

14 943

5

Egyéb működési célú kiadások

26 968

56 194

54 666

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

23 766

23 766

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 202

3 702

3 702

Tartalék

-

28 726

27 198

2

Felhalmozási költségvetés

8 783

122 163

151 714

1

Beruházások

6 500

104 306

131 197

2

Felújítások

2 283

6 500

6 500

3

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

-

3 910

4 410

5

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

-

7 447

9 607

ÖSSZESEN:

148 706

315 920

337 618

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

4,0

4,0

4,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

4,0

4,0

4,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye:

44,0

44,0

44,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:

44,0

44,0

44,0

Közalkalmazottak álláshelye:

2,0

2,0

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

2,0

2,0

2,0

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási kiadások

149 167

157 007

157 180

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

149 167

157 007

157 180

Polgármesteri Hivatal finanszírozása

57 876

65 678

65 678

Óvoda finanszírozása

78 897

78 595

78 595

Művelődési Ház finanszírozása

12 394

12 734

12 907

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

-

6 463

6 463

2

Felhalmozási költségvetés

4

Finanszírozási kiadások

2 736

2 736

2 736

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre (park 340eFt, kerékpárút 2 396 eFt)

2 736

2 736

2 736

ÖSSZESEN:

151 903

166 206

166 379

Zákányszék Község Önkormányzata összesen

300 609

482 126

503 997

1

Működési költségvetés

289 090

357 227

349 547

1

Személyi juttatások

45 012

45 125

45 125

2

Munkaadókat terhelő járulékok

7 240

7 271

7 271

3

Dologi kiadások

45 760

70 224

63 899

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

3 519

3 519

3 519

Közvilágítás

7 958

7 958

7 958

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

14 943

14 943

5

Egyéb működési célú kiadások

26 968

56 194

54 666

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

23 766

23 766

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 202

3 702

3 702

Tartalék

-

28 726

27 198

6

Finanszírozási kiadások

149 167

163 470

163 643

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

149 167

157 007

157 180

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

-

6 463

6 463

2

Felhalmozási költségvetés

11 519

124 899

154 450

1

Beruházások

6 500

104 306

131 197

2

Felújítások

2 283

6 500

6 500

3

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

-

3 910

4 410

4

Finanszírozási kiadások

2 736

2 736

2 736

1

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 736

2 736

2 736

5

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

-

7 447

9 607

ÖSSZESEN:

300 609

482 126

503 997

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye

4,0

4,0

4,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma

4,0

4,0

4,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye: (közcélú)

44,0

44,0

44,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:(közcélú)

44,0

44,0

44,0

Közalkalmazottak álláshelye

2,0

2,0

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma

2,0

2,0

2,0

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I. Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

22 389

23 937

23 937

2

Munkaadókat terhelő járulékok

5 913

6 331

6 331

3

Dologi kiadások

15 323

15 450

15 450

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

838

838

838

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

-

5 200

5 200

2

Felújítások

500

1 000

1 000

ÖSSZESEN:

44 125

51 918

51 918

Köztisztviselők álláshelye:

9,0

9,0

9,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

9,0

9,0

9,0

2

Önkormányzati jogalkotás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

9 273

9 273

9 273

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 529

2 529

2 529

3

Dologi kiadások

50

50

50

ÖSSZESEN:

11 852

11 852

11 852

Polgármester álláshelye

1,0

1,0

1,0

Polgármester átlaglétszáma

1,0

1,0

1,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

7,0

7,0

7,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

7,0

7,0

7,0

3

Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 732

2 926

2 926

2

Munkaadókat terhelő járulékok

720

772

772

3

Dologi kiadások

16

16

16

ÖSSZESEN:

3 468

3 714

3 714

Köztisztviselők álláshelye:

1,0

1,0

1,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

1,0

1,0

1,0

4

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások ( takarítók))

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

1 320

1 320

1 320

2

Munkaadókat terhelő járulékok

348

348

348

3

Dologi kiadások

8

8

8

ÖSSZESEN:

1 676

1 676

1 676

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

1,0

1,0

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

1,0

1,0

1,0

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal összesen

61 121

69 160

69 160

1

Működési költségvetés

60 621

62 960

62 960

1

Személyi juttatások

35 714

37 456

37 456

2

Munkaadókat terhelő járulékok

9 510

9 980

9 980

3

Dologi kiadások

15 397

15 524

15 524

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

838

838

838

2

Felhalmozási költségvetés

500

6 200

6 200

1

Beruházások

-

5 200

5 200

2

Felújítások

500

1 000

1 000

ÖSSZESEN:

61 121

69 160

69 160

Polgármester álláshelye

1,0

1,0

1,0

Polgármester átlaglétszáma

1,0

1,0

1,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

7,0

7,0

7,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

7,0

7,0

7,0

Köztisztviselők álláshelye:

10,0

10,0

10,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

10,0

10,0

10,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye

1,0

1,0

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma

1,0

1,0

1,0

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I. Kötelező feladatellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

7 164

7 164

7 164

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 912

1 912

1 912

3

Dologi kiadások

17 424

17 424

17 424

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 213

1 213

1 213

Élelem

15 157

15 157

15 157

ÖSSZESEN:

26 500

26 500

26 500

Közalkalmazottak álláshelye

4,5

4,5

4,5

Közalkalmazottak átlaglétszáma

4,5

4,5

4,5

2

Óvodai nevelés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

38 639

38 639

38 639

2

Munkaadókat terhelő járulékok

10 280

10 280

10 280

3

Dologi kiadások

2 816

2 831

3 361

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

382

382

382

ÖSSZESEN:

51 735

51 750

52 280

Közalkalmazottak álláshelye

14,8

14,8

14,8

Közalkalmazottak álláshelye

14,8

14,8

14,8

Kötelező feladatellátások összesen

78 235

78 250

78 780

1

Működési költségvetés

78 235

78 250

78 780

1

Személyi juttatások

45 803

45 803

45 803

2

Munkaadókat terhelő járulékok

12 192

12 192

12 192

3

Dologi kiadások

20 240

20 255

20 785

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 595

1 595

1 595

Élelem

15 157

15 157

15 157

ÖSSZESEN:

78 235

78 250

78 780

Közalkalmazottak álláshelye

19,3

19,3

19,3

Közalkalmazottak átlaglétszáma

19,3

19,3

19,3

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Egyéb vendéglátás (alkalmazott, egyéb vendég)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

814

814

814

2

Munkaadókat terhelő járulékok

217

217

217

3

Dologi kiadások

1 580

1 580

1 580

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

135

135

135

Élelem

1 356

1 356

1 356

ÖSSZESEN:

2 611

2 611

2 611

Közalkalmazottak álláshelye

0,5

0,5

0,5

Közalkalmazottak átlaglétszáma

0,5

0,5

0,5

2

Bölcsődei ellátás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

6 634

6 634

6 634

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 775

1 775

1 775

3

Dologi kiadások

1 127

1 127

1 127

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

269

269

269

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

-

500

500

ÖSSZESEN:

9 536

10 036

10 036

Közalkalmazottak álláshelye

3,8

3,8

3,8

Közalkalmazottak átlaglétszáma

3,8

3,8

3,8

Nem kötelező feladatellátások összesen

1

Működési költségvetés

12 147

12 147

12 147

1

Személyi juttatások

7 448

7 448

7 448

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 992

1 992

1 992

3

Dologi kiadások

2 707

2 707

2 707

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

404

404

404

Élelem

1 356

1 356

1 356

2

Felhalmozási kiadások

1

Beruházások

-

500

500

ÖSSZESEN:

12 147

12 647

12 647

Közalkalmazottak álláshelye

4,3

4,3

4,3

Közalkalmazottak átlaglétszáma

4,3

4,3

4,3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

90 382

90 897

91 427

1

Működési költségvetés

90 382

90 397

90 927

1

Személyi juttatások

53 251

53 251

53 251

2

Munkaadókat terhelő járulékok

14 184

14 184

14 184

3

Dologi kiadások

22 947

22 962

23 492

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 999

1 999

1 999

Élelem

16 513

16 513

16 513

2

Felhalmozási költségvetés

-

500

500

1

Beruházások

-

500

500

ÖSSZESEN:

90 382

90 897

91 427

Közalkalmazottak álláshelye

23,6

23,6

23,6

Közalkalmazottak átlaglétszáma

23,6

23,6

23,6

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I. Kötelező feladatellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

3 887

3 887

3 887

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 040

1 040

1 040

3

Dologi kiadások

2 428

2 428

2 728

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

766

766

766

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

150

150

150

Karbantartás

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

-

550

550

ÖSSZESEN:

7 355

7 905

8 205

Közalkalmazottak álláshelye:

1,0

1,0

1,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

1,0

1,0

1,0

2

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 350

2 350

2 350

2

Munkaadókat terhelő járulékok

630

630

630

3

Dologi kiadások

1 246

1 246

1 419

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

349

349

349

ÖSSZESEN:

4 226

4 226

4 399

Közalkalmazottak álláshelye:

1,0

1,0

1,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

1,0

1,0

1,0

Kötelező feladatellátások összesen

11 581

12 131

12 604

1

Működési költségvetés

11 581

11 581

12 054

1

Személyi juttatások

6 237

6 237

6 237

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 670

1 670

1 670

3

Dologi kiadások

3 674

3 674

4 147

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 115

1 115

1 115

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

150

150

150

2

Felhalmozási költségvetés

-

550

550

1

Beruházások

-

550

550

ÖSSZESEN:

11 581

12 131

12 604

Közalkalmazottak álláshelye:

2,0

2,0

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

2,0

2,0

2,0

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás (Teleház)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

1 524

1 524

1 524

2

Munkaadókat terhelő járulékok

417

417

417

3

Dologi kiadások

1 267

1 267

1 267

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

349

349

349

ÖSSZESEN:

3 208

3 208

3 208

Közalkalmazottak álláshelye:

1,0

1,0

1,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

1,0

1,0

1,0

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár összesen

14 789

15 339

15 812

1

Működési költségvetés

14 789

14 789

15 262

1

Személyi juttatások

7 761

7 761

7 761

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 087

2 087

2 087

3

Dologi kiadások

4 941

4 941

5 414

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 464

1 464

1 464

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

150

150

150

2

Felhalmozási költségvetés

-

550

550

1

Beruházások

-

550

550

ÖSSZESEN:

14 789

15 339

15 812

Közalkalmazottak álláshelye:

3,0

3,0

3,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

3,0

3,0

3,0

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei kiadásai összesen:

466 901

657 522

680 396

1

Működési költségvetés

454 882

525 373

518 696

1

Személyi juttatások

141 738

143 593

143 593

2

Munkaadókat terhelő járulékok

33 021

33 522

33 522

3

Dologi kiadások

89 045

113 651

108 329

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

7 820

7 820

7 820

Közvilágítás

7 958

7 958

7 958

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

14 943

14 943

5

Egyéb működési célú kiadások

26 968

56 194

54 666

1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

23 766

23 766

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 202

3 702

3 702

Tartalék

-

28 726

27 198

6

Finanszírozási kiadások

149 167

163 470

163 643

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

149 167

157 007

157 180

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

-

6 463

6 463

2

Felhalmozási költségvetés

12 019

132 149

161 700

1

Beruházások

6 500

110 556

137 447

2

Felújítások

2 783

7 500

7 500

3

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

-

3 910

4 410

4

Finanszírozási kiadások

2 736

2 736

2 736

1

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 736

2 736

2 736

5

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

-

7 447

9 607

2015. évi kiadási előirányzatok összesen

466 901

657 522

680 396

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei által foglalkoztatott létszám összesen:

Polgármester álláshelye

1,0

1,0

1,0

Polgármester átlaglétszáma

1,0

1,0

1,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

7,0

7,0

7,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

7,0

7,0

7,0

Köztisztviselők álláshelye:

10,0

10,0

10,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

10,0

10,0

10,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

5,0

5,0

5,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

5,0

5,0

5,0

Közalkalmazottak álláshelye:

28,6

28,6

28,6

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

28,6

28,6

28,6

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye:

44,0

44,0

44,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:

44,0

44,0

44,0

4. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2015.évi felhalmozási kiadásai célonként

CÍM

ssz.

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015.évi terv

8/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelet

11/2015.(VI.26.) önkormányzati rendelet

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

ADATOK EZER FORINTBAN

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I

Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

-

3 910

3 910

KEOP-1.1.1/B/10-11-2013-0006.sz. Települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése című pályázati önerő

-

3 910

3 910

ÖSSZESEN:

-

3 910

3 910

2

Önkormányzatok elszámolásai

Beruházások

300

300

Ebből

Tárgyi eszközök beszerzése

-

300

300

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

-

-

500

Ebből

Zákányszéki Egyházközség Plébánia épület felújítás támogatása

-

-

500

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

-

-

2 160

Ebből

Homokháti Kistérség Többcélú Társulásank mikrobusz vásárláshoz

-

-

2 160

ÖSSZESEN:

-

300

2 960

3

Zöldterület kezelés

Beruházások

-

72

72

Ebből

Ótemető utcai és Lengyel téri park felújítás (pályázati önerő)

-

72

72

ÖSSZESEN:

-

72

72

4

Közutak üzemeltetése,fenntartása

Beruházások

-

59 338

59 338

Ebből

Bordány-Zákányszék közti kerékpárút

-

59 338

59 338

ÖSSZESEN:

-

59 338

59 338

5

Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (eredi pihenő, ifjúsági klub, kis piac, buszváró, rendőrőrs)

Felújítások

2 283

5 500

5 500

Ebből

Szegfű János u. 9. sz. alatti ingatlan felújítása

1 000

3 000

3 000

Rendőri szolgálati lakás felújítása

1 283

2 500

2 500

Beruházások

6 500

25 775

46 341

Zákányszéki 0197/2 hrsz. ingatlan vásárlás

5 000

5 000

5 000

Tervek készíttetése

1 000

4 932

4 932

Védőnői szolgálat nyílászárók cseréje és akadálymentesítés

500

1 000

1 000

Sertés felvásárló, tároló, erdei pihenő elektromos lekötések

-

660

660

Dózsa Gy.utcai orvosi rendelő előtti parkoló kialakítása

-

8 000

8 000

Közbiztonság növelését szolgáló fejlesztés

-

6 074

6 074

"Napelemes rendszer telepítése Zákányszéken KEOP-2014-4.10.0/N/14-2014-0293" pályázati önerő

-

109

20 675

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

7 447

7 447

Gondozási Központ fejlesztési önerő Mórahalomnak

-

1 447

1 447

Élelmiszer kezelő és szociális blokk kialakítására Mórahalomnak

-

6 000

6 000

ÖSSZESEN:

8 783

38 722

59 288

6

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások ( mezőőr, állatfelv. Egyéb községgazdálkodási feladatok)

Beruházások

-

500

500

Ebből

Használt gépjármű beszerzés mezőőri feladat ellátáshoz

-

500

500

ÖSSZESEN:

-

500

500

7

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

Felújítások

-

1 000

1 000

Bérlakások bejárati ajtó cseréje

-

1 000

1 000

ÖSSZESEN:

-

1 000

1 000

8

Óvodai nevelés működtetési feladata

Beuházások

18 321

18 321

Ebből

ÓFB-14-019, Óvodai férőhely bővítése

-

18 321

18 321

ÖSSZESEN:

-

18 321

18 321

9

Közfoglalkoztatás

Beuházások

-

-

6 325

Ebből:

Tárcsa

-

-

610

Tároló épületnél hűtőrendszer, kerítés és rakodótér kialakítás

-

-

5 715

ÖSSZESEN:

-

-

6 325

III. Finanszírozási műveletek

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 736

2 736

2 736

Ebből

Ótemető utcai és Lengyel téri park felújítás önerőre felvett hiteltörlesztés

340

340

340

Kerékpárút hitel törlesztés

2 396

2 396

2 396

ÖSSZESEN:

2 736

2 736

2 736

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I

Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység

Felújítások

500

1 000

1 000

Ebből

Házasságkötő terem felújítása

500

1 000

1 000

Beruházások

-

5 200

5 200

E bből

Hivatal akadálymentesítés pályázati önerő

-

5 000

5 000

Tárgyi eszközök beszerzése

-

200

200

ÖSSZESEN:

500

6 200

6 200

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I

Nem kötelező feladatellátások

1

Bölcsődei ellátás

Beruházások

-

500

500

Ebből

Az épülethez árnyékoló építése

-

500

500

ÖSSZESEN:

-

500

500

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I

Kötelező feladat ellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

Beruházások

-

550

550

Ebből:

Riasztó berendezés kiépítése

-

300

300

Balettpadló vásárlása mobil színpadra

-

250

250

ÖSSZESEN:

-

550

550

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei összesen:

12 019

132 149

161 700

Felújítások

2 783

7 500

7 500

Beruházások

6 500

110 556

137 447

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kivülre

-

3 910

4 410

Hitel és kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

2 736

2 736

2 736

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

-

7 447

9 607

Felhalmozási kiadások összesen:

12 019

132 149

161 700

5. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata által 2015. évben tervezett pénzbeni és természetbeni szociális alapellátások összege

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

Ebből:

Rendszeres szociális segély

1 604

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás

780

Helyi lakásfenntartási támogatás

2 648

Önkormányzati segély

167

Köztemetés

300

Rászorultaknak élelmiszer csomag

2 000

Szemétszállítási díj önkormányzati kedvezménye

1 000

Települési támogatás

6 444

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

14 943

6. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata által 2015. évben tervezett egyéb működési célú támogatások, kölcsönök összege

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

Egyéb működési célú támogatások, kölcsönök

26 968

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

Ebből

Homokháti Kistérség Többcélú Társulásnak (szociális feladat ellátásra, központi orvosi ügyeletre)

22 711

Arany János tehetséggondozó programban résztvevőknek

60

Bursa Hungarica tehetséggondozó programban résztvevőknek

200

Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Közhasznú Egyesületi tagdíj

100

Homokháti Kistérség Belső Ellenőrzési Társulásnak (belső ellenőrzési feladat ellátásra)

695

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 202

Ebből

Kegyeleti Kft-nek temető fenntartásra

714

Helyi non-profit szervezetek támogatása

2 040

Dél-alföldi Hulladékgazdálkodási társulásnak KEOP-1.1.1/C/13-2013-0004 pályázati önerő

448

Összesen

26 968

7. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei működési és fejlesztési célú bevételeinek és kiadásainak mérlege 2015-ben

A. MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

Megnevezés

2015.évi terv

Megnevezés

2015.évi terv

I. BEVÉTELEK

II. KIADÁSOK

1./ Önkormányzatok működési támogatása

194 656

2./ Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

50 662

1./ Személyi juttatások

143 593

2./ Munkáltatót terhelő járulékok

33 522

3./ Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

-

3./ Közhatalmi bevételek

43 110

3./ Dologi kiadások

108 329

4./ Működési bevételek

33 267

4./ Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

5./Működési célú kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülrl

845

5./ Egyéb működési célú kiadások

54 666

Ebből tartalék

27 198

6./ Működési célú kiadások összesen

355 053

7./ Működési célú hitel visszafizetés

-

-

8./ Céltartalék

-

6./ Működési célú tárgy évi bevétel összesen

322 540

9./ Központi, irányítószervi támogatás

157 180

7./ Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

89 865

10./ Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 463

8./ Központi, irányítószervi támogatás

157 180

9./Működési célú bevételek mindösszesen

569 585

10./ Működési célú kiadások mindösszesen

518 696

B. FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

Megnevezés

2015.évi terv

Megnevezés

2015.évi terv

III. BEVÉTELEK

IV. KIADÁSOK

1./ Felhalmozási bevételek

2 080

2./ Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

67 768

1./ Beruházások

137 447

3./ Felhalmozási célú önkormányzati támogatások államháztartáson belülről

-

2./ Felújítások

7 500

4./ Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

40 963

3./ Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

4 410

4./ Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

9 607

5 ./ Felhalmozási célú tárgyévi bevétel összesen

110 811

4 ./ Felhalmozási célú tárgyévi kiadások összesen

158 964

-

5./ Hitel és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

2 736

-

7./ Tartalék, pályázatai alap

-

9./ Felhalmozási célú bevételek mindösszesen

110 811

8./ Felhalmozási célú kiadások mindösszesen

161 700

Önkormányzat bevételei összesen

680 396

Önkormányzat kiadásai összesen

680 396

8. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata 2015. évi ütemterve

Adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

I. BEVÉTELEK

1./ Előző havi záró pénzállomány

678

1357

14590

103373

79167

50579

33481

10992

7502

3744

3646

2./ Önkormányzatok működési támogatása

16201

16201

16201

16201

16201

16441

16201

16201

16201

16201

16201

16205

194656

3./ Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülről

4175

4175

4175

4432

4175

4475

4175

4175

4175

4175

4175

4180

50662

4./ Közhatalmi bevételek

3000

3000

15555

1000

1000

1000

2000

4000

8555

1000

1000

2000

43110

5./ Működési bevételek

2728

2729

2728

2728

2728

3258

2728

2728

2728

2728

2728

2728

33267

6./ Működési központi, irányítószervi támogatás

12431

12431

12431

13302

13302

13475

13302

13302

13302

13302

13300

13300

157180

7./ Felhalmozási bevételek

50

50

50

1880

50

2080

8./Működési célú kölcsönök visszatérülése

845

845

12./ Maradvány igénybevétel

89865

89865

15./ Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4551

4551

4551

4551

4551

4551

4551

4551

4555

40963

15./Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kivülről

7530

7530

7530

7530

7530

7530

7530

7530

7528

67768

14./ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

38585

39264

52497

156079

152910

129897

101066

86813

68034

56989

53229

54142

680396

II. KIADÁSOK

1./ Személyi juttatások

11812

11812

11812

12018

12018

12018

12018

12018

12018

12018

12018

12013

143593

2./ Munkáltatót terhelő járulékok

2752

2752

2752

3030

3030

3030

3030

3030

3030

3030

3030

1026

33522

3./ Dologi kiadások

7420

7420

7420

10154

10154

4832

10154

10154

10154

10154

10154

10159

108329

4./ Ellátottak pénzbeli juttatásai

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1248

14943

5./ Egyéb működési célú kiadások

2247

2247

2247

5494

5494

3966

5494

5494

5494

5494

5494

5501

54666

6./ Működési központi, irányítószervi támogatás folyósítása

12431

12431

12431

13302

13302

13475

13302

13302

13302

13302

13300

13300

157180

7./ Beruházási kiadások

1000

25000

35842

18842

25842

10842

4842

4342

10895

137447

8.Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3910

500

4410

8./ Felújítások

1000

1000

1500

500

2500

1000

7500

9./ Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2736

2736

10./Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6463

6463

11./Felhalmozási célú pénzeszköz átadás ÁH-on belülre

2500

1500

1500

1947

2160

9607

13./ KIADÁSOK ÖSSZESEN

37907

37907

37907

52706

73743

79318

67585

75821

60532

53245

49583

54142

680396

III. Egyenleg

678

1357

14590

103373

79167

50579

33481

10992

7502

3744

3646

0

0

9. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata 2015. évi saját bevételei a 353/2011.(XII.31.) Korm.rendelet 2.§ (1) bekezdése alapján

Saját bevételek

Ezer Ft-ban

Helyi adóból származó bevételek

31 800

Bírság, pótlék és díjbevétel

250

Saját bevételek összesen

32 050

Saját bevételek 50%-a

16 025

Saját bevételek 20%-a

6 410

10. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségei
Zákányszék Község Önkormányzata a Pillér Takarékszövetkezettel az alábbi Európai Uniós fejlesztések megvalósításához szükséges pályázati önerő biztosítására kötött hitelszerződést:
1./ „Zákányszéki Ó-temető utcai és Lengyel téri park fejlesztése
Hitelszerződés kelte: 2014.06.23
A hitel lejárata. 2018.08.31..
A hitel összege: 1 701 839 Ft
Tőketörlesztés kezdete: 2014.08.31
2014. évben felvett hitel:1 701 839 Ft
2./ Zákányszék-Mórahalom közti kerékpárút kiépítése
Hitelszerződés kelte: 2014.06.23
A hitel lejárata. 2024.05.31
A hitel összege: 23 960 812 Ft
Tőketörlesztés kezdete: 2015.05.31
2014. évben felvett hitel:4 974 341 Ft
A hiteltörlesztések összegei jogcímenként:
Adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

Előirányzat

2015

2016.

2017.

2018

2019-24.

Park felújítás

340

340

340

340

342

Kerékpárút

2 396

2 396

2 396

2 396

2 396

Összesen

2 736

2 736

2 736

2 736

2 738