Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015 (II.16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és szervei 2015. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2015. évi vitelének szabályairól

Hatályos: 2015. 02. 17

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015 (II.16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és szervei 2015. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2015. évi vitelének szabályairól

2015.02.17.

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, az önkormányzat által fenntartott önállóan működő és gazdálkodó- valamint az önállóan működő költségvetési szerveire.

Az önkormányzat és költségvetési szervei

2015. évi költségvetési bevételei és kiadásai

2. § (1) Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2015. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 466 901 ezer forintban állapítja meg.

A bevételi főösszegen belül az önkormányzat intézményeinek finanszírozására 149 167 ezer Ft bevételi és kiadási előirányzat szerepel.
(2) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes költségvetésében
a) A működési célú bevételeket 466 651 ezer forintban
Ebből:
aa) A központi, irányítószervi támogatás bevételét 149 167 ezer forintban
b) A működési célú kiadásokat 454 882 ezer forintban
Ebből:
ba) a személyi jellegű kiadásokat 141 738 ezer forintban
bb) a munkaadókat terhelő járulékokat 33 021 ezer forintban
bc) a dologi jellegű kiadásokat 89 045 ezer forintban
bd) ellátottak pénzbeli juttatásait 14 943 ezer forintban
be) egyéb működési célú kiadások összegét 26 968 ezer forintban
bf) a központi, irányítószervi támogatás kiadását 149 167 ezer forintban
állapítja meg.
c) A felhalmozási célú bevételt 250 ezer forintban
d) A felhalmozási célú kiadást 12 019 ezer forintban
Ebből:
da) a beruházások összegét 6 500 ezer forintban
db) a felújítások összegét 2 783 ezer forintban
dc) a felhalmozási célú hitel visszafizetés összegét 2 736 ezer forintban
állapítja meg.

Az önkormányzat bevételei

3. § (1) A 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg forrásonkénti megbontását az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat-csoportok, kiemelt- és részelőirányzatok szerinti részletezésben elkülönítetten és összesítve az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat 2015. évre tervezett egyéb működési célú támogatásokból származó bevételeinek összege: 50 105 ezer forint.

Az egyéb működési célú támogatásokból származó bevételeket jogcímenként az
1. melléklet tartalmazza.
(3) Az önkormányzat általános működésének 2015. évi támogatását a 2. melléklet mutatja be.

Az önkormányzat kiadásai

4. § (1) A 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg – az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat-csoport, kiemelt- és részelőirányzatok szerinti részletezését – elkülönítetten és összesítve, valamint a költségvetési szervek létszám-előirányzatát a 3. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek felújítási előirányzatait célonként, felhalmozási kiadásait feladatonként – cím, alcím, kiemelt előirányzat, részelőirányzat bontásban – a 4. melléklet rögzíti.

(3) Az önkormányzat által tervezett pénzbeli és természetbeni szociális alapellátásokat tételesen az 5. melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat által tervezett egyéb működési célú kiadásokat tételesen a 6. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat céltartalékot nem tervezett.

(6) Az önkormányzat 2015. évi saját bevételeit a 9. melléklet tartalmazza

(7) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségeit a

10. melléklet tartalmazza.

Illetménykiegészítés

5. § A képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § alapján az önkormányzat köztisztviselői részére 10% illetménykiegészítést állapít meg.

Kereset-kiegészítés

6. § A képviselő-testület a Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsődénél az élelmezésvezető és vezető szakács munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottaknak kereset kiegészítés fedezetet biztosít 2015. január 1. napjától. A képviselő-testület az illetménykiegészítés mértékét a közalkalmazotti pótlékalap 65 %-ában határozza meg.

Költségvetési szervek létszámkeretei

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat

a) engedélyezett költségvetési létszámkeretét (álláshely) 95,6 főben

b) az éves átlagos statisztikai állományi létszámot (átlaglétszám) 95,6 főben

állapítja meg.

(2) Az önkormányzat és a költségvetési szervei létszám-előirányzatát a képviselő-testület címenként a 3. melléklet szerint állapítja meg.

Az önkormányzat 2015. évi költségvetési mérlege

8. § A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat bemutató 2015. évi költségvetési mérleget a 7. melléklet tartalmazza.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § (1) Az önkormányzat 2015. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzat-felhasználási ütemtervet a 8. melléklet tartalmazza.

(2) Az előirányzat-felhasználási ütemtervet az év közbeni pótelőirányzatokkal, valamint az időközben az önkormányzat tudomására jutott eltérő pénzforgalmi teljesítéssel módosítani szükséges.

(3) A képviselő-testület a gazdálkodás vitelének folyamatos biztosítása érdekében a költségvetési szervek kezdeményezése alapján feljogosítja a polgármestert az előirányzat-felhasználási ütemtervtől való eltérésre. A polgármester – az első negyedév kivételével –negyedévente, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal a képviselő-testület elé terjeszti az előirányzat-felhasználási ütemterv módosítását.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

A költségvetés vitelének rendje

10. § (1) Az önkormányzat és a felügyelete alá tartozó költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatait év közben a képviselő-testület döntésével megváltoztathatja.

(2) A költségvetési rendeletben jóváhagyott előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát a képviselő-testület 500.000,- Ft értékhatárig a polgármesterre átruházza.

(3) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó önállóan gazdálkodó költségvetési szerve a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól előirányzat-módosítás nélkül eltérhet, kivéve a külön sorban szereplő részelőirányzatokat.

11. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek saját hatáskörben előirányzat-módosítási kezdeményezést nyújthatnak be a polgármesternél.

(2) Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A képviselő-testület előirányzat változás miatt a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosíthatja.

Pályázat, megállapodás eljárási rendje

12. § Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szerveknek – szakmai feladataik ellátásához – az önkormányzaton kívüli költségvetési források igénybevételére irányuló tevékenysége (pályázat, megállapodás) során az alábbiak szerint kell eljárniuk:

a) A költségvetési szerv pályázati tevékenysége pénzeszközök átvételére vonatkozó megállapodás az alapító okiratban megjelölt alapfeladat ellátására irányulhat.

b) Amennyiben a tervezett pályázat megvalósítása

ba) a költségvetési szerv alapfeladatától eltérő szakmai kötelezettséget jelent

bb) az alapfeladat növekedését és többletműködtetési igényt eredményezne.

bc) fenntartó részéről támogatási nyilatkozatot igényel

a költségvetési szerv köteles előzetesen bejelenteni a polgármesternek.

c) A polgármester a képviselő-testület elé legközelebbi ülésre döntésre beterjeszti az önkormányzaton kívüli forrás költségvetési igénybevételét.

d) Az önkormányzat 2015. évi költségvetésében pályázati támogatással megvalósuló feladatok teljesítése a támogatás jóváhagyását követően kezdhető meg.

Pénzmaradvány felülvizsgálat, elszámolás

13. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek pénzmaradványát a képviselő-testület vizsgálja felül, és azt a képviselő-testület a zárszámadási rendeletével egy időben hagyja jóvá.

(2) A pénzmaradvány elszámolása során elvonásra kerül:

a) végleges feladat elmaradás miatti összeg,

b) a meghatározott célra rendelkezésre bocsátott – áthúzódó pénzügyi teljesítés nélküli összeg,

c) a munkaadót terhelő járulékok,

d) gazdálkodási szabályok megsértéséből adódó összeg,

e) a feladatmutató elmaradásával arányos támogatás.

(3) Az állami költségvetés javára befizetendő, az önkormányzatot meg nem illető normatív állami hozzájárulást az előző évi pénzmaradvány terhére kell elszámolni.

(4) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek tárgyévi személyi juttatásai - és annak járulékaiból származó előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt. A döntést legkésőbb a pénzmaradvány felülvizsgálatakor meghozza, figyelembe véve az önkormányzat forráshiányát, az emiatt fennálló gazdasági szükséghelyzetet.

Támogatásokról beszámolás és ellenőrzés

14. § (1) Az önkormányzat köteles a támogatottakat ellenőrizni.

(2) Az önkormányzat költségvetéséből támogatott szervezetekkel, személyekkel szerződést kell kötni. A szerződés tartalmazza:

a) a célhoz kötöttség előírását,

b) a támogató önkormányzat ellenőrzési kötelezettségét és jogát,

c) a támogatás rendelkezésre bocsátásának módját,

d) az elszámolás módját.

(3) A támogatási összegek felhasználásáról a támogatottak kötelesek számot adni a tárgyévet követő február 28-ig. A beszámolóban külön ki kell térni arra, hogy a támogatott céllal és a szervezet alapító okiratában írt alaptevékenységgel, közösségi célokkal a felhasználás összhangban van-e.

(4) Az elszámolási határidőt indokolt esetben a Pénzügyi, Ügyrendi és Településfejlesztési Bizottsága meghosszabbíthatja.

(5) Ha a támogatott szervezet az előírt számadási kötelezettségének nem tesz eleget az előírt határidőben, vagy nem megfelelően tesz eleget, – a kötelezettség teljesítéséig további támogatás nem folyósítható. Indokolt esetben – a pénzügy bizottság döntése alapján – a támogatás visszafizetéséről is rendelkezni lehet.

(6) Amennyiben a támogatott szervezet, személy elszámolási kötelezettségének határidőn túl, meghosszabbítást követően sem tesz eleget, úgy a támogatásból 3 évig automatikusan kizárja magát.

Adat- és információszolgáltatás

15. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek gazdálkodásukról a polgármester által elrendelt időben és tartalommal szolgáltatnak információt.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetési előirányzatok teljesítéséről minden hónapban a tárgyhót követő hó 20. napjáig információt szolgáltat a polgármester és az önállóan működő intézmények vezetői részére. Az információs jelentést első alkalommal az I-III. havi adatokról 2015. április 20. napjáig kell szolgáltatni.

(3) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetés tervezéséhez és végrehajtásához kapcsolódó rendszeres és eseti adat- és információ szolgáltatásra köteles a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatósága felé. Az adatszolgáltatás magába foglalja a hozzá tartozó önállóan működő költségvetési szervek adatszolgáltatását is.

A karbantartási és felhalmozási feladatok végrehajtása

16. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a saját költségvetésükben szereplő előirányzat terhére karbantartási feladataikat saját jogkörükben végzik el.

(2) Az önkormányzat költségvetési szervei 2015. évben a felújítási és beruházási feladatokat az intézményi felhalmozási kiadások előirányzata terhére saját jogkörükben végzik el.

(3) Az önkormányzat felújítási és beruházási feladatainak megvalósítása a Polgármesteri Hivatal feladatát képezi.

(4) A felújítási és beruházási célú kiadási előirányzatot az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a költségvetési rendeletben meghatározott célra használják fel. Az önkormányzatnak a megjelölt feladatra fel nem használt része, valamint a feladatok évközi csökkentése esetén az e célra biztosított előirányzat arányos része elvonásra kerül a pénzmaradvány felülvizsgálata során.

Az önkormányzati biztos

17. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnek tájékoztatást kell adni a polgármesternek a költségvetési szervek elismert tartozásállományáról, mely az esedékességet követő 20 napon belül ki nem egyenlített tartozásokat egy összegben, az esedékességet követő 20 napon túl ki nem egyenlített tartozásokat tételesen tartalmazza.

(2) Amennyiben a költségvetési szerv eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, de legalább 5.000 e Ft-ot meghaladó tartozásállománya 30 napon túl fennáll, önkormányzati biztost kell kirendelni.

(3) Az önkormányzati biztos személyéről a képviselő-testület dönt. A képviselő-testület döntése alapján a biztost a polgármester bízza meg.

Bankszámla vezetés

18. § (1) Az önkormányzat számlavezető pénzintézete a 2015. évben a Pillér Takarékszövetkezet.

(2) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek – Polgármesteri Hivatal, Manó-kert Óvoda és Bölcsőde, Művelődési Ház és Könyvtár,– önálló bankszámlával rendelkeznek.

(3) Az intézmények pénzellátása a gazdasági eseményekhez igazodóan, az önkormányzat általi finanszírozással történik.

(4) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközei a vagyonrendeletben írtak szerint a számlavezető hitelintézetnél helyezhető el 3 hónapnál rövidebb időre lekötött tartós bankbetét, kivéve ha a bankbetét összege nem haladja meg a felhalmozási célú bevételeknél átmenetileg fel nem használt forrásokat.

Záró rendelkezések

19. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2015. január 1-től kell alkalmazni.

1. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2015.évre tervezett bevételei

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I. Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 194

2

Szolgáltatások ellenértéke

940

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

254

ÖSSZESEN:

1 194

2

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások (állatfelvásárló telep)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

174

2

Szolgáltatások ellenértéke

137

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

37

ÖSSZESEN:

174

3

Sportlétesítmények működtetése, fejlesztése (sportcsarnok)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

3 536

2

Szolgáltatások ellenértéke

3 536

ÖSSZESEN:

3 536

4

Köztemető fenntartása, működtetése

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

511

2

Szolgáltatások ellenértéke

511

ÖSSZESEN:

511

5

Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

I

Működési költségvetés

2

Közhatalmi bevételek

43 050

1

Magánszemélyek kommunális adója

6 500

2

Telekadó

300

3

Gépjárműadó 40%-a

11 000

4

Iparűzési adó

25 000

5

Egyéb közhatalmi bevételek (adóbírság, adópótlék)

250

ÖSSZESEN:

43 050

6

Önkormányzatok elszámolásai

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

191 532

1

Önkormányzatok működési támogatásai

191 532

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 095

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 036

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

41 171

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 230

3

Működési bevételek

1 796

8

Kamatbevételek

1 750

9

Egyéb működési bevételek

46

ÖSSZESEN:

193 328

7

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 653

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 653

ÖSSZESEN:

1 653

8

Közfoglalkoztatás

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

48 705

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

48 705

Ebből:

Közfoglalkoztatás Munkaügyi Központ támogatása

48 705

ÖSSZESEN:

48 705

9

Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

6 808

2

Szolgáltatások ellenértéke

6 808

2

Felhalmozási költségvetés

1

Felhalmozási bevételek

250

1

Ingatlanok értékesítése (orvosi rendelő)

250

ÖSSZESEN:

7 058

10

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások (mezőőr)

I

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 400

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 400

Ebből:

Mezőőri támogatás

1 400

ÖSSZESEN:

1 400

Kötelező feladatellátások összesen

300 609

I

Működési költségvetés

300 359

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

241 637

1

Önkormányzatok működési támogatásai

191 532

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 095

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 036

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

41 171

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 230

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

50 105

2

Közhatalmi bevételek

43 050

Magánszemélyek kommunális adója

6 500

Telekadó

300

Gépjárműadó 40%-a

11 000

Iparűzési adó

25 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg. díj, adóbírság, adópótlék)

250

3

Működési bevételek

15 672

2

Szolgáltatások ellenértéke

13 585

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

291

8

Kamatbevételek

1 750

9

Egyéb működési bevételek

46

2

Felhalmozási költségvetés

250

1

Felhalmozási bevételek

250

Kötelező feladatellátások összesen

300 609

1

Zákányszék Község Önkormányzata bevételei összesen:

300 609

I

Működési költségvetés

300 359

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

241 637

1

Önkormányzatok működési támogatásai

191 532

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 095

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 036

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

41 171

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 230

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

50 105

2

Közhatalmi bevételek

43 050

Magánszemélyek kommunális adója

6 500

Telekadó

300

Gépjárműadó 40%-a

11 000

Iparűzési adó

25 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg. díj, adóbírság, adópótlék)

250

3

Működési bevételek

15 672

2

Szolgáltatások ellenértéke

13 585

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

291

8

Kamatbevételek

1 750

9

Egyéb működési bevételek

46

2

Felhalmozási költségvetés

250

1

Felhalmozási bevételek

250

1

Zákányszék Község Önkormányzata bevételei összesen:

300 609

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I. Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység

I

Működési költségvetés

2

Közhatalmi bevételek

60

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg díj, adóbírság, adópótlék)

60

3

Működési bevételek

3 185

2

Szolgáltatások ellenértéke

140

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 386

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

644

8

Kamatbevételek

15

ÖSSZESEN:

3 245

III. Finanszírozási műveletek

I

Működési költségvetés

5

Finanszírozási bevételek

57 876

4

Központi, irányítószervi támogatás

57 876

2

Felhalmozási költségvetés

ÖSSZESEN:

57 876

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal bevételei összesen

61 121

I

Működési költségvetés

61 121

2

Közhatalmi bevételek

60

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg díj, adóbírság, adópótlék)

60

3

Működési bevételek

3 185

2

Szolgáltatások ellenértéke

140

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 386

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

644

8

Kamatbevételek

15

5

Finanszírozási bevételek

57 876

4

Központi, irányítószervi támogatás

57 876

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal bevételei összesen

61 121

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I. Kötelező feladatellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

9 288

5

Ellátási díjak

7 312

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 976

ÖSSZESEN:

9 288

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Egyéb vendéglátás (alkalmazott, egyéb vendég)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

2 197

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 730

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

467

ÖSSZESEN:

2 197

III. Finanszírozási műveletek

I

Működési költségvetés

5

Finanszírozási bevételek

78 897

4

Központi, irányítószervi támogatás

78 897

ÖSSZESEN:

78 897

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

90 382

I

Működési költségvetés

90 382

3

Működési bevételek

11 485

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 730

5

Ellátási díjak

7 312

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 443

5

Finanszírozási bevételek

78 897

4

Központi, irányítószervi támogatás

78 897

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

90 382

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I. Kötelező feladatellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 183

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 130

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

53

ÖSSZESEN:

1 183

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás (Teleház)

I

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 212

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 010

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

202

ÖSSZESEN:

1 212

III. Finanszírozási műveletek

I

Működési költségvetés

5

Finanszírozási bevételek

12 394

4

Központi, irányítószervi támogatás

12 394

ÖSSZESEN:

12 394

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár összesen

14 789

I

Működési költségvetés

14 789

3

Működési bevételek

2 395

2

Szolgáltatások ellenértéke

2 140

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

255

5

Finanszírozási bevételek

12 394

4

Központi, irányítószervi támogatás

12 394

ÖSSZESEN:

14 789

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei bevételei összesen:

466 901

I

Működési költségvetés

466 651

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

241 637

1

Önkormányzatok működési támogatásai

191 532

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 095

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

46 036

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

41 171

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 230

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

50 105

2

Közhatalmi bevételek

43 110

Magánszemélyek kommunális adója

6 500

Telekadó

300

Gépjárműadó 40%-a

11 000

Iparűzési adó

25 000

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg díj, adóbírság, adópótlék)

310

3

Működési bevételek

32 737

2

Szolgáltatások ellenértéke

17 595

3

Közvetített szolgáltatások értéke

2 386

5

Ellátási díjak

7 312

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 633

8

Kamatbevételek

1 765

9

Egyéb működési bevételek

46

5

Finanszírozási bevételek

149 167

4

Központi, irányítószervi támogatás

149 167

2

Felhalmozási költségvetés

250

1

Felhalmozási bevételek

250

2015. évi bevételi előirányzatok összesen

466 901

2. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata általános működésének 2015. évi támogatása

Jogcím

Mutató

Összeg (Forintban)

Megnevezés

Eredeti

I.1.a) Önkormányzati hivatal működésének támogatása

7,67

35 128 600

I.1.b) Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása összesen

55 902 783

I.1.ba) A zöldterület gazdálkodással kapcsolatos feladatok támogatása

3 095 753

I.1.bb) A közvilágítás fenntartásának támogatása

48 192 000

I.1.bc) A köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

100 000

I.1.bd) A közutak fenntartásának támogatása

4 515 030

I.1.c) Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

6 636 864

I.1.d) Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

3 427 200

I. ÁLTALÁNOS FELADATOK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

101 095 447

II.1. (1) 1 Óvodapedagógusok bértámogatása 8 hóra

7,3

20 206 400

II.1.(2) 1 Óvodapedagógusokat segítők bértámogatása 8 hóra

4,0

4 800 000

II.1. (1) 2 Óvodapedagógusok bértámogatása 4 hóra

8,0

11 072 000

II.1. (3) 2 Óvodapedagógusok bértámogatása, pótlólagos összeg 4 hóra

8,0

280 000

II.1.(2) 2 Óvodapedagógusokat segítők bértámogatása 4 hóra

5,0

3 000 000

II.1.Óvodapedagógusok és segítőik bértámogatása összesen

39 358 400

II.2.(1)1 Óvodaműködtetési támogatás 8 hóra, gyermekek nevelése a napi 8 órát nem éri el

10,0

466 667

II.2.(8)1 Óvodaműködtetési támogatás 8 hóra, gyermekek nevelése a napi 8 órát eléri vagy meghaladja

73,0

3 406 667

II.2.(1)2 Óvodaműködtetési támogatás 4 hóra, gyermekek nevelése a napi 8 órát nem éri el

10,0

233 333

II.2.(8)2 Óvodaműködtetési támogatás 4 hóra, gyermekek nevelése a napi 8 órát eléri vagy meghaladja

80,0

1 866 667

II.2.Óvodaműködtetési támogatás összesen

5 973 334

II.5.(1) Pedagógus II.kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása

2,0

704 000

II. KÖZNEVELÉSI FELADATOK ÖSSZESEN

46 035 734

III.1. Pénzbeli szociális ellátások kiegészítése

8 780 000

III.2. A települési önkormányzat szociális feladatainak egyéb támogatása

11 528 140

III.3.ja (1) Bölcsődei ellátás - nem fogyatékos, nem hátrányos helyzetű gyermek

10,0

4 941 000

III.3.ja (2) Bölcsődei ellátás - nem fogyatékos, hátrányos helyzetű gyermek

2,0

1 037 610

III.5.a) Gyermekétkeztetés bértámogatása, az elismert dolgozók száma alapján

6,66

10 869 120

III.5.b) Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

4 015 392

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS, GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

41 171 262

IV.1.d) Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

3 229 620

IV. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK KULTURÁLIS FELADATAINAK TÁMOGATÁSA ÖSSZESEN

3 229 620

Állami támogatások összesen

191 532 063

3. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2015.évre tervezett kiadásai

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015. évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I. Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

805

2

Munkaadókat terhelő járulékok

212

3

Dologi kiadások

2 636

ÖSSZESEN:

3 653

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

0,5

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

0,5

2

Sportlétesítmények működtetése, fejlesztése (sportcsarnok)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

1 568

2

Munkaadókat terhelő járulékok

418

3

Dologi kiadások

3 760

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

3 143

ÖSSZESEN:

5 746

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

1,0

3

Köztemető fenntartása, működtetése

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

46

5

Egyéb működési célú kiadások

714

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

714

Ebből:

Kegyeleti Kft Hódmezővásárhelynek

714

ÖSSZESEN:

760

4

Önkormányzatok elszámolásai

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

16 505

Ebből

rendezvények

1 700

5

Egyéb működési célú kiadások

26 254

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2 488

ÖSSZESEN:

42 759

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1

Működési költségvetés

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

ÖSSZESEN:

14 943

6

Közfoglalkoztatás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

36 128

2

Munkaadókat terhelő járulékok

4 877

3

Dologi kiadások

4 205

ÖSSZESEN:

45 210

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye:

44,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:

44,0

7

Zöldterület kezelés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

3 911

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 041

3

Dologi kiadások

320

ÖSSZESEN:

5 272

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

2,5

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

2,5

8

Közutak üzemeltetése,fenntartása

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

4 532

Ebből:

Útkarbantartás (kül- és belterületi utak)

3 000

Hó eltakarítás

1 532

ÖSSZESEN:

4 532

9

Közvilágítás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

7 958

Ebből:

Közvilágítás áramdíja

7 958

ÖSSZESEN:

7 958

10

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 000

ÖSSZESEN:

1 000

11

Háziorvosi ügyeleti ellátás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 000

ÖSSZESEN:

1 000

12

Foglalkozás egészségügyi ellátás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

600

ÖSSZESEN:

600

13

Fogorvosi alapellátás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

500

ÖSSZESEN:

500

14

Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (eredi pihenő, ifjúsági klub, kis piac, buszváró, rendőrőrs)

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 590

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

376

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

6 500

2

Felújítások

2 283

ÖSSZESEN:

10 373

15

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások ( mezőőr, állatfelv. Egyéb községgazdálkodási feladatok)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 600

2

Munkaadókat terhelő járulékok

692

3

Dologi kiadások

1 008

ÖSSZESEN:

4 300

Közalkalmazottak álláshelye:

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

2,0

16

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

100

ÖSSZESEN:

100

Kötelező feladatellátások összesen

148 706

1

Működési költségvetés

139 923

1

Személyi juttatások

45 012

2

Munkaadókat terhelő járulékok

7 240

3

Dologi kiadások

45 760

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

3 519

Közvilágítás

7 958

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

5

Egyéb működési célú kiadások

26 968

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 202

2

Felhalmozási költségvetés

8 783

1

Beruházások

6 500

2

Felújítások

2 283

ÖSSZESEN:

148 706

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

4,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

4,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye:

44,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:

44,0

Közalkalmazottak álláshelye:

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

2,0

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási kiadások

149 167

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

149 167

Polgármesteri Hivatal finanszírozása

57 876

Óvoda finanszírozása

78 897

Művelődési Ház finanszírozása

12 394

2

Felhalmozási költségvetés

4

Finanszírozási kiadások

2 736

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre (park 340eFt, kerékpárút 2 396 eFt)

2 736

ÖSSZESEN:

151 903

Zákányszék Község Önkormányzata összesen

300 609

1

Működési költségvetés

289 090

1

Személyi juttatások

45 012

2

Munkaadókat terhelő járulékok

7 240

3

Dologi kiadások

45 760

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

3 519

Közvilágítás

7 958

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

5

Egyéb működési célú kiadások

26 968

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 202

6

Finanszírozási kiadások

149 167

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

149 167

2

Felhalmozási költségvetés

11 519

1

Beruházások

6 500

2

Felújítások

2 283

4

Finanszírozási kiadások

2 736

1

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 736

ÖSSZESEN:

300 609

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye

4,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma

4,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye: (közcélú)

44,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:(közcélú)

44,0

Közalkalmazottak álláshelye

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma

2,0

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I. Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

22 389

2

Munkaadókat terhelő járulékok

5 913

3

Dologi kiadások

15 323

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

838

2

Felhalmozási költségvetés

2

Felújítások

500

ÖSSZESEN:

44 125

Köztisztviselők álláshelye:

9,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

9,0

2

Önkormányzati jogalkotás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

9 273

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 529

3

Dologi kiadások

50

ÖSSZESEN:

11 852

Polgármester álláshelye

1,0

Polgármester átlaglétszáma

1,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

7,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

7,0

3

Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 732

2

Munkaadókat terhelő járulékok

720

3

Dologi kiadások

16

ÖSSZESEN:

3 468

Köztisztviselők álláshelye:

1,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

1,0

4

Községgazdálkodás máshová nem sorolható szolgáltatások ( takarítók))

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

1 320

2

Munkaadókat terhelő járulékok

348

3

Dologi kiadások

8

ÖSSZESEN:

1 676

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

1,0

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal összesen

61 121

1

Működési költségvetés

60 621

1

Személyi juttatások

35 714

2

Munkaadókat terhelő járulékok

9 510

3

Dologi kiadások

15 397

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

838

2

Felhalmozási költségvetés

500

2

Felújítások

500

ÖSSZESEN:

61 121

Polgármester álláshelye

1,0

Polgármester átlaglétszáma

1,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

7,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

7,0

Köztisztviselők álláshelye:

10,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

10,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma

1,0

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I. Kötelező feladatellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

7 164

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 912

3

Dologi kiadások

17 424

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 213

Élelem

15 157

ÖSSZESEN:

26 500

Közalkalmazottak álláshelye

4,5

Közalkalmazottak átlaglétszáma

4,5

2

Óvodai nevelés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

38 639

2

Munkaadókat terhelő járulékok

10 280

3

Dologi kiadások

2 816

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

382

ÖSSZESEN:

51 735

Közalkalmazottak álláshelye

14,8

Közalkalmazottak álláshelye

14,8

Kötelező feladatellátások összesen

78 235

1

Működési költségvetés

78 235

1

Személyi juttatások

45 803

2

Munkaadókat terhelő járulékok

12 192

3

Dologi kiadások

20 240

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 595

Élelem

15 157

ÖSSZESEN:

78 235

Közalkalmazottak álláshelye

19,3

Közalkalmazottak átlaglétszáma

19,3

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Egyéb vendéglátás (alkalmazott, egyéb vendég)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

814

2

Munkaadókat terhelő járulékok

217

3

Dologi kiadások

1 580

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

135

Élelem

1 356

ÖSSZESEN:

2 611

Közalkalmazottak álláshelye

0,5

Közalkalmazottak átlaglétszáma

0,5

2

Bölcsődei ellátás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

6 634

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 775

3

Dologi kiadások

1 127

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

269

ÖSSZESEN:

9 536

Közalkalmazottak álláshelye

3,8

Közalkalmazottak átlaglétszáma

3,8

Nem kötelező feladatellátások összesen

1

Működési költségvetés

12 147

1

Személyi juttatások

7 448

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 992

3

Dologi kiadások

2 707

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

404

Élelem

1 356

ÖSSZESEN:

12 147

Közalkalmazottak álláshelye

4,3

Közalkalmazottak átlaglétszáma

4,3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

90 382

1

Működési költségvetés

90 382

1

Személyi juttatások

53 251

2

Munkaadókat terhelő járulékok

14 184

3

Dologi kiadások

22 947

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 999

Élelem

16 513

ÖSSZESEN:

90 382

Közalkalmazottak álláshelye

23,6

Közalkalmazottak átlaglétszáma

23,6

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I. Kötelező feladatellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

3 887

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 040

3

Dologi kiadások

2 428

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

766

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

150

ÖSSZESEN:

7 355

Közalkalmazottak álláshelye:

1,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

1,0

2

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 350

2

Munkaadókat terhelő járulékok

630

3

Dologi kiadások

1 246

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

349

ÖSSZESEN:

4 226

Közalkalmazottak álláshelye:

1,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

1,0

Kötelező feladatellátások összesen

11 581

1

Működési költségvetés

11 581

1

Személyi juttatások

6 237

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 670

3

Dologi kiadások

3 674

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 115

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

150

ÖSSZESEN:

11 581

Közalkalmazottak álláshelye:

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

2,0

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás (Teleház)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

1 524

2

Munkaadókat terhelő járulékok

417

3

Dologi kiadások

1 267

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

349

ÖSSZESEN:

3 208

Közalkalmazottak álláshelye:

1,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

1,0

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár összesen

14 789

1

Működési költségvetés

14 789

1

Személyi juttatások

7 761

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 087

3

Dologi kiadások

4 941

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 464

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

150

ÖSSZESEN:

14 789

Közalkalmazottak álláshelye:

3,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

3,0

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei kiadásai összesen:

466 901

1

Működési költségvetés

454 882

1

Személyi juttatások

141 738

2

Munkaadókat terhelő járulékok

33 021

3

Dologi kiadások

89 045

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

7 820

Közvilágítás

7 958

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

5

Egyéb működési célú kiadások

26 968

1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 202

6

Finanszírozási kiadások

149 167

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

149 167

2

Felhalmozási költségvetés

12 019

1

Beruházások

6 500

2

Felújítások

2 783

4

Finanszírozási kiadások

2 736

1

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 736

2015. évi kiadási előirányzatok összesen

466 901

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei által foglalkoztatott létszám összesen:

Polgármester álláshelye

1,0

Polgármester átlaglétszáma

1,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

7,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

7,0

Köztisztviselők álláshelye:

10,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

10,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

5,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

5,0

Közalkalmazottak álláshelye:

28,6

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

28,6

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye:

44,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:

44,0

4. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2015.évi felhalmozási kiadásai célonként

CÍM

ssz.

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I

Kötelező feladatellátások

3

Nem lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (eredi pihenő, ifjúsági klub, kis piac, buszváró, rendőrőrs)

Felújítások

2 283

Ebből

Szegfű János u. 9. sz. alatti ingatlan felújítása

1 000

Rendőri szolgálati lakás felújítása

1 283

Beruházások

6 500

Zákányszéki 0197/2 hrsz. ingatlan vásárlás

5 000

Tervek készíttetése

1 000

Védőnői szolgálat nyílászárók cseréje és akadálymentesítés

500

ÖSSZESEN:

8 783

III. Finanszírozási műveletek

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 736

Ebből

Ótemető utcai és Lengyel téri park felújítás önerőre felvett hiteltörlesztés

340

Kerékpárút hitel törlesztés

2 396

ÖSSZESEN:

2 736

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I

Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység

Felújítások

500

Ebből

Házasságkötő terem felújítása

500

ÖSSZESEN:

500

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei összesen:

12 019

Felújítások

2 783

Beruházások

6 500

Hitel és kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

2 736

Felhalmozási kiadások összesen:

12 019

5. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata által 2015. évben tervezett pénzbeni és természetbeni szociális alapellátások összege

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

Ebből:

Rendszeres szociális segély

1 604

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás

780

Helyi lakásfenntartási támogatás

2 648

Önkormányzati segély

167

Köztemetés

300

Rászorultaknak élelmiszer csomag

2 000

Szemétszállítási díj önkormányzati kedvezménye

1 000

Települési támogatás

6 444

Ellátottak pénzbeli juttatásai összesen:

14 943

6. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata által 2015. évben tervezett egyéb működési célú támogatások, kölcsönök összege

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2015.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

Egyéb működési célú támogatások, kölcsönök

26 968

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

23 766

Ebből

Homokháti Kistérség Többcélú Társulásnak (szociális feladat ellátásra, központi orvosi ügyeletre)

22 711

Arany János tehetséggondozó programban résztvevőknek

60

Bursa Hungarica tehetséggondozó programban résztvevőknek

200

Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Közhasznú Egyesületi tagdíj

100

Homokháti Kistérség Belső Ellenőrzési Társulásnak (belső ellenőrzési feladat ellátásra)

695

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 202

Ebből

Kegyeleti Kft-nek temető fenntartásra

714

Helyi non-profit szervezetek támogatása

2 040

Dél-alföldi Hulladékgazdálkodási társulásnak KEOP-1.1.1/C/13-2013-0004 pályázati önerő

448

Összesen

26 968

7. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei működési és fejlesztési célú bevételeinek és kiadásainak mérlege 2015-ben

A. MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

Megnevezés

2015.évi terv

Megnevezés

2015.évi terv

I. BEVÉTELEK

II. KIADÁSOK

1./ Önkormányzatok működési támogatása

191 532

2./ Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

50 105

1./ Személyi juttatások

141 738

2./ Munkáltatót terhelő járulékok

33 021

3./ Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

-

3./ Közhatalmi bevételek

43 110

3./ Dologi kiadások

89 045

4./ Működési bevételek

32 737

4./ Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 943

5./ Egyéb működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

-

5./ Egyéb működési célú kiadások (pénzeszköz átadás)

26 968

Ebből tartalék

-

6./ Működési célú kiadások összesen

305 715

7./ Működési célú hitel visszafizetés

-

-

8./ Céltartalék

-

6./ Működési célú tárgy évi bevétel összesen

317 484

9./ Központi, irányítószervi támogatás

149 167

7./ Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

-

8./ Központi, irányítószervi támogatás

149 167

9./Működési célú bevételek mindösszesen

466 651

10./ Működési célú kiadások mindösszesen

454 882

B. FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

Megnevezés

2015.évi terv

Megnevezés

2015.évi terv

III. BEVÉTELEK

IV. KIADÁSOK

1./ Felhalmozási bevételek

250

2./ Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

-

1./ Beruházások

6 500

3./ Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

-

2./ Felújítások

2 783

4./ Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

-

3./ Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

5 ./ Felhalmozási célú tárgyévi bevétel összesen

250

4 ./ Felhalmozási célú tárgyévi kiadások összesen

9 283

6./ Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

-

5./ Hitel és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

2 736

7./ Hitel és kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (Park 1 702 e Ft; kerékpárút 23 961 e Ft))

-

7./ Tartalék, pályázatai alap

-

9./ Felhalmozási célú bevételek mindösszesen

250

8./ Felhalmozási célú kiadások mindösszesen

12 019

Önkormányzat bevételei összesen

466 901

Önkormányzat kiadásai összesen

466 901

8. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata 2015. évi ütemterve

Adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

I. BEVÉTELEK

1./ Előző havi záró pénzállomány

438

877

13870

11308

8746

5134

2239

391

5334

2722

610

2./ Önkormányzatok működési támogatása

15961

15961

15961

15961

15961

15961

15961

15961

15961

15961

15961

15961

191532

3./ Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülről

4175

4175

4175

4175

4175

4175

4175

4175

4175

4175

4175

4180

50105

4./ Közhatalmi bevételek

3000

3000

15555

1000

1000

1000

2000

4000

8555

1000

1000

2000

43110

5./ Működési bevételek

2728

2729

2728

2728

2728

2728

2728

2728

2728

2728

2728

2728

32737

6./ Működési központi, irányítószervi támogatás

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12426

149167

10./ Felhalmozási bevételek

50

50

50

50

50

250

14./ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

38345

38784

51777

50215

47653

45041

42429

41534

44241

41629

39017

37905

466901

II. KIADÁSOK

1./ Személyi juttatások

11812

11812

11812

11812

11812

11812

11812

11812

11812

11812

11812

11806

141738

2./ Munkáltatót terhelő járulékok

2752

2752

2752

2752

2752

2752

2752

2752

2752

2752

2752

2749

33021

3./ Dologi kiadások

7420

7420

7420

7420

7420

7420

7420

7420

7420

7420

7420

7425

89045

4./ Ellátottak pénzbeli juttatásai

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1245

1248

14943

5./ Egyéb működési célú kiadások

2247

2247

2247

2247

2247

2247

2247

2247

2247

2247

2247

2251

26968

6./ Működési központi, irányítószervi támogatás folyósítása

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12431

12426

149167

7./ Beruházási kiadások

1000

1000

1500

500

1000

1000

500

6500

8./ Felújítások

1000

1000

783

2783

9./ Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2736

2736

13./ KIADÁSOK ÖSSZESEN

37907

37907

37907

38907

38907

39907

40190

41143

38907

38907

38407

37905

466901

III. Egyenleg

438

877

13870

11308

8746

5134

2239

391

5334

2722

610

0

0

9. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata 2015. évi saját bevételei a 353/2011.(XII.31.) Korm.rendelet 2.§ (1) bekezdése alapján

Saját bevételek

Ezer Ft-ban

Helyi adóból származó bevételek

31 800

Bírság, pótlék és díjbevétel

250

Saját bevételek összesen

32 050

Saját bevételek 50%-a

16 025

Saját bevételek 20%-a

6 410

10. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségei
Zákányszék Község Önkormányzata a Pillér Takarékszövetkezettel az alábbi Európai Uniós fejlesztések megvalósításához szükséges pályázati önerő biztosítására kötött hitelszerződést:
1./ „Zákányszéki Ó-temető utcai és Lengyel téri park fejlesztése
Hitelszerződés kelte: 2014.06.23
A hitel lejárata. 2018.08.31..
A hitel összege: 1 701 839 Ft
Tőketörlesztés kezdete: 2014.08.31
2014. évben felvett hitel:1 701 839 Ft
2./ Zákányszék-Mórahalom közti kerékpárút kiépítése
Hitelszerződés kelte: 2014.06.23
A hitel lejárata. 2024.05.31
A hitel összege: 23 960 812 Ft
Tőketörlesztés kezdete: 2015.05.31
2014. évben felvett hitel:4 974 341 Ft
A hiteltörlesztések összegei jogcímenként:
Adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

Előirányzat

2015

2016.

2017.

2018

2019-24.

Park felújítás

340

340

340

340

342

Kerékpárút

2 396

2 396

2 396

2 396

2 396

Összesen

2 736

2 736

2 736

2 736

2 738