Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2020 (XII.30.) önkormányzati rendelete

a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 9/2015.(V.4.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 01. 01- 2021. 01. 01

Zákányszék község polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a 32. cikk (2) bekezdésében biztosított jogalkotó hatáskörében eljárva, a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. § (4) bekezdésének felhatalmazása alapján a következőket rendeli el:

1. §


A települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 9/2015.(V.4.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Hulladékrendelet) 3. § (1) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:


"(1) Zákányszék Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) közigazgatási területén az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel (6521 Vaskút, 0551/2 hrsz.) (a továbbiakban: Szolgáltató) kötött közszolgáltatási szerződés alapján látja el a települési szilárd és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésével és a kijelölt, hatósági engedéllyel működő hulladékártalmatlanító telepre történő rendszeres szállításával és ártalmatlanítás céljából történő elhelyezésével kapcsolatos, hulladékkezelési közszolgáltatási tevékenységet."

2. §


A Hulladékrendelet 7. § (2) bekezdés b) pontjának helyébe az alábbi rendelkezés lép:


"b) A választási lehetőséget az ingatlanhasználó számára a közszolgáltató úgy ajánlja fel, hogy a választható gyűjtőedény űrmértéke igazodjon az érintett ingatlanon képződő hulladék mennyiségéhez, figyelembe véve a településen képződő vegyes és elkülönítetten gyűjtött hulladék fajlagos mennyiségét, az érintett háztartás lakosainak vagy az ingatlant használó természetes személyek számát, valamint a szállítási gyakoriságot. A rendelet területi hatálya alá tartozó ingatlanok tekintetében figyelembe veendő fajlagos mennyiség mértéke 47,9 liter/fő/ürítés."

3. §


A Hulladékrendelet 7. § (2) bekezdés f) pontjának helyébe az alábbi rendelkezés lép:


 „f) A Szolgáltató a települési szilárd hulladék szelektív gyűjtéséhez (kéthetente páratlan héten) speciális zsákot – háztartásonként egy darabot – díjmentesen biztosít az ingatlanhasználók részére.”

4. §


A Hulladékrendelet 7. § (2) bekezdés p) pontjának helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„p) Ha a zöldhulladékot házi vagy közösségi komposztálás útján nem komposztálják, azt a képződés helyén a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni.”

5. §


Ez a rendelet 2021. január 1-jén lép hatályba.

Mellékletek