Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2021 (II.19.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és szervei 2021. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2021. évi vitelének szabályairól

Hatályos: 2021. 02. 20- 2021. 05. 30

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2021 (II.19.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat és szervei 2021. évi költségvetéséről és annak végrehajtásáról, a költségvetési gazdálkodás 2021. évi vitelének szabályairól

Zákányszék Község Önkormányzatának polgármestere – a Magyarország Kormánya által a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Kormányrendelettel elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel – a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglaltak szerint Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete feladat- és hatáskörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, az önkormányzat által fenntartott önállóan működő és gazdálkodó- valamint az önállóan működő költségvetési szerveire.

Az önkormányzat és költségvetési szervei 2021. évi költségvetési bevételei és kiadásai

2. § (1) Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2021. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszegét 750 826 ezer forintban állapítja meg. A bevételi főösszegen belül az önkormányzat intézményeinek finanszírozására 221 388 ezer Ft bevételi és kiadási előirányzat szerepel.

(2)

  • a) A működési célú bevételeket 713 395 ezer forintban, ebből:
    • aa) A központi, irányítószervi támogatás bevételét 226 388 ezer forintban
    • ab) A működési célú pénzmaradvány igénybevételét 122 823 ezer forintban
  • b) A működési célú kiadásokat 652 447 ezer forintban, ebből:
    • ba) a személyi jellegű kiadásokat 203 010 ezer forintban
    • bb) a munkaadókat terhelő járulékokat 30 429 ezer forintban
    • bc) a dologi jellegű kiadásokat 129 488 ezer forintban
    • bd) ellátottak pénzbeli juttatásait 12 000 ezer forintban
    • be) egyéb működési célú kiadások összegét 41 457 ezer forintban
    • bf) a központi, irányítószervi támogatás kiadását 226 388 ezer forintban
    • bg) az államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetésének összegét 9 675 ezer forintban
  • c) A felhalmozási célú bevételt 39 484 ezer forintban
  • d) A felhalmozási célú kiadást 100 432 ezer forintban, ebből:
    • da) a beruházások összegét 59 675 ezer forintban
    • db) a felújítások összegét 37 014 ezer forintban
    • dc) a hitel törlesztést államháztartáson kívülre 2 870 ezer forintban
    • dd) a pénzügyi lízing kiadásokat 873 ezer forintban állapítja meg.

3. § (1) A 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg forrásonkénti megbontását az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat-csoportok, kiemelt- és részelőirányzatok szerinti részletezésben elkülönítetten és összesítve az 1. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat 2021. évre tervezett egyéb működési célú támogatásokból származó bevételei államháztartáson belülről összege: 49 108 ezer forint. Az egyéb működési célú támogatásokból származó bevételeket jogcímenként az 1. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat általános működésének 2021. évi állami támogatásait a 2. melléklet mutatja be.

Az önkormányzat kiadásai

4. § (1) A 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg – az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat-csoport, kiemelt- és részelőirányzatok szerinti részletezését – elkülönítetten és összesítve, valamint a költségvetési szervek létszám-előirányzatát a 3. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek felújítási előirányzatait célonként, felhalmozási kiadásait feladatonként – cím, alcím, kiemelt előirányzat, részelőirányzat bontásban – a 4. melléklet rögzíti.

(3) Az önkormányzat által tervezett pénzbeli és természetbeni szociális alapellátásokat tételesen az 5. melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat által tervezett egyéb működési célú kiadásokat tételesen a 6. melléklet tartalmazza.

(5) Az önkormányzat céltartalékot nem tervezett.

(6) Az önkormányzat 2021. évi saját bevételeit a 9. melléklet tartalmazza

(7) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségeit a 10. melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek alakulását 2021-ben a 11. melléklet tartalmazza.

Köztisztviselői illetményalap

5. § A képviselő-testület a köztisztviselői illetményalapot 2021.01.01-től 46 380 forintban állapítja meg.

Illetménykiegészítés

6. § A képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3)-(4) bekezdése alapján az önkormányzat köztisztviselői részére 20% illetménykiegészítést állapít meg.

Költségvetési szervek létszámkeretei

7. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat

  • a) engedélyezett költségvetési létszámkeretét (álláshely) 67,2 főben
  • b) az éves átlagos statisztikai állományi létszámot (átlaglétszám) 67,2 főben

állapítja meg.

(2) Az önkormányzat és a költségvetési szervei létszám-előirányzatát a képviselő-testület címenként a 3. melléklet szerint állapítja meg.

Az önkormányzat 2021. évi költségvetési mérlege

8. § A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat bemutató 2021. évi költségvetési mérleget a 7. melléklet tartalmazza.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

9. § (1) Az önkormányzat 2021. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak alakulásáról az előirányzat-felhasználási ütemtervet a 8. melléklet tartalmazza.

(2) Az előirányzat-felhasználási ütemtervet az év közbeni pótelőirányzatokkal, valamint az időközben az önkormányzat tudomására jutott eltérő pénzforgalmi teljesítéssel módosítani szükséges.

(3) A képviselő-testület a gazdálkodás vitelének folyamatos biztosítása érdekében a költségvetési szervek kezdeményezése alapján feljogosítja a polgármestert az előirányzat-felhasználási ütemtervtől való eltérésre. A polgármester – az első negyedév kivételével –negyedévente, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal a képviselő-testület elé terjeszti az előirányzat-felhasználási ütemterv módosítását.

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok, A költségvetés vitelének rendje

10. § (1) Az önkormányzat és a felügyelete alá tartozó költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatait év közben a képviselő-testület döntésével megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervei a jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül a részelőirányzatoktól előirányzat-módosítás nélkül eltérhet, kivéve a külön sorban szereplő részelőirányzatokat.

(3) A polgármester a helyi önkormányzat bevételeit és kiadásait megmódosíthatja, valamint a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A polgármester 500 000 Ft értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, döntéséről tájékoztatja a képviselő-testületet.

11. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek saját hatáskörben előirányzat-módosítási kezdeményezést nyújthatnak be a polgármesternél.

(2) Az előirányzat-módosításról a jegyző előkészítésében a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles. A képviselő-testület előirányzat változás miatt a költségvetési rendeletet – az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosíthatja.

Pályázat, megállapodás eljárási rendje

12. § Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szerveknek – szakmai feladataik ellátásához – az önkormányzaton kívüli költségvetési források igénybevételére irányuló tevékenysége (pályázat, megállapodás) során az alábbiak szerint kell eljárniuk:

  • a) A költségvetési szerv pályázati tevékenysége pénzeszközök átvételére vonatkozó megállapodás az alapító okiratban megjelölt alapfeladat ellátására irányulhat.
  • b) Amennyiben a tervezett pályázat megvalósítása
    • ba) a költségvetési szerv alapfeladatától eltérő szakmai kötelezettséget jelent
    • bb) az alapfeladat növekedését és többletműködtetési igényt eredményez
    • bc) fenntartó részéről támogatási nyilatkozatot igényel, a költségvetési szerv köteles előzetesen bejelenteni a polgármesternek.
      A polgármester a képviselő-testület elé legközelebbi ülésre döntésre beterjeszti az önkormányzaton kívüli forrás költségvetési igénybevételét.
  • d) Az önkormányzat 2021. évi költségvetésében pályázati támogatással megvalósuló feladatok teljesítése a támogatás jóváhagyását követően kezdhető meg.

Pénzmaradvány felülvizsgálat, elszámolás

13. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek pénzmaradványát a képviselő-testület vizsgálja felül, és azt a képviselő-testület a zárszámadási rendeletével egy időben hagyja jóvá.

(2) A pénzmaradvány elszámolása során elvonásra kerül:

  • a) végleges feladat elmaradás miatti összeg,
  • b) a meghatározott célra rendelkezésre bocsátott – áthúzódó pénzügyi teljesítés nélküli összeg,
  • c) a munkaadót terhelő járulékok,
  • d) gazdálkodási szabályok megsértéséből adódó összeg,
  • e) a feladatmutató elmaradásával arányos támogatás.

(3) Az állami költségvetés javára befizetendő, az önkormányzatot meg nem illető normatív állami hozzájárulást az előző évi pénzmaradvány terhére kell elszámolni.

(4) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek tárgyévi személyi juttatásai - és annak járulékaiból származó előirányzat maradványának felhasználásáról a képviselő-testület dönt. A döntést legkésőbb a pénzmaradvány felülvizsgálatakor meghozza, figyelembe véve az önkormányzat forráshiányát, az emiatt fennálló gazdasági szükséghelyzetet.

Támogatásokról beszámolás és ellenőrzés

14. § (1) Az önkormányzat a feladatai ellátása során támogatja a lakosság önszerveződő közösségeit, együttműködik e közösségekkel, biztosítja a helyi közügyekben való széles körű állampolgári részvételt, melyhez az önkormányzati költségvetés Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre kiadások előirányzatán belül a Helyi non-profit szervezetek támogatása címen 1 400 eFt összegben forrást biztosít.

(2) A támogatás felhasználásáról történő beszámolásra és ellenőrzésre az államháztartáson kívüli forrás átvételére és átadására vonatkozó szabályokról szóló 5/2018. (VII.10.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerint kerül sor.

Adat- és információszolgáltatás

15. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek gazdálkodásukról a polgármester által elrendelt időben és tartalommal szolgáltatnak információt.

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetési előirányzatok teljesítéséről minden hónapban a tárgyhót követő hó 25. napjáig információt szolgáltat a polgármester és az önállóan működő intézmények vezetői részére. Az információs jelentést első alkalommal az I-III. havi adatokról 2021. április 25. napjáig kell szolgáltatni.

(3) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a költségvetés tervezéséhez és végrehajtásához kapcsolódó rendszeres és eseti adat- és információ szolgáltatásra köteles a Magyar Államkincstár Csongrád-Csanád Megyei Igazgatósága felé. Az adatszolgáltatás magába foglalja a hozzá tartozó önállóan működő költségvetési szervek adatszolgáltatását is.

A karbantartási és felhalmozási feladatok végrehajtása

16. § (1) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a saját költségvetésükben szereplő előirányzat terhére karbantartási feladataikat saját jogkörükben végzik el.

(2) Az önkormányzat költségvetési szervei 2021. évben a felújítási és beruházási feladatokat az intézményi felhalmozási kiadások előirányzata terhére saját jogkörükben végzik el.

(3) Az önkormányzat felújítási és beruházási feladatainak megvalósítása a Polgármesteri Hivatal feladatát képezi.

(4) A felújítási és beruházási célú kiadási előirányzatot az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a költségvetési rendeletben meghatározott célra használják fel. Az önkormányzatnak a megjelölt feladatra fel nem használt része, valamint a feladatok évközi csökkentése esetén az e célra biztosított előirányzat arányos része elvonásra kerül a pénzmaradvány felülvizsgálata során.

Az önkormányzati biztos

17. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnek tájékoztatást kell adni a polgármesternek a költségvetési szervek elismert tartozásállományáról, mely az esedékességet követő 20 napon belül ki nem egyenlített tartozásokat egy összegben, az esedékességet követő 20 napon túl ki nem egyenlített tartozásokat tételesen tartalmazza.

(2) Amennyiben a költségvetési szerv eredeti kiadási előirányzatának 10 %-át, de legalább 5 000 e Ft-ot meghaladó tartozásállománya 30 napon túl fennáll, önkormányzati biztost kell kirendelni.

(3) Az önkormányzati biztos személyéről a képviselő-testület dönt. A képviselő-testület döntése alapján a biztost a polgármester bízza meg.

Bankszámla vezetés

18. § (1) Az önkormányzat számlavezető pénzintézete a 2021. évben a Takarékbank Zrt.

(2) Az önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek – Polgármesteri Hivatal, Manó-kert Óvoda és Bölcsőde, Művelődési Ház és Könyvtár,– önálló bankszámlával rendelkeznek.

(3) Az intézmények pénzellátása a gazdasági eseményekhez igazodóan, az önkormányzat általi finanszírozással történik.

(4) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközei a vagyonrendeletben írtak szerint a számlavezető hitelintézetnél helyezhető el 3 hónapnál rövidebb időre lekötött tartós bankbetét, kivéve ha a bankbetét összege nem haladja meg a felhalmozási célú bevételeknél átmenetileg fel nem használt forrásokat.

Záró rendelkezések

19. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban 2021. január 1-től kell alkalmazni.

1. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2021.évre tervezett bevételei

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2021.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I. Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

3 446

2

Szolgáltatások ellenértéke

2 713

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

733

ÖSSZESEN:

3 446

2

Sportlétesítmények működtetése, fejlesztése (sportcsarnok)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

5 309

2

Szolgáltatások ellenértéke

5 309

ÖSSZESEN:

5 309

3

Köztemető fenntartása, működtetése

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

250

2

Szolgáltatások ellenértéke

250

2

Felhalmozási költségvetés

ÖSSZESEN:

250

4

Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

1

Működési költségvetés

2

Közhatalmi bevételek

36 956

1

Magánszemélyek kommunális adója

6 000

4

Iparűzési adó (1,0%, adózói befizetések)

30 556

5

Egyéb közhatalmi bevételek (adóbírság, adópótlék)

400

ÖSSZESEN:

36 956

5

Önkormányzatok elszámolásai

1

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

266 301

1

Önkormányzatok működési támogatásai

241 857

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

112 794

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

56 124

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

66 655

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 284

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

24 444

Iparűzési adó 0,8% -ának állami támogatása

24 444

3

Működési bevételek

4 012

2

Szolgáltatások ellenértéke

59

3

Közvetített szolgáltatások értéke

3 050

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

853

8

Kamatbevételek

50

ÖSSZESEN:

270 313

6

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 795

2

Szolgáltatások ellenértéke (lakbér)

1 795

ÖSSZESEN:

1 795

7

Közfoglalkoztatás

1

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

22 504

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

22 504

Ebből:

Közfoglalkoztatás állami támogatása

22 234

Terület alapú támogatás

270

3

Működési bevételek

600

1

Készletértékesítés ellenértéke

448

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

152

ÖSSZESEN:

23 104

8

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

4 668

2

Szolgáltatások ellenértéke

3 980

3

Közvetített szolgáltatások értéke

50

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

255

9

Egyéb működési bevételek

383

2

Felhalmozási költségvetés

6

Felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

39 484

TOP-1.1.1-16.-CS1-2019-00013 Iparterület fejlesztése Zákányszéken (csak nettó összeg 100% tám = 39 483 947 Ft))

39 484

ÖSSZESEN:

44 152

9

Város-, Községgazdálkodái egyéb szolgáltatások

1

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 160

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 160

Ebből:

Mezőőri támogatás

2 160

ÖSSZESEN:

2 160

I. Kötelező feladatellátások összesen

387 485

1

Működési költségvetés

348 001

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

290 965

1

Önkormányzatok működési támogatásai

241 857

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

112 794

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

56 124

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

66 655

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 284

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

49 108

2

Közhatalmi bevételek

36 956

Magánszemélyek kommunális adója

6 000

Gépjárműadó 40%-a

-

Iparűzési adó

30 556

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg. díj, adóbírság, adópótlék)

400

3

Működési bevételek

20 080

1

Készletértékesítés ellenértéke

448

2

Szolgáltatások ellenértéke

14 106

3

Közvetített szolgáltatások értéke

3 100

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 993

8

Kamatbevételek

50

2

Felhalmozási költségvetés

39 484

6

Felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

39 484

I.Kötelező feladatellátások összesen

387 485

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

1

Maradvány igénybevétele

122 823

ÖSSZESEN:

122 823

1

Zákányszék Község Önkormányzata bevételei összesen:

510 308

1

Működési költségvetés

470 824

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

290 965

1

Önkormányzatok működési támogatásai

241 857

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

112 794

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

56 124

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

66 655

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 284

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

49 108

2

Közhatalmi bevételek

36 956

Magánszemélyek kommunális adója

6 000

Gépjárműadó 40%-a

-

Iparűzési adó

30 556

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg. díj, adóbírság, adópótlék)

400

3

Működési bevételek

20 080

1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

448

2

Szolgáltatások ellenértéke

14 106

3

Közvetített szolgáltatások értéke

3 100

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 993

8

Kamatbevételek

50

6

Finanszírozási bevételek

122 823

1

Maradvány igénybevétele

122 823

2

Felhalmozási költségvetés

39 484

6

Felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

39 484

1

Zákányszék Község Önkormányzata bevételei összesen:

510 308

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I. Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység (továbbszámlázás bevételei, házaságkötő bérleti dija, kamatok)

1

Működési költségvetés

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3

Működési bevételek

1 971

2

Szolgáltatások ellenértéke

571

3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 112

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

283

8

Kamatbevételek

5

ÖSSZESEN:

1 971

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási bevételek

90 889

2

Központi, irányítószervi támogatás

90 889

ÖSSZESEN:

90 889

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal bevételei összesen

92 860

1

Működési költségvetés

92 860

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

-

2

Egyéb működési célú támogatások bevétlei államháztartáson belülről

-

3

Működési bevételek

1 971

2

Szolgáltatások ellenértéke

571

3

Közvetített szolgáltatások értéke

1 112

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

283

8

Kamatbevételek

5

6

Finanszírozási bevételek

90 889

2

Központi, irányítószervi támogatás

90 889

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal bevételei összesen

92 860

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I. Kötelező feladatellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

10 776

5

Ellátási díjak

8 485

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 291

ÖSSZESEN:

10 776

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Egyéb vendéglátás (alkalmazott, egyéb vendég)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 236

2

Szolgáltatások ellenértéke

973

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

263

ÖSSZESEN:

1 236

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási bevételek

118 102

2

Központi, irányítószervi támogatás

118 102

ÖSSZESEN:

118 102

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

130 114

1

Működési költségvetés

130 114

3

Működési bevételek

12 012

2

Szolgáltatások ellenértéke

973

5

Ellátási díjak

8 485

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 554

6

Finanszírozási bevételek

118 102

2

Központi, irányítószervi támogatás

118 102

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

130 114

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I. Kötelező feladatellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 016

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 011

8

Kamatbevételek

5

ÖSSZESEN:

1 016

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás (Teleház)

1

Működési költségvetés

3

Működési bevételek

1 184

2

Szolgáltatások ellenértéke

1 184

ÖSSZESEN:

1 184

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási bevételek

17 397

2

Központi, irányítószervi támogatás

17 397

ÖSSZESEN:

17 397

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár összesen

19 597

1

Működési költségvetés

19 597

3

Működési bevételek

2 200

2

Szolgáltatások ellenértéke

2 195

8

Kamatbevételek

5

6

Finanszírozási bevételek

17 397

2

Központi, irányítószervi támogatás

17 397

ÖSSZESEN:

19 597

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei bevételei összesen:

752 879

1

Működési költségvetés

713 395

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

290 965

1

Önkormányzatok működési támogatásai

241 857

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

112 794

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

56 124

3

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

66 655

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

6 284

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

-

2

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

49 108

2

Közhatalmi bevételek

36 956

Magánszemélyek kommunális adója

6 000

Gépjárműadó 40%-a

-

Iparűzési adó

30 556

Egyéb közhatalmi bevételek (igazgatási, szolg díj, adóbírság, adópótlék)

400

3

Működési bevételek

36 263

1

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

448

2

Szolgáltatások ellenértéke

17 845

3

Közvetített szolgáltatások értéke

4 212

5

Ellátási díjak

8 485

6

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 830

8

Kamatbevételek

60

6

Finanszírozási bevételek

349 211

1

Maradvány igénybevétele

122 823

2

Központi, irányítószervi támogatás

226 388

2

Felhalmozási költségvetés

39 484

6

Felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

39 484

2021. évi bevételi előirányzatok összesen

752 879

2. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata 2021.évi állami támogatásai

Ssz.

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Mennyiségi egység

Fajlagos összeg

Mutató

Forint

1

1.1.1.1. Info 1

1.1.1.1. Info 1
Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

elismert hivatali létszám

5 475 000

7,79

42 650 250

2

1.1.1.1. Info 2

1.1.1.1. Info 2
1.1.1.1. - Info 1 összegből az önkormányzatra jutó lakosságarányos támogatás

forint

0

0

42 650 250

3

1.1.1.1. Info 3

1.1.1.1. Info 3
1.1.1.1. - Info 2 összegből az önkormányzatra jutó lakosságarányos támogatás kiegészítéssel növelt összege

forint

0

42 650 250

4

1.1.1.1.

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

forint

5 475 000

42 650 250

5

1.1.1.2. Info

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása - kiegészítés előtt

hektár

25 200

3 528 000

6

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

forint

25 200

3 528 000

7

1.1.1.3. Info

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása - kiegészítés előtt

forint

0

48 512 000

8

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

forint

0

48 512 000

9

1.1.1.4. Info

Településüzemeltetés - köztemető támogatása - kiegészítés előtt

forint

0

2 190 612

10

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

forint

0

2 190 612

11

1.1.1.5. Info

Településüzemeltetés - közutak támogatása - kiegészítés előtt

forint

4 472 808

12

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

forint

4 472 808

13

1.1.1.6. Info

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - kiegészítés előtt

lakos

8 000 000

14

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

forint

8 000 000

15

1.1.1.7. Info

1.1.1.7. Info Településüzemeltetés - Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

külterületi lakos

3 439 950

16

1.1.1.7.

1.1.1.7. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

forint

2 550

0

3 439 950

19

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

112 793 620

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

20

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

97 400

70,0

6 818 000

1.2.2. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

21

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

4 861 500

6,9

33 544 350

Napi hat órát elérő, nyolc órát el nem érő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

1.2.3. Kiegészítő támogatás a pedagógusok és a pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

Minősítést 2020. január 1-jéig történő átsorolással megszerző

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

alapfokozatú végzettségű

22

1.2.3.1.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

432 000

2,0

864 000

23

1.2.3.1.1.1.2.

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

1 611 000

2,0

3 222 000

Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok nevelőmunkáját közvetlenül segítők átlagbéralapú támogatása

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott

24

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

2 919 000

4

11 676 000

25

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

56 124 350

26

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

15 841 000

1.3.3. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

Bölcsődei bértámogatás

27

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

5 100 000

0,7

3 570 000

28

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

4 260 000

3,3

14 058 000

30

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

forint

0

31

1.3.3.

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

17 628 000

32

1.3.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

forint

33 469 000

33

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

2 376 000

6,77

16 085 520

34

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

forint

0

16 735 032

35

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

étkezési adag

570

640

364 800

36

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

33 185 352

37

1.5.2.

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

forint

2 170

6 284 320

38

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

6 284 320

39

1.6.

Az önkormányzatot megiilető 2021.évi állami támogatások összesen

241 856 642

3. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2021.évre tervezett kiadásai

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2021.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I. Kötelező feladatellátások

1

Települési hulladék vegyes begyűjtése, szállítása, átrakása

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 789

2

Munkaadókat terhelő járulékok

431

3

Dologi kiadások

2 525

ÖSSZESEN:

5 745

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

1,0

2

Sportlétesítmények működtetése, fejlesztése (sportcsarnok)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 687

2

Munkaadókat terhelő járulékok

417

3

Dologi kiadások

2 500

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

2 132

ÖSSZESEN:

5 604

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

1,0

3

Köztemető fenntartása, működtetése

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

50

5

Egyéb működési célú kiadások

1 017

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 017

Ebből:

Kegyeleti Kft Hódmezővásárhelynek

1 017

2

Felhalmozási költségvetés

2

Felújíátsok

2 292

ÖSSZESEN:

3 359

4

Önkormányzatok elszámolásai

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

13 268

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 057

3

Dologi kiadások

14 023

Ebből

rendezvények

2 500

5

Egyéb működési célú kiadások

39 440

1

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

38 040

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 400

ÖSSZESEN:

68 788

Polgármester, alpolgármester álláshelye

2,0

Polgármester, alpolgármester átlaglétszáma

2,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

6,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

6,0

5

Ellátottak pénzbeli és természetbeni juttatásai

1

Működési költségvetés

3

Dologi kaidások (ellátottak természetbeni juttatásai)

1 500

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 000

ÖSSZESEN:

13 500

6

Közfoglalkoztatás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

13 845

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 109

3

Dologi kiadások

4 950

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

8

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

2 331

ÖSSZESEN:

22 235

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye:

12,2

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:

12,2

7

Zöldterület kezelés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

5 371

2

Munkaadókat terhelő járulékok

833

3

Dologi kiadások

1 300

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

86

ÖSSZESEN:

7 504

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

2,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

2,0

8

Közutak üzemeltetése,fenntartása

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

2 904

Ebből:

Útkarbantartás (kül- és belterületi utak)

2 000

Hó eltakarítás

904

ÖSSZESEN:

2 904

9

Közvilágítás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

6 100

Ebből:

Közvilágítás áramdíja

6 100

ÖSSZESEN:

6 100

10

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

1 000

ÖSSZESEN:

1 000

11

Háziorvosi ügyeleti ellátás

1

Működési költségvetés

5

Egyéb működési célú kiadások

1 000

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1 000

ÖSSZESEN:

1 000

12

Fogorvosi alapellátás

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

496

ÖSSZESEN:

496

13

Az Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással valamint Településfejlesztési projektek és támogatásukkal kapcsolatos feladatok

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

5 170

2

Munkaadókat terhelő járulékok

801

3

Dologi kiadások

3 115

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

366

2

Felhalmozási költségvetés

1

Beruházások

57 344

2

Felújítások

19 722

ÖSSZESEN:

86 152

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

2,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

2,0

14

Város, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások ( mezőőrök, állatfelv. Egyéb községgazdálkodási feladatok)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

4 603

2

Munkaadókat terhelő járulékok

713

3

Dologi kiadások

936

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

18

ÖSSZESEN:

6 252

Közalkalmazottak álláshelye:

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

2,0

15

Lakóingatlan bérbeadása, üzemeltetése (bérlakások)

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

12 257

ÖSSZESEN:

12 257

16

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

27 606

ÖSSZESEN:

27 606

Kötelező feladatellátások összesen

270 502

1

Működési költségvetés

188 813

1

Személyi juttatások

47 733

2

Munkaadókat terhelő járulékok

6 361

3

Dologi kiadások

81 262

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

2 610

Közvilágítás

6 100

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 000

5

Egyéb működési célú kiadások

41 457

1

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

38 040

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 417

2

Felhalmozási költségvetés

81 689

1

Beruházások

59 675

2

Felújítások

22 014

ÖSSZESEN:

270 502

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

6,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

6,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye:

12,2

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:

12,2

Közalkalmazottak álláshelye:

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

2,0

Polgármester, alpolgármester álláshelye

2,0

Polgármester, alpolgármester átlaglétszáma

2,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

6,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

6,0

III. Finanszírozási műveletek

1

Működési költségvetés

6

Finanszírozási kiadások

236 063

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

226 388

Polgármesteri Hivatal finanszírozása

90 889

Óvoda finanszírozása

118 102

Művelődési Ház finanszírozása

17 397

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 675

2

Felhalmozási költségvetés

4

Finanszírozási kiadások

3 743

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 870

Pénzügyi lízing kiadásai

873

ÖSSZESEN:

239 806

Zákányszék Község Önkormányzata összesen

510 308

1

Működési költségvetés

424 876

1

Személyi juttatások

47 733

2

Munkaadókat terhelő járulékok

6 361

3

Dologi kiadások

81 262

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

2 610

Közvilágítás

6 100

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 000

5

Egyéb működési célú kiadások

41 457

1

Ebből

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

38 040

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 417

6

Finanszírozási kiadások

236 063

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

226 388

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 675

2

Felhalmozási költségvetés

85 432

1

Beruházások

59 675

2

Felújítások

22 014

4

Finanszírozási kiadások

3 743

1

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 870

2

Pénzügyi lízing kiadásai

873

ÖSSZESEN:

510 308

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye

6,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma

6,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye: (közcélú)

12,2

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma:(közcélú)

12,2

Közalkalmazottak álláshelye

2,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma

2,0

Polgármester, alpolgármester álláshelye

2,0

Polgármester, alpolgármester átlaglétszáma

2,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

6,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

6,0

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I. Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység, 2021.évi Népszámlálás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

52 393

2

Munkaadókat terhelő járulékok

8 121

3

Dologi kiadások

11 148

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

996

2

Felhalmozási költségvetés

2

Felújítások

15 000

ÖSSZESEN:

86 662

Köztisztviselők álláshelye:

10,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

10,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

0,7

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

0,7

3

Adó, illeték kiszabása, beszedése, adóellenőrzés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

5 280

2

Munkaadókat terhelő járulékok

818

3

Dologi kiadások

100

ÖSSZESEN:

6 198

Köztisztviselők álláshelye:

1,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

1,0

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal összesen

92 860

1

Működési költségvetés

77 860

1

Személyi juttatások

57 673

2

Munkaadókat terhelő járulékok

8 939

3

Dologi kiadások

11 248

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

996

2

Felhalmozási költségvetés

15 000

2

Felújítások

15 000

ÖSSZESEN:

92 860

Köztisztviselők álláshelye:

11,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

11,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye

0,7

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma

0,7

3

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde

I. Kötelező feladatellátások

1

Gyermekétkeztetés (bölcsődés, óvodás, iskolás, szünidei étkeztetés)

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

17 593

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 727

3

Dologi kiadások

26 123

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

924

Élelem

22 680

ÖSSZESEN:

46 443

Közalkalmazottak álláshelye

6,7

Közalkalmazottak átlaglétszáma

6,7

2

Óvodai nevelés, ellátás , Sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása, óvoda űzemeltetés

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

51 824

2

Munkaadókat terhelő járulékok

8 033

3

Dologi kiadások

4 259

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 528

ÖSSZESEN:

64 116

Közalkalmazottak álláshelye

11,8

Közalkalmazottak álláshelye

11,8

Kötelező feladatellátások összesen

110 559

1

Működési költségvetés

110 559

1

Személyi juttatások

69 417

2

Munkaadókat terhelő járulékok

10 760

3

Dologi kiadások

30 382

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

2 452

Élelem

22 680

ÖSSZESEN:

110 559

Közalkalmazottak álláshelye

18,5

Közalkalmazottak átlaglétszáma

18,5

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Alkalmazotti vendéglátás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

657

2

Munkaadókat terhelő járulékok

102

3

Dologi kiadások

974

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

34

Élelem

847

ÖSSZESEN:

1 733

Közalkalmazottak álláshelye

0,3

Közalkalmazottak átlaglétszáma

0,3

2

Bölcsődei ellátás

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

14 539

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 253

3

Dologi kiadások

1 030

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

172

ÖSSZESEN:

17 822

Közalkalmazottak álláshelye

4,2

Közalkalmazottak átlaglétszáma

4,2

Nem kötelező feladatellátások összesen

1

Működési költségvetés

19 555

1

Személyi juttatások

15 196

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 355

3

Dologi kiadások

2 004

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

206

Élelem

847

ÖSSZESEN:

19 555

Közalkalmazottak álláshelye

4,5

Közalkalmazottak átlaglétszáma

4,5

Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde összesen

130 114

1

Működési költségvetés

130 114

1

Személyi juttatások

84 613

2

Munkaadókat terhelő járulékok

13 115

3

Dologi kiadások

32 386

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

2 658

Élelem

23 527

ÖSSZESEN:

130 114

Közalkalmazottak álláshelye

23,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma

23,0

4

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár

I. Kötelező feladatellátások

1

Közművelődési intézmények működtetése

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

10 245

2

Munkaadókat terhelő járulékok

1 588

3

Dologi kiadások

3 022

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

669

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

500

ÖSSZESEN:

14 855

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

3,3

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

3,3

2

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

1

Működési költségvetés

1

Személyi juttatások

2 746

2

Munkaadókat terhelő járulékok

426

3

Dologi kiadások

1 071

Ebből:

Épületek energia költsége (gáz, villany)

248

ÖSSZESEN:

4 243

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

1,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

1,0

Kötelező feladatellátások összesen

19 098

1

Működési költségvetés

19 098

1

Személyi juttatások

12 991

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 014

3

Dologi kiadások

4 093

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

917

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

500

ÖSSZESEN:

19 098

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

4,3

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

4,3

II. Nem kötelező feladatellátások

1

Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás (Teleház)

1

Működési költségvetés

3

Dologi kiadások

499

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

251

ÖSSZESEN:

499

Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtár összesen

19 597

1

Működési költségvetés

19 597

1

Személyi juttatások

12 991

2

Munkaadókat terhelő járulékok

2 014

3

Dologi kiadások

4 592

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

1 168

Közművelődési érdekeltségnövelő pályázati önerő

500

ÖSSZESEN:

19 597

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye

4,3

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma

4,3

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei kiadásai összesen:

752 879

1

Működési költségvetés

652 447

1

Személyi juttatások

203 010

2

Munkaadókat terhelő járulékok

30 429

3

Dologi kiadások

129 488

Ebből

Épületek energia költsége (gáz, villany)

7 432

Közvilágítás

6 100

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 000

5

Egyéb működési célú kiadások

41 457

1

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

38 040

2

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 417

6

Finanszírozási kiadások

236 063

1

Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

226 388

2

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 675

2

Felhalmozási költségvetés

100 432

1

Beruházások

59 675

2

Felújítások

37 014

4

Finanszírozási kiadások

3 743

1

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 870

2

Pénzügyi lízing kiadásai

873

2021. évi kiadási előirányzatok összesen

752 879

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei által foglalkoztatott létszám összesen:

Polgármester álláshelye

2,0

Polgármester átlaglétszáma

2,0

Képviselők, bizottsági tagok álláshelye:

6,0

Képviselők, bizottsági tagok átlaglétszáma:

6,0

Köztisztviselők álláshelye:

11,0

Köztisztviselők átlaglétszáma:

11,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak álláshelye:

11,0

Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak átlaglétszáma:

11,0

Közalkalmazottak álláshelye:

25,0

Közalkalmazottak átlaglétszáma:

25,0

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók álláshelye (közfoglalkoztatott):

12,2

Egyéb bérrendszer hatálya alá tartozók átlaglétszáma (közfoglalkoztatott):

12,2

4. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei 2021. évi felhalmozási kiadásai célonként

CÍM

ssz.

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2021. évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

I

Kötelező feladatellátások

1

Köztemető fenntartása, működtetése

Felújítások

2 292

Magyar Falu Program támogatásból MFP-FFT/2019."Önkormányzati temető fejlesztése Zákányszéken" 100% támogatás, előfinanszírozott

998

Temető bekerítése saját forrásból

1 294

ÖSSZESEN:

2 292

3

Közfoglalkoztatás

Beruházások

2 331

Ebből

Közfoglalkoztatáshoz szükséges eszköz beszerzések

2 331

ÖSSZESEN:

2 331

5

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

Felújítások

19 722

Magyar Falu Program MFP-FHF/2020. "Zákányszéki Polgármesteri Hivatal épületének felújítása" támogatása (előfinanszírozott, összes tám = 28 000 eFt)

19 722

Beruházások

57 344

TOP-1.1.1-16.-CS1-2019-00013 Iparterület fejlesztése Zákányszéken (csak nettó összeg 100% tám = 39 483 947 Ft))

39 484

Zákányszék-Bordány Kerékpárút terv készíttetése

1 270

Tervek készíttetése

500

Magyar Falu Program támogatásból MFP-SZL/2019. "Szolgálati lakás kialakítása Zákányszéken" 100% támogatás=30000, előfinanszírozott

7 642

Gyalogátkelőhely kiépítése a központi buszvárónál

-

Magyar Falu Program MFP-FHF/2020. "Zákányszéki Polgármesteri Hivatal épületének felújítása" támogatása (előfinanszírozott, összes tám = 28 000 eFt))

7 948

Belterületi járdák kiépítésére

500

ÖSSZESEN:

77 066

III. Finanszírozási műveletek

Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

2 870

Ebből

TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00043 azonosító számú, „Zákányszék Önkormányzata épületeinek energetikai korszerűsítése” beruházásra felevett hitel visszafizetése

2 870

Pénzügyi lízing kiadásai

873

Ebből

Renault Kadjar Intens Tce 1410FAP hivatali személyautó beszerzés pénzügyi lízing törlesztés

873

ÖSSZESEN:

3 743

2

Zákányszéki Polgármesteri Hivatal

I

Kötelező feladatellátások

1

Igazgatási tevékenység

Felújítások

15 000

Ebből

Hivatali épület felújítása

15 000

ÖSSZESEN:

15 000

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei összesen:

100 432

Felújítások

37 014

Beruházások

59 675

Hitel és kölcsön törlesztése államháztartáson kívülre

2 870

Pénzügyi lízing kiadásai

873

Felhalmozási kiadások összesen:

100 432

5. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata által 2021. évben tervezett pénzbeli és természetbeni szociális alapellátások összege

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2021. évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

Dologi kaidások (ellátottak természetbeni juttatásai)

1 500

Rászorultaknak élelmiszer csomag

1 500

Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 000

Temetési segély

500

Önkormányzati segély

11 000

Köztemetés

500

Ellátottak pénzbeli és természetbeni juttatásai összesen:

13 500

6. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata által 2021. évben tervezett egyéb működési célú támogatások összege

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEM ELŐ- IR.

CÍM

AL- CÍM

ELŐ- IR. CSOP

KIEMELT ELŐIRÁNYZAT

2021.évi terv

S Z Á M

N É V

ADATOK EZER FORINTBAN

1

Zákányszék Község Önkormányzata

Egyéb működési célú támogatások

41 457

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

38 040

Ebből

Homokháti Kistérség Többcélú Társulásnak (szociális feladat ellátásra és hozzájárulás TCT-hez 32 500, központi orvosi ügyeletre 4500)

37 000

Bursa Hungarica tehetséggondozó programban résztvevőknek

400

Homokháti Kistérség Belső Ellenőrzési Társulásnak (belső ellenőrzési feladat ellátásra)

440

Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Közhasznú Egyesületnek 2021. évi tagi hozzájárulás

200

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 417

Ebből

Kegyeleti Kft-nek temető fenntartásra

1 017

Helyi non-profit szervezetek támogatása

1 400

Háziorvosoknak nyújtott támogatás

1 000

Összesen

41 457

7. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata és költségvetési szervei működési és fejlesztési célú bevételeinek és kiadásainak mérlege 2021-ban

A. MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

Megnevezés

2021.évi terv

Megnevezés

2021.évi terv

I. BEVÉTELEK

II. KIADÁSOK

1./ Önkormányzatok működési támogatása

241 857

2./ Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

49 108

1./ Személyi juttatások

203 010

2./ Munkáltatót terhelő járulékok

30 429

3./ Közhatalmi bevételek

36 956

3./ Dologi kiadások

129 488

4./ Működési bevételek

36 263

4./ Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 000

5./ Egyéb működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

-

5./ Egyéb működési célú kiadások

41 457

6./ Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

-

Ebből: tartalék

-

Ebből: Céltartalék

-

6./ Működési célú kiadások összesen

416 384

7./ Működési célú hitel visszafizetés

-

7./ Működési célú tárgy évi bevétel összesen

364 184

8./ Központi, irányítószervi támogatás

226 388

8./ Pénzmaradvány igénybevétele

122 823

9./ Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 675

9./ Központi, irányítószervi támogatás

226 388

10./Működési célú bevételek mindösszesen

713 395

10./ Működési célú kiadások mindösszesen

652 447

B. FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK

Megnevezés

2021.évi terv

Megnevezés

2021.évi terv

III. BEVÉTELEK

IV. KIADÁSOK

1./ Felhalmozási bevételek

-

2./ Felhalmozási célra átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

-

1./ Beruházások

59 675

3./ Felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

39 484

2./ Felújítások

37 014

3./ Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

-

4./ Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

-

4 ./ Felhalmozási célú tárgyévi bevétel összesen

39 484

5 ./ Felhalmozási célú tárgyévi kiadások összesen

96 689

5./Hitel és kölcsönfelvétel államháztartáson kivülről

-

6./ Hitel és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

2 870

7./ Pénzügyi lízing kiadásai

873

6./ Felhalmozási célú bevételek mindösszesen

39 484

8./ Felhalmozási célú kiadások mindösszesen

100 432

Önkormányzat bevételei összesen

752 879

Önkormányzat kiadásai összesen

752 879

8. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata 2021. évi ütemterve

Adatok ezer Ft-ban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen

I. BEVÉTELEK

1./ Előző havi záró előirányzat maradvány

105 644

97 140

106 679

95 175

84 671

74 667

57 663

40 659

40 198

23 194

12 676

2./ Önkormányzatok működési támogatása

20 155

20 155

20 155

20 155

20 155

20 155

20 155

20 155

20 155

20 155

20 155

20 152

241 857

3./ Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülről

4 092

4 092

4 092

4 092

4 092

4 092

4 092

4 092

4 092

4 092

4 092

4 096

49 108

4./ Közhatalmi bevételek

18 478

18 478

36 956

5./ Működési bevételek

3 022

3 022

3 022

3 022

3 022

3 022

3 022

3 022

3 022

3 022

3 022

3 021

36 263

6./ Központi, irányítószervi támogatás

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 862

226 388

8./ Maradvány igénybevétel

122 823

122 823

10./Felhalmozási bevételek

39 484

39 484

12./ Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

14./ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

168 958

151 779

161 753

152 814

141 310

170 290

120 802

103 798

105 272

86 333

69 329

58 807

752 879

II. KIADÁSOK

1./ Személyi juttatások

16 918

16 918

16 918

16 918

16 918

16 918

16 918

16 918

16 918

16 918

16 918

16 912

203 010

2./ Munkáltatót terhelő járulékok

2 536

2 536

2 536

2 536

2 536

2 536

2 536

2 536

2 536

2 536

2 536

2 533

30 429

3./ Dologi kiadások

10 791

10 791

10 791

10 791

10 791

10 791

10 791

10 791

10 791

10 791

10 791

10 787

129 488

4./ Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

12 000

5./ Egyéb működési célú kiadások

3 455

3 455

3 455

3 455

3 455

3 455

3 455

3 455

3 455

3 455

3 455

3 452

41 457

6./ Központi, irányítószervi támogatás folyósítása

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 866

18 862

226 388

7./ Beruházási kiadások

1 000

1 000

500

39 484

5 500

1 500

2 000

1 500

2 000

5 191

59 675

8.Felújítások

3 000

2 500

2 500

4 000

8 000

8 000

8 000

1 014

37 014

9./ Hitel és kölcsöntörlesztés ÁH-n kívülre

1 435

1 435

2 870

10./ Pénzügyi lízing kiadásai

73

73

73

73

73

73

73

73

73

73

73

70

873

11./Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

9 675

9 675

12./ KIADÁSOK ÖSSZESEN

63 314

54 639

55 074

57 639

56 639

95 623

63 139

63 139

65 074

63 139

56 653

58 807

752 879

III. Egyenleg

105 644

97 140

106 679

95 175

84 671

74 667

57 663

40 659

40 198

23 194

12 676

0

0

9. melléklet

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség a tárgyévben és a tárgyévet követően a futamidő végéig

Forintban

Megnevezés

Ssz.

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség a tárgyévben és a tárgyévet követően a futamidő végéig

Összesen (3+…+13)

2021.év

2022.év

2023.év

2024.év

2025.év

2026.év

2027.év

2028.év

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Helyi adók

1

61 000 000

61 000 000

61 000 000

61 000 000

61 000 000

61 000 000

61 000 000

61 000 000

488 000 000

Osztalékok, koncessziós díjak, hozambevételek

2

0

Díjak, pótlékok, bírságok

3

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

3 200 000

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

4

0

Részvények, részesedések értékesítése

5

0

Vállalat értékesítésből, privatizációból származó bevételek

6

0

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

7

0

Sajátbevételek (1+…+7)

8

61 400 000

61 400 000

61 400 000

61 400 000

61 400 000

61 400 000

61 400 000

61 400 000

491 200 000

Saját bevételek (8. sor) 50 %-a

9

30 700 000

30 700 000

30 700 000

30 700 000

30 700 000

30 700 000

30 700 000

30 700 000

245 600 000

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (11+…+18)

10

4 738 693

4 633 647

4 528 601

4 423 555

3 615 422

3 158 832

3 053 786

2 949 479

31 102 015

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

11

3 684 061

3 579 015

3 473 969

3 368 923

3 263 878

3 158 832

3 053 786

2 949 479

26 531 943

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

12

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

13

0

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

14

0

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

15

1 054 632

1 054 632

1 054 632

1 054 632

351 544

0

0

0

4 570 072

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

16

0

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

17

0

Kezesség-, és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

18

0

Tárgyévben keletkezett illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (20+…27)

19

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hitelből eredő fizetési kötelezettség (kamattal együtt)

20

0

Kölcsönből eredő fizetési kötelezettség

21

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírból eredő fizetési kötelezettség

22

0

Adott váltóból eredő fizetési kötelezettség

23

0

Pénzügyi lízingből eredő fizetési kötelezettség

24

0

Halasztott fizetés, részletfizetés fizetési kötelezettsége

25

0

Szerződésben kikötött visszavásárlási kötelezettség

26

0

Kezesség-, és garanciavállalásból eredő fizetési kötelezettség

27

0

Fizetési kötelezettség összesen (10+19)

28

4 738 693

4 633 647

4 528 601

4 423 555

3 615 422

3 158 832

3 053 786

2 949 479

31 102 015

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (9-28)

29

25 961 307

26 066 353

26 171 399

26 276 445

27 084 578

27 541 168

27 646 214

27 750 521

214 497 985

10. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből származó kötelezettségei


1./ TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00043 azonosító számú, „Zákányszék Önkormányzata épületeinek energetikai korszerűsítése” című Európai Uniós fejlesztés megvalósításához szükséges pályázati önerő biztosítására a Pillér Takarékszövetkezettel kötött hitelszerződés:

A hitel Kormány engedély köteles volt.

A Kormány 27 265 738 Ft hitel felvételét engedélyezte, a 1570/2018.(XI.13) Korm. határozat 1. melléklete alapján.

Hitel szerződés szerinti összege: 27 265 738 Ft

Hitelszerződés kelte: 2018.11.29.

A hitel lejárata. 2028.09.29.

2018. évben felvett hitel:27 265 738 Ft

Tőketörlesztés kezdete: 2019.09.30., összege: 1 435 000 Ft

2020.01.01-én fennálló kölcsön állomány: 25 830 738 Ft

A kölcsön törlesztése félévente, minden év március és szeptember hónap utolsó munkanapján történik

A kölcsön és a hozzá kapcsolódó kamatok törlesztése évenkénti bontásban a következő:

Forintban

Év

Tőke törlesztés

Kamatok

Összesen

2021

2 870 000

814 061

3 684 061

2022

2 870 000

709 015

3 579 015

2023

2 870 000

603 969

3 473 969

2024

2 870 000

498 923

3 368 923

2025

2 870 000

393 878

3 263 878

2026

2 870 000

288 832

3 158 832

2027

2 870 000

183 786

3 053 786

2028

2 870 738

78 741

2 949 479

Összesen

22 960 738

3 571 205

26 531 943



2./ Renault Kadjar Intens Tce 1410FAP hivatali személyautó beszerzésre az UniCredit Zrt.-gal kötött zártvégű, fix kamatozású pénzügyi lízing szerződés

Lízingszerződés száma: 01P11BP 2086038

Lízing szerződés összege: 5 2736 160 Ft

Lízingszerződés kelte: 2020.03.30.

A lízing futamideje: 60 hónap

A lízing lejárata. 2025.04.15.

Lízingtörlesztés kezdete: 2020.05.14.

A lízingdíj törlesztése havonta történik.

A lízingdíj tőke része és a hozzá kapcsolódó kamatok törlesztése évenkénti bontásban a következő:

Forintban

Év

Tőke törlesztés

Kamat

Összesen

2021.

873 356

181 276

1 054 632

2022.

916 914

137 718

1 054 632

2023.

962 656

91 976

1 054 632

2024.

1 010 482

44 150

1 054 632

2025.

347 997

3 547

351 544

Összesen

4 111 405

458 667

4 570 072

11. melléklet

Zákányszék Község Önkormányzata többéves kihatással járó döntéseinek alakulása 2021-ben

Ezer Ft-ban

Bevételek

Kiadások

Ssz.

Megvevezés

Támogatás mértéke %, önerő összege

2019-ben Teljesített

2020. évi teljesítés

2021. évi előirányzat

Jogcím

Projekt terv

2019-ben Teljesített

2020. évi teljesítés

2021. évi előirányzat

1.

Magyar Falu Program támogatásból MFP-FFT/2019."Önkormányzati temető fejlesztése Zákányszéken" 100% támogatás, előfinanszírozott

100,0

5 000

0

0

Felújítás

5 000

-

4 002

998

2.

Magyar Falu Program támogatásból MFP-SZL/2019. "Szolgálati lakás kialakítása Zákányszéken"

100% támogatás=30000, előfinanszírozott

30 000

0

0

Beruházás

30 000

-

22 358

7 642

3.

TOP-1.1.1-16.-CS1-2019-00013 Iparterület fejlesztése Zákányszéken (csak nettó összeg 100% tám = 39 483 947 Ft , ÁFA NEM)

100%= 39 483 947 Ft előfinanszírozott, még nincs ideutalva

0

0

39 484

Beruházás

-

0

0

39 484

4.

Magyar Falu Program támogatásból MFP-FHF/2020. "Zákányszéki Polgármesteri Hivatal épületének felújítása"

100% támogatás =27 999 999 Ft, előfinanszírozott 2020.11.10. ideutalták Befejezés:2022.06.30-ig

0

28 000

0

Összesen

-

-

330

27 670

Felújítás

-

-

330

19 710

Beruházás

-

-

-

7 948

Dologi

-

-

-

12

5.

Magyar Falu Program támogatásból MFP-KTF/2020. "Közösségi tér ki-/ átalakítás és foglalkoztatás-2020" támogatása

100% támogatás =2 969 460 Ft, előfinanszírozott 2020.12.07. ideutalták Befejezés:2021.12.31-ig

0

2 969

0

Összesen

-

-

-

2 969

Bér

-

-

-

2 571

Járulék

-

-

-

398